Friday, April 27, 2012

... Coconut Shake, River Cruise and Dinner ...

Ya ampun....kebizian melanda....tak sempat nak ngadap blog langsung...Sambung citer melaka ok and nie nak terus summarize jer sampai hari ahad.......mesti uols dah bosan kan...dah nak masuk wiken citer last wiken lum habis hehehehehe...

Lepas penat main kite, w'ouls tapau minum the pamos amos Coconut Shake ....

Tapau jer tak dok minum sbb dinner dah plan lain.... perut pun still kenyang sbb had a late lunch.... Tapi esoknya tu hari Ahad, sebelum pulang ke KL w'ouls gi makan gak nasi lemaks, kuih muih & of coz the Coconut Shake tu...see Sapphire pun makan, tapi sambal tu dia kuis-kuis skit jer...pedas kan..

Memang terbaik lah air tu, siap tapau utk minum dlm kete :D

Next destination *poyo jer kan* naik River Cruise.....We opted for the night nye cruise...tak mo gi siang2...sejuk skit memalamkan....

Tapi bila malam, pics tak nampak sangat lah iye.....overall memang best, amik masa dalam 30-45 minit..Tapi sori lah iye, tak ingat plak rege cruise tu brapa RM tapi rasanya dalam RM10 utk adult and RM5 kot utk kids...tak sure..yang bestnya ada audio guide sepanjang the cruise :D ..

Dinner hari Sabtu tu, gi makan kat Alai....w'ousl kalo ke melaka memang tak ke Umbai, wajib terjah Alai jer....

Ni antara food yg order...gambor blur aaaa sbb bila food terhidang, terus tangan gigil2 nak makan :) .... Amik 1 shot cukup lah proof gi makan kan :D....

Lepas dinner balik hotel and masing-masing terus kebabommm tidor tak sedor diri sbb exhausted sangat-sangat.....

Sunday tu, lepas breakfast lite2 kat hotel, we checked out...pusing2 Mahkota Parade and Dataran Pahlawan...then gi Pantai Klebang for the Coconut Shake tu kan.....tapi singgah gak beli 'souvenir' skit....

Beli belacan, cencaluk and itu ini skit..... then balik terus ke KL.....

Memang a very short tapi padat nye trip and of coz an enjoyable one too.... So, hoping sangat-sangat wiken nie tak ke mana-mana coz rasa cam nak rehat gulings-gulings jer kat rumah tu :D



9 comments:

Neeza.Areef said...

lom naik lg river cruise ni asik lalu je tp x penah singgah naik

SyaNa said...

bile ntah nk dpt rasa klebang coconut shake tu :(

sisdee said...

bestnya coconut shakes tu ;)

syok mmg jalan2 kan..i pun dah lama tak berjalan :(

Zana Nordin said...

phewwitt
coconut shake klebang
sedapppnyer sis

yup, zana pun kalau ke melaka
n nak naik river cruise sure naik malam
baru ler feeling dia lain sikit coz' sepanjang2 sungai tu lampu merata2 kna

mamyharraz said...

cococnut shakes tu paling teringin.nak bwk ank jln2 ke melaka tp tak kesampaian lagi.

eima said...

ari tu pi melaka tak merasa naik cruise sbb baby kecik lagi br 47 hari ...hehehe


airnye busuk cam dulu lagi ke .. dah tak bau longkang dah

Kak Aya said...

tak pernah sampai ke Melaka walaupun tak jauh dr rumah mak mentua area Tampin

wida said...

sedapnya coconut shake tu...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nasi lemak tue nampak sedap sangat