Monday, May 21, 2012

... bunga-bunga cinta ...

Bunga-bunga cinta lah konon...kira bunga cintalah kan sebab nie bunga utk hantaran pihak perempuan *future SIL* kepada my BIL ~ 9 dulang ok ... Weekend dok ngadap nie jer lah....


Bunga nie lah yang dibeli kat kedai Kaison, Festival City tu.... paling mahal bunga ros merah tu RM5.90 setangkai...setangkai tu ada 5 kuntum bunga...yg lagi dua tu RM3.90 setangkai kot kalo tak silap i or RM4.90...tak ingat lak...


Tadaaaa, hasilnya lepas digodek godek dek tangan kerasku ini.  Hopefully SIL i suka lah kan, tak suka kalo nasib aaaa lalalalalala  ohhh pics nie yg lum letak riben bagai....nanti dah siap 100% i amik pics ok.... Lepas nie nak settlekan yg my BIL nye.... 7 dulang semuanya... fengsan ok .... kering idea dah nie..Plan nak settlekan this week... 

Kezen i nye wedding hari Sabtu nie, tu pun nak tolong buatkan hantaran...Tapi memandangkan dia nak guna fresh flowers so, tunggu hari jumaat nie lah nak pi tolong pun.....Wah! cam dah leh buka bisness buat hantaran kan hahahahaha....walopun tak brapa cantik hasil tanganku tapi yg penting hasilnya murah dari yg diupah kat kedai...

If kat kedai satu dulang tu amik dlm RM100-RM150...cer darab dengan 7 or 9 dulang.... mahei kan...kalo buat sendiri half of the total amount dah leh save tau.... tapi me tak buat bisness lah....saja tolong2 sebab suka-suka jer pun......



18 comments:

*SiRibenMerah said...

OK.. NNT BOLEH UPAH BUATKAN UNTUK I.. OOOPPPSSSS~

*SiRibenMerah said...

sis sori.. ter capslock x sedar td....

e_ja said...

ni bukan kerastangan dah sis,
u memang berseni jugak,
kalau nak tgk kerastangan kena tgk i menggubah..
mmg lah hahahahahammpehh..haha

Neeza.Areef said...

santek dah tu sis..tggl tambah skit2 sana sini nice lah tu kang..less is more kan..

eima said...

kreatip .. klu aku la gubahan bunga tu mmg tak cantek la .. sbb tgn aku ni mmg tak leh berseni ...hehehe

GreenJade said...

dah siap nmpak anggun lah sis..seni apa ni..

kalu saye yg gubah2 mau dah ke laut ntah jadi apa ntah ekekeke

Zana Md Nordin said...

boleh sesangat dah sis
utk cari duit sampingan kan..apa salahnya..

bab gubah menggubah nie mmg failed...
tp my mum mmg terror...tak menurun plak bakat tu kat zana

eLLy said...

good idea la sis.. masyukkk tuu...

Teratak Hami said...

Ni bunga untuk setiap dulang kan? Cantik le tu. Mmg dah le bukak bisnes kecil-kecilan kalau malu nak demand rege lebih2.

wida said...

merahnya bunga...
ni kalau dah siap, jgn lupa amik gmbr tunjuk yer sis

Dee said...

betul sis..buat sendiri lagi jimatkan...cantik dan berseni tangan u..

Munnafendy said...

tu la baik buat sndri, nk upah org punya la mahey!

ratna said...

Kreatif! Cantik sis!

LYAfrina said...

wah cantik..kretip gak bab2 mgubah ni yer... lbh puas hai buat sendiri

mamyharraz said...

cantik hasil tangan sis! kalau harga market pastu jual boleh dpt untung ni ;)

POSH76 said...

santekla mmg ada bakat betul!!!

sW33tdARLiNG said...

kalau dia tak suka, suh dia buat sendiri sbb..... mmg cantik sangat sis...!!!~~

nanti boleh i tempah?? eehh sapa nak kawen? tunggu ika kawen erkkk? kekekeke

NUNU EERA said...

ade bakat terpendam ni.. ;)