Tuesday, April 24, 2012

... Melaka : Menara Taming Sari ...

Hari Sabtu, w'ouls ke Melaka, cuti-cuti Malaysia plus SH belanja sempena anniversary.  Sampai Melaka dalam kul 10.30 am, hujan renyai-renyai masa nie.   W'ouls terus tuju ke Menara Taming Sari ....  1st time nak naik ni padahal dah berkali-kali gak ke Melaka...nie baru sampai 'seru' kot nak naik hehehehehehe 


Sayangnya dalam kul 12 gak ler baru booth dibuka coz 'Taming Sari' tu sedang dicheck by the maintenance staff.  We were amongst the 1st group yang naik....
Ini budak sangat hepi...asyik lah 'wowee, kita fly', 'kita naik sampai awan ker' dan macam2 lah lagi soklan nya....


Tengok view memang awesome...bukan takat Sapphire jer enjoy, the adults pun enjoy this ride..we can see so much of development happening in Melaka....


Tiket stated kat situ Adults RM20 and Kids RM10 kot....tapi itu utk pelancong asing yer....utk kita rakyat Malaysia adults RM10 and kids RM5.... aren't you jez proud to be a Malaysian :)

Last but not least muka budak merajuk sbb dia nak naik berkali-kali Taming Sari nie sbb katanya "i like" ok hehehehe


Bila tengok Q panjang, ohhh no no, jangan di layan sangat....kejap jer merajuk tu.. beberapa langkah lepas tu dah senyum balik bila cakap nak amik pics dgn Sang Kancil....tak caya see.....dah sengih berposing dah pun...


Senang kan nak pujuk hehehehehe  Ok..next entri kita sambung lagi ya citer my short trip ke Melaka nie...

9 comments:

wida said...

tak pernah lagi naik taming sari ni.
gayat....hihi

Neeza.Areef said...

i pg melaka x pnah naik ni sis
maybe some other time klu btl2 becuti kt bandar melaka ni wajib naik

*SiRibenMerah said...

comel.. haha.. I da lama x g melaka...

eLLy said...

okey now i rasa mcm nak gi Melaka .. hurmmm bila ek

Teratak Hami said...

saya gayat naik Menara Taming Sari ni :(

Rinna said...

Bestkan naik Menara Taming sari tuh.. pernah laa naik sekali dulu

Rinna said...

Bestkan naik Menara Taming sari tuh.. pernah laa naik sekali dulu

Softtouch [Hanim] said...

sy xpernah naik menara ni sis...asik xsempat jer....

Reena said...

Model buat muka bonyok pun comel je nampak. Hehehe... So far tak pernah lagik naik Taming sari ni sebab ramai sangat orang :(