Friday, March 9, 2012

... mohon jasa baik ...

As salam.... semalam i terima berita baik and berita buruk dari Penang....berita baiknya....i dapat anak buah boy baru...baby sulung my kezen....syukur alhamdulillah.....nama belum diberi....


Syukur sangat-sangat boboy nie selamat dilahirkan....tapi berita buruknya....my kezen *ibu boboy* dalam koma....

Tetiba jer semalam sebelum bersalin tu, dia ngadu kat maknya dia sakit kepala, then terus collapse....mcm kena sawan....terkejut seisi rumah tu....call ambulan...masa dalam ambulance pun dia macam kena sawan skali lagi...padahal dia takde history sawan pun....

Sampai je kat hospital, doktor check heartbeat baby and opted utk c-zer and selamatkan baby...my kezen masa tu memang dah tak sedar diri....lepas c-zer semalam, doc bawa utk scan her head....today hopefully dapat results nya....semalam doc mentioned that her blood shoot up 190...padahal masa monthly check-up, sihat jer, everything's normal....today, hubby dia balik dari outstation....up till pagi tadi, my kezen still belum sedar ....

Mohon jasa baik uols utk sama-sama mendoakan semoga my kezen nie cepat2 sedar and sembuh and dapat menikmati kehidupan barunya sebagai seorang ibu dan berbahgia bersama famili tercinta.....

* gambar-gambar sms-ed by her sister...


17 comments:

Teratak Hami said...

Sedihnya ... hopefully takde yg serius berlaku.

sisdee said...

innalilllah...sedih dgr berita camni..ai pun mlm tadi dpt berita gak pasal tekanan darah naik masa nak bersalin...apapun ai doakan segalanya dipermudahkan..mgkin tekanan darah terlalu tinggi...smoga ur cousin akan sedar dan dapat susukan baby yg comel tu..

mamyharraz said...

tumpang sedih :( semoga dia cepat sembuh dan tgk baby comel yg baru keluar dr perutnya..

eima said...

aku tak dpt bygkan ... sedihnye... besarnya jasa sorg ibu yg melahirkan anaknye .... insyaallah semua akan ok ...

aku doakan sepupu ko kembali pulih dan boleh bersama anaknya

adarnadzmie said...

semoga kazen rasp kambali sedar...ya Allah kau selamat kan seorg ibu yg sgt diperlukan oleh seorg bayi comel itu...aminnn

eLLy said...

:( Ya allah hebat nye dugaan mu..
Berita gembira di susuli dng kisah sedih. Semoga your cousin dapat recover cepat. Sama2 kita doakan. Amin

*SiRibenMerah said...

Ya Allah...
beratnya dugaan family akak..
hope semuanya dilindungi Allah selalu..

sampaikan salam buat keluarga akak ye..
doa kami dari jauh moga kazen akak cepat sembuh dan baby dapat minum air susu ibu dia sendiri.. siannn baby~

Pepel BoNda AmaNi said...

subhannallah....semoga ur kazen di lindungi olehNYA..amin...harap2..ur kazen kuat...kuat demi anaknya yang baru di lahirkan...tumpang simpati...

ya allah sedeynya...tengok muka baby tue...

POSH76 said...

insyallah dgn doa kita semua insyallah ur kazen selamat...sian kat baby...

Mamamya said...

Ya..Allah...permudahkan segala urusan keluarga ini...Engkau berikanlah kekuatan kedanya semoga ibu ini akan sedar utk menatap wajah anaknya...amin..


sedihnya tgk gmbar ni..

fiza said...

Saya doakan semoga kazen agak cepat sedar dari koma.

wahida said...

Ya Allah...sedihnya baca berita ni...

semoga sepupu akak cepat sembuh dan boleh tgk dan susukan anak dia sendiri...

sebak tgk baby comel tu...

teruskan berdoa ye kak...

Cik Ecah said...

ya Allah...permudahkanlah urusannya...sembuhkan lah dia...Amin...

Neeza.Areef said...

ya Allah..kasihani lah anak itu..berilah dia peluang utk merasai kasih syg ibunya..menyusu dgn ibunya..pray for the best..

Reena said...

Ya Allah, kesiannya kak. Semoga segala-galanya dipermudahkan olehNya. Jangan putus asa ya kak

atty's said...

ya allah,smoga kazen sis,cepat sembuh.amin

ch@ said...

ah, kita baru baca kenapa kazen akak tidak sedarkan diri. smg terus tabah dan lekas sembuh. pengorbanan seorang ibu itu mmg tak terukur dgn pita pengukur.