Tuesday, April 10, 2012

... aktiviti padat hari Sabtu ...

Aktiviti padat hari Sabtu ku....pepagi sblum keluar rumah sempat lagi Sapphire menulis....
tu tiba mood rajin...kalo mood nak main soh ngadap buku...macam2 alasan dia hujahkan ok....

Singgah kejap ke Popular Ampang Point...SH nak beli book and  i layan jap Sapphire baca buku....

Dia dah lulus dah baca buku Read Easy 1a...1b ada skit2 sangkut...ok lah tu kan for a 5 years old girl...Ni skit video yg sempat dirakam masa dia read.....
video

Then baru lah ke main event, majlis aqiqah utk anak lelaki kawan SH....tempat majlis kat dewan Taman Tasik Ampang....cantik tempatnya....

kat atas stage, yg blakang sapphire tu dorang dok bermahaban bagai...ada 4 'pengantin' yg diaqiqahkan ..sbb tu dorang kumpul buat kat dewan nie...senang katanya....'pengantin' boboy anak kawan SH tu chomei...putih merah geram tengok..tu Sapphire dok bising tak bagi SH dukung baby tu.......
Food pun sodap...i makan sup & roti jer...SH makan nasi...Sapphire share2 makan nasi & roti :D  Lepas dah settle makan & sembang2, minta diri utk hantar Sapphire kelas art nye....

Kenalah tukar baju dulu ya....Takut kotor during the art class kan....Lepas arts class, terus shoot off ke Shah Alam, kat sana sampai lah ke malam kul 11 lebih baru sampai rumah.....

Sekian, terima kasih hehehehehehe....dah tak tau nak sign off camner....

17 comments:

eima said...

hebat 5 tahun dah leh baca ... huhuu

lieyalatif said...

alhamdulillah...bijak sapphire sis....sejuk perut u ade anak bijak mcm tu...ikut jejak langkah abang n kakak2 nye nie heheeheh

penoh aktiviti u sis...sonok dpt jalan2....

mamyharraz said...

bijaknya saphire..hope ank sy pun sebijak ni nnt.
sabtu ahad mmg selalunya penuh aktiviti family kan sis ;)

Rinna said...

Cerdiknyaa Sapphire.. bagus laa u hantar Sapphire ke kelas art..leh asah bakat melukis gitu..:)

kazmyra afkar said...

alhamdulillah, pandainyaaaaaaa dye..

wida said...

cantiknya dress sapphire..comel

Neeza.Areef said...

pndaii!!! sejuk perut u sis..rajin nulis gak..ikut mood gak ye

sama la kdg me pun x reti nk tutup cte..keh3

IdaShah WC said...

wah bagus dah pndi baca. bijak sapphire nie

Zana Nordin said...

wah sis
bijak ler sapphire sis
dah pandai baca
batrice masih mengeja lagi...
aduhai.....bila tengok video sapphire membaca tu..rasa jauh ketinggalan si Batrice..
clever gurl...

maya amir said...

kak tergelak i tang...dah tak tau camne nak sign off.. sekian terima kasih..kekekek

saffiya_aleesya @ echa said...

wahhh bagus 5 tahun dah pandai baca..bagus laa hantar ke kelas art, minda kanak2 lagi berkembang melalui lukisan!!

wahida said...

bijaknyaaaaaa sapphire ni..
makin terasa2 nak cium dia kak...

POSH76 said...

Saphire mmg clever girl!!!!dah ler santek pandai pulak tu..

CikPuanHaLia said...

Baiknya sapphire..semoga cepat belajar :)

Pepel BoNda AmaNi said...

gud gurl tau......

taman nie yang dekat tepi mrr2 tue kan sis...

Teratak Hami said...

Padatnya aktiviti sis. Sure balik kepenatan ...

Softtouch [Hanim] said...

bijaknya sapphire dah pndai bc...

padat sis aktiviti ari sabtu..penuh smpai mlmbu