Tuesday, April 24, 2012

... A Famosa & lunch ...

Lepas ke  , w'ouls berjalan kaki ke A Famosa lak...ala dekat jer jalannya tu...tak sampai 10 minit dah sampai....yg best nya tu ada pameran kereta-kereta antik aaaa time tu adalah dalam 10 buah kereta and lawa-lawa kereta tu semua...apa lagi soh model cilik i pose ler kat satu dua kete kat situ...



Kereta nie Sapphire bagi nama "car 1Malaysia" and she said dia leh drive coz kecik jer....dia ingat nie kete mainan kot...tak tau betapa maheinya nilai kete antik nie ....


Dah puas layan tengok kereta2 antik & cocer yg makin terik tu...jom lah kita ke A Famosa....tapi si kecik nie dah ngadu lapar...so amik ler gambar kat area bawah2 nie jer...tak lak mendaki naik ke atas bukit nun....


Syiok dia berposing dgn mimik muka "teriknya matahari" gitew...A Famosa perlu tak model cilik utk pamphlet dorang ek...hehehehehe.




Lepas penat berposing terus ke kedai makan Perhentian Kuih Kampung for lunch ....
Gambar lain tak amik dah sbb bila food sampai, baca bismillah dan terus ngap....memang lapar coz time tu dah pukul 2 lebih dah pun..Ekceli kat kedai tu macam-macam kuih kampung dijual...tapi w'ouls harus terjah makan asam pedas melaka ....tapau kuih skit utk jamah2 kat hotel .. lepas makan nie nak gi check in.....

.... to be continued ....

16 comments:

*SiRibenMerah said...

terliur..
sedapnyaaaaaaa~

eima said...

mesti meriah kan ... tambah bila ade plak pameran keta gitu ......

mamyharraz said...

cun melecun model kt kereta 1 Malaysia tu ;)
pekatnya kuah asam pedas.terliur.

lieyalatif said...

mmg wajib pekene asam pedas kalo kena dah kat melaka kan sis heheehehe.....

suke betul tgk model cilik tu...dgn gaun bunge2 die...sgt comey tauuu!!!

wahida said...

comel giler pic ketiga tu....
rasa nak peluk2 je...tgk asam pedas pun tak layan sbb tgk sapphire comel sgt!!

POSH76 said...

comeilla model cilik nier...pandai dia saphire poseee!!

GreenJade said...

makin somel lah sapphire nih..hehe cute je muka merajuk tu.

perghh asam pedas bikin lapau lah petang2 nih..kalu blk melaka kg mertua mmg cari asam pedas jek..ehehehe

sW33tdARLiNG said...

eehh my ex-schoolmate baru eksen gambar dengan kereta merah tu kat FB dia... ooo kat A'Famosa erkk rupanya

wida said...

cun sgt model kete tu..cekci..hehe

LYAfrina said...

comel sgt sapphire... sweet jer.. sapphire x naik ke kete 1 malaysia tu??

Dee said...

sedap tak asam pedas tu?

Neeza.Areef said...

makin pndai posink si comel nih..asal pedas ikann...menyelerakan la tgk warna dia

atty's said...

sedapnya asam pedas..
comeynya model..ada bakat tuh

Teratak Hami said...

Tak naik beca ke? Next time kalau dtg Melaka, WAJIB naik beca .. hehe

Softtouch [Hanim] said...

asam pedas dia'nmpak sedap sis..melaka ngan asam pedas mmg xdpt dipisahkan....sy suka p melaka..xpernah boring

Reena said...

Tempat makan feberet kita dengan hubby ni kak!! Hehehe