Tuesday, April 3, 2012

... senyum petang ...

Jom senyum petang bersama Sapphire....


Kisah 1

Sapphire :  Ibu, jap jap lagi i nak buat senaman buku otomatik ya...
Ibu :   HAH???  oooo hahahahhahaahaha

translate :
* senaman  :  exercise / latihan
* otomatik :  matematik


Kisah 2

Sapphire  :  Ibu, i ada teka teka *read teka teki*

Ibu          :   Waaaa *kagum dia tau nak berteka teki*....ok apa dia....

Sapphire  :  Ibu kena thiiiiiinnnkkkk lama-lama tau sbelum jawab....

Ibu          :   Ok ok nanti ibu thiiinnnkkk lama-lama...apa dia teka teki tu...

Sapphire  :  Ada motor besar motor kecil....Motor mana lagi besar....
                  Jangan jawab terusss...think dulu ibu think...susah nie nak jawab...

Ibu          :  *dah terkekek2 gelak* ok ok ibu think....*gaya berfikir sambil dok gelak* MOTOR BESAR....

Sapphire  :   Pandai pun ibu... tu la kita kena think sbelum kita jawab....susah kan teka teka i....

Ibu           :   Hahahahahahahahahahaha...


Macam-macam keletah dia....

16 comments:

sisdee said...

hahahahahahahaha cute!!

dah mcm sarah pun ada..nk buat magic tapi kita nmpk dia sorok mana brg tu kikiki

*SiRibenMerah said...

okeh.. aunty pon think lama2.. nak gelak guling2 ngan teka teka saphire neh..

wida said...

alahai...kita pon tergelak-gelak ni.
panadai menghibur hati org yer

lily lotus said...

hahaha boleh bayang camne bangganya dia dengan teka teki tu

Mamamya said...

alahai..comelnya.. baca n3 ni pun blh senyum2 sendiri... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

hahahahahahahahahahahahahaha.....cleber gurl..

Neeza.Areef said...

ahahah..terasa diperdaya oleh anak kecik..keh3..comel lahh

Syira Qahira said...

salam


seronok layan budak2 ni ;)

ilang penat ;)

LYAfrina said...

alahai..so sweet..comel sgt dia...
hik2.. pndailah dia bckp..siap blh teka teki ... walau pun teka tekinya y melucukan..

Reena said...

Comelnya sapphire. Nasib baik ibu terror jawab kan, Sapphire? Kehkehkeh

nurHeart said...

motor kecik, motor besar ye.. lama tak ibu think? ;D

zahidahwahid said...

thank sapphire...u make my day...ilang sikit tension sebab test tadi n prepare untuk test khamis ni....hehehe

Dee said...

hahaha..kelakarlah sapphire ni..dlm teka2 dah ada jawapan...

atty's said...

adeh..senyum simpul unty kt opis..baca lawak sapphire

sW33tdARLiNG said...

susah brtul nak jawab tuuu... hahahahah

ratna said...

Susahnya teka teki dia..ahakkksss