Friday, May 25, 2012

... dilanda dilema ...

Dah tiba masanya utk ke 2 kalinya i dilanda dilema ... very the poyos ok ayat nie.... Dapat surat dari pihak sekolah Sapphire semalam, they are organising "lawatan sambil belajar "....

Tu yang dilema tu...last year dia tak pegi....This year, me still dok timbang tolak darab campur lagi nie... Points yg buat me berat nak bagi pegi :

~ nak ke petrosains (KLCC) ... kat klcc tu ramai umat.... student ramai, teachers tak ramai... +- 5:1 ok... and kids being kids, active bagai nak nak bila excited keluar dgn kawan-kawan kan.... nowadays, macam2 kes culik bagai kan....

~ yg kilang coklat...i think yang nie ok... terkawal skit lah dari petrosains tu... cuma alatan kat kilang tu tak tau lah camner lak....

ntah ler...me more to tak yah pegi....tapi kesian lak kat dia.... dia asyik dok ulang cakap kawan-kawan dia pegi and nak ke kilang coklat....kids dgn coklat ....

Me tengah dok pikior nie and rasanya will ask the teacher if parents boleh ikut tak....if boleh, me tengah dok consider nak amik cuti that day..... but tu plak depends lah kan big boss xder big big appointments and meetings on that day.... aduh aduh aduh duhhhhh.....

SH cakap tak yah pegi this year....ada rezki next year jer pegi.....aduhhhh camner nie....


13 comments:

Dee said...

apapun up to u..tp dee dulu bagi je mimi pegi without me going..lagilah..2 cikgu je..20 kids..some more..waterpark..bukanlah tak risau..tapi nak bagi dia berdikari dan expose sket..

kilang coklat tu i think beryl's..kalau u rasa tak secure..u join them lah sis..biasa cikgu bagi je..kesian gak kan bila kwn2 dia story..dia ngangga je..anak lily lotus pun pernah gi kilang coklat tuh ngan kindy anak dia..

mEiZ SHA said...

cikgu ada..x pon mummy ikut sekali laa senang..:)

Rinna said...

Kalau rasa berat hati tak payah laa pergi.. mungkin next year dah besar sikit dan boleh berdikari then baru laa bagi.. tapi terpulang laa..kan..

*SiRibenMerah said...

my bro x pernah izin ticha join lawatan camneh since kindie lagi.. now da standard 2 lagi x bg.. hahaha.. sian jugak kat Tich, tapi kitorg sume tau betapa careless nya dia n stubborn to listen arahan org.. tambah2 bila dia extreme excited, dia leh careless nk jaga diri dia.. takut nnt jd apa2, kita asyik salahkan cikgu.. tapi kalo sapphire boleh berdikari, bagi ajelah dia pegi..
cuma I agree terlalu awal nk lepaskan bebudak kecik. bagi dia masuk darjah 5-6 baru je bg pegi..

Teratak Hami said...

Kalau risau, takyah beri pergi dengan alsan yang sapphire boleh terimalah. Kesian memang kesian tapi nak wat camne kan. Boleh tanya cikgu if mak boleh ikut. Cikgu can consider kot sbb cikgu dah le tak ramai.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kdg2 ada sekolah yg bg parents ikut tapi naik keta sendiri

e_ja said...

maybe ckg boleh consider bagi mommy ikut sama kot..
sbb ckg pun tak ramai kan..
budak2 pun tecek2 lagi ni..
confirm lah parents risau nak lepaskan..
apapun its up to u lah sis,
kalau i pun dilema ni,
tak bagi pergi macam ksian pulak kat dia kan..

wida said...

yelah..mmg dlm dilema kan.
x pe..pikir yg terbaik utk sapphire. maybe dia x paham lagi kenapa sis x bg dia ikut..tapi kita buat tu utk kebaikan dia jugak kan

Reena said...

Hmm... memang dilema ni, adehhh... kenapalah sekolah pilih tempat-tempat yang sibuk ni? Pilihlah buat pizza ke, buat kek ke tak pun jalan-jalan dalan snow house ke, planetarium ke... Eceh... memandai je kita punya idea kan? Ni pun sebab Danish pergi field trip tempat-tempat macam ni tu yang takdelah sangat rasa dilema. Hehehe...

Neeza.Areef said...

cam sekolah anak i parents boleh teman..tp sorang je lah..
apa pun u tanye dulu..

POSH76 said...

alahai kasila can...sian Saphire...janji pihak sekolah monitor...

farmy's said...

emm.. lum penah ada pengalaman.. sok kalau anak sy pun rasanya dalam dilema jugak ni..

~ Lady ell ~ said...

u mcm ell sis...susah sgt nak lepaskan ank2 dgn bende2 macam ni.Tapi tak salah kalau nak bg dia berdikari sket...ni mmg kene timbang betul2 ni.