Wednesday, March 28, 2012

... senaman ...

Exercise memang lah elok utk semua tapi brapa ramai yg betul-betul amalkan....Ahkak nie masa zaman muda remaja memang aktif bersukan.  Skarang nie hurrrmmmm nak berexercise memanglah malas tau tapi bila dah terpaksa .... well kata pun 'terpaksa' kannn... buat lah gak....low impact, simple strrrreeeetching exercise every morning and late evening dalam 30 minit jer pun....


Satu session buat 3 types of senaman jer pun...the physiotherapist bagi contoh byk *ada 3 pages* so that leh tukar2 jenis senaman...tak lah bosan buat benda yg sama jer tiap-tiap hari kan....exercise last yg no 7 tu, leh dibuat kat ofis jer...after uols duduk kat meja dlm sejam mengadap blog berdiri and buat jer exercise tu....tiap kali kebelakang kira sampai 10 then luruskan balik....

Simple kan.... So, Majulah Sukan Untuk Negara hehehehehe tetiba kannnn...

10 comments:

wida said...

sy dah jadi mak mak ni..senaman dgn menyapu, mengemop etc lah sis..hiks

eLLy said...

senaman sambil baring ni i buat seminggu sekali jer :-)

Neeza.Areef said...

mmg ckp pasal senaman ringan ala2 regangan ni pttnya ley je kita spend 30mins dlm 1 hari..tp tu lah ngadap blognya sejam lg masyuk ye dr wat senaman..hehe

mamyharraz said...

bagus amalkan.

tapi sy ni pemalas yg senang pun tak nak buat alahaii.. T__T

eima said...

aku la manusia paling mls nk senanman ... dr zaman skool sampai la skrg ni .... huhuhu

sisdee said...

klu dulu active mmg skarang akan jadi malas hehehehe my hb dulu footballer..now nie tak active bdn dah macam belon hahahaha..

dulu i tak suka senam..mls gile..tapi dah senja2 nei dah kena buat tapi yg syok ada mcm2 jenis senaman yg fun ;) dah jadi addicted lak hahahah

slamat bsenam ;)

POSH76 said...

strecthing ni mmg bagus...pun boleh kurangkan berat badan kalau diamalkan...exercie mmg maless tp there's no short cut to loose weight

sW33tdARLiNG said...

selalunya ada jer pun guide ni tapi tak pernahnya guna.. hehehe

Mrs. AJ said...

Yes, semangat sis! Intan support sis buat senaman ni every day.
Sikit2 lama2 jadi bukit! :-D

Rinna said...

Senaman mmg bagus tapi tu ler.. adoiyai malas betul laa.. mmg kena praktik kan kalau nak sihat kan.. :)