Monday, March 12, 2012

... tak mudah panik ...

As salam... how's your wiken?  Hopefully ok....

Tenkiu to all my mendoakan utk kezen ku .... syukur alhamdulillah..after lebih 48 jam dia tak sedarkan diri...ahad pagi i dapat sms dari her sister mengatakan kezen i dah sedar..tapi disebabkan her blood pressure stil high 180...dia still dalam ICU under observation.... and dia belum dapat jumpa her baby.  Takpe slowly recovering and hopefully within this week dia dapatlah jumpa her newborn baby....

Ekceli niat di hati nie nak balik Penang sabtu pagi ...tapi tu lah kan .... kita hanya mampu merancang, Dia yang menentukannya.... satu incident happened and ibu jari Agate injured and gedebak gedebuk bagai terpaksa cancel plan balik ke Penang.... 

Sib baik Agate tak mudah panik...so masa tengok kuku dia tu loose and berdarah..everyone was cool...siap cepat & terus gi clinic tapi memang terpaksa cabut gak kuku tu....bius bagai lah kan...dan settle ok... so Sabtu & Ahad kena gi buat dressing gak ler...

So, at last we stayed kat KL jer....dari kejauhan lah w'ouls berdoa....and syukur everything turns up fine....


13 comments:

eima said...

ngeri kuku kena cabut ...huhuhu

*SiRibenMerah said...

adoiii..
sakit tuh sis.. sian agate..
takpe.. nnt tumbuh kuku baru.. take care agate..

wida said...

kesiannya..cepat sembuh yer agate

sisdee said...

adeh..ciannya dia...tak pe nsb tak panic..klu kita panic budak tu lagi panic..

and alhamdulillah ur cousin dah sedar..syukur :)

lieyalatif said...

aduh sis...ngeri bile bayangkan...harap cepat sembuh yeak..lieya dulu mase kecik2 pun ade pengalaman camni, tapi pasu hempap ibu jari kaki...so tgk jek laa hari makan hari kuku tu tercabut dari isi....

mEiZ SHA said...

alhamdulillah
moga2 dua2 cepat sembuh dan sehat ye..:)

Neeza.Areef said...

me pn penah tecabut kuku..ngeri klu teringat..npk merah2 je kan..

POSH76 said...

alhamdullilah ur kezen is getting better...mmg coolla ur daughter sakit tu!!

Teratak Hami said...

Alhamdulillah ... kazen dah sedar.

Ngeri wei dgr pasal cabut kuku :(

ch@ said...

ergh, apsal entry akak ni berunsur yg ngeri2. hahaaa. mmg tak mahu byg kn langsung. syukur kazen akak sudah sedar.

Pepel BoNda AmaNi said...

aduhhhh sakitnya kena cabut kuku kaki..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
syukur alhamdulilah...dah sedar dah ur kazen tue...

Softtouch [Hanim] said...

aduiiii ngeri sy bc sis...ngilu

Reena said...

Ishhh... ngerinya (sambil terbayang kuku kaki tercabut). Baguslah Agate tak panik, ibu dia panik tak? Hehehe