Tuesday, March 27, 2012

... JJCM hari ahad ...

Hari ahad, lepas asar w'ouls ke Shah Alam...otw call my son, Aqua ajak keluar...After picking him up and settle a few errands, we gi makan, mee bandung udang...kat Restoran Mee Bandung Udang dekat dgn Unisel....
Tak yah lah tunjuk menu semua org kan sbb semua order benda yang sama....rasa dia ok jer...tak lah over the top terbaek...sbb pernah makan mee bandung sodap kat kelana jaya...sayangnya kedai tu dah pindah ntah ke mana.....sebelah kedai mee bandung udang nie ada keda mee ketam...next trip leh try kat situ lak...

Dinner plak makan kat Restoran Ban-J Kway Teow...w'ouls makan char kway teow...mine yg biasa so mine no telur ya...yg ada telor nie is special kot....

Rasa pun tak brapa sbb tekak w'ouls lagi sedap yg kat Mali's tu....

Nie jer lah edisi JJCM hari ahad w'ouls...sekian, terima kasih....

* today saya berada di luar ofis...so no BW ya...ampon...


 

13 comments:

POSH76 said...

bessnyer tengok mee tu....tak penah lagi cuba mali kue teow yg katanya sedap sgt tu...harus terai ni

wida said...

terliur tgk mee udang tu..

mamyharraz said...

sedapnya mee bandung tu.terliur.

baru nak tanya mana tempat mee bandung kt kelana jaya sekali dah pindahlah pulak.kalau tau sy nak terjah p mkn sbb dekat sgt dgn ofis sy.

Neeza.Areef said...

yg sedap kita share2 kan

eLLy said...

jom pi pekena Mee udang kat Penang :p

lieyalatif said...

lor sis...lieya plak sabtu kat area unisel tu...pekene mee ketam...nape laa tak hari yg same, kalo tak sure leh terserempak ekekeekek...

sedapnye sis....lieya nak cube jugak le sis....tapi tu le kan sis, kalo dah biase rase yg sedap so yg bile kite rase yg kureng sure teringat2 yg sedap tu kan sis heheehehe

Mamamya said...

wahhh..semua blog tayang makan sedap2 nih... aduhai...nak pi jauh la pulak...

rasp said...

posh,
: bagi tekak i, mali's tu mmg sedap...tapi ada tikanya plak ada kurengnya...tgk mood chef dia kot :)

wida,
: oooppsss...sowi :)

mamyharraz,
: tu la tu...dah pindah...i pun tertanya2 dia pindah kat mana?

neeza,
: sharing is caring kannnn...

elly,
: jommmmm flight kul brapa?

lieya,
: tu lah kan...mmg takde jodoh kita nie...ala sis, ekceli kureng skit lah kat tekak i tau...

mamamya,
: masuk list dulu sis...bila datang leh terjah ler sis...

Pepel BoNda AmaNi said...

nyampah tau...tue semua menu yang masih belum boleh di makan hoke..menci..menci..

rasp said...

eida,
: sabbbbbaaarrr nanti dah lepas2 leh tambah 3 pinggan hehehehehe

rasp said...
This comment has been removed by the author.
sW33tdARLiNG said...

perghhh ada telur kuning gegar ke atas mee tuuu? wallaaaweeeiiiii

Meebandung Kuah Kacang said...

Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

Senarai Rakan niaga kami:-

Restoran Anjung Warisan
Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
Waktu niaga: 3.30petang hingga 12malam


Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


Kopitiam Sukand's
62 Jalan Bandar, Port Dickson


Restoran Syahirah
No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


Warong Hijrah
10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh