Thursday, March 29, 2012

... stressful ...

Nowadays i cepat bebenor rasa down and rasa stressful sgt ...wif a few things memang asyik bermain di fikiranku plus 'langau-langau' yg dok bzbody menyinggap dekat i plus mungkin disebabkan dah dekat2 'bulan mengembang' ....
* pic credit google *

Meh i sharing satu artikel nie yg ada dlm satu majalah tapi i tak ingat majalah apa ....

Bantuan kurangkan tekanan

  • Biasakan diri berada dalam keadaan wuduk
  • Selalu berdoa kepada Allah swt
  • Bersangka baik dgn Allah swt
  • Perbanyakkan membaca al-Quran
  • Banyakkan solat sunat
  • Lakukan kegiatan luar seperti bersukan
  • Cintai diri sendiri
  • Hargai kebolehan diri sendiri
  • Menangis dengan sepuas hati

Have a lovely thursday....

* entri autopublish yg di 'save now' instead of 'publish post'....issshhhhh...signs of forgetfulness because stress kot  :D

7 comments:

atty's said...

saya kalo stress,suka tgk movie..

Kamariah Awang said...

Bagus info tu.., tapi yang paling cepat datang dulu yang last sekali tu rasp... Menangis sepuas hati! Belum apa2 dah nangis duluuuu...!

Softtouch [Hanim] said...

sy kalu stress pun nangis.....jgn stress2 ye sis....ka

Anonymous said...

Sabar ye sis...ada orang lain pagi susah!!!

ch@ said...

kadang2 kita tak tahu apa yg difikirkan. life go on je. hahaaa.

Reena said...

Tulahhh... Stress ni lah punca segala penyakit :( kita kalau stress senyap je konon macam takde apa2 tapi bila org yg rapat nampak mood gelak ada bunyi mcm kena paksa gelak je. Lepas tu orang tu tegur, automatik rasa sedih nak nangis datang. Huhuhu

zahidahwahid said...

dalam minggu ni banyak sangat assignment + test....tak sabar tunggu weekend, time to holiday...