Friday, March 23, 2012

... getah sanggul ...

Dah lama dah Sis Amy  bercerita pasal getah sanggul nie...I pun tingin gak nak membelinya...dah gi ke kedai Sis Amy  cakap tu tapi kata SA dah habis stok and ntah bila akan restok...tapi rezeki i sbb i gi jenjalan kat Tesco Manjalara kot..ada kedai ala-ala sinma tu...masuk terus nampak benda alah nie...rembat 2 terus sbb ntah bila lagi i nak ke situ kan lagi pun regenya RM2.90 satu..murah jer kan, rupanya ala-ala donut gebu kan cuma kaler hitam jer lah........

Cara memakainya sila ikut arahan nie....

Tapi kalo cam tak faham gak, leh tengok cara2 Ika anak dara sis Amy pakai..dan hasilnya mcm gambar sis Amy tu coz i lum try betul2 lagi :)...

Selamat mencuba.....

12 comments:

Neeza.Areef said...

dia sarung ke cmne sis..ke rambut kna pjg baru ley gulung masuk gitu..heheh..

ch@ said...

kita tak penah pun ada getah sanggul ni, nak ikat rambut pun kita mls. panjang lepas bahu je merengek soh abi potong. rimas. mujur dia lelaki yg 'ikut selesalah' hihii, kalau dia soh simpan rambut, jenuh makcik ni kak.

*SiRibenMerah said...

ai da pakai neh.. memang senang hati.. hehehe~

mamyharraz said...

getah nih mmg best terletak je atas kepala :D

mEiZ SHA said...

alaaaaaaaaa nak juga ..:)

POSH76 said...

dok perasan gak trend sanggul camni tingin nak buat..balik kang nak carilaaa...TQ sis santek!!!

eB ezrin said...

mcm x phm plk tgk cara pakai tuh... camner eh? :)

Ati Masrif said...

nak gi carilah..
rambut kita pun dah panjang mengurai
macam apa ntah..hihi kunun2 nk
bela rambut panjang :)

GreenJade said...

getah sanggul ni cuma jual kat certain2 tempat aje ke sis?

rasp said...

neeza,
: kena masukkan cam ikat ponytail tu dulu...mcm instruction kat pics last tu...

cha,
: kekdg rasa lebih selesa rambut pendek kan...tapi kkdg tingin gak nak berambut panjang :D

iyra,
: oooooo iye ker...baru i tau...

mamyharraz,
: me baru nak berjinak2 pakai...

meiz sha,
: harus gi cari tuuu...

posh,
: tapiiiii rambut u dah cantiksss...tak perlu lah kot...

eb,
: aiseyman...camner nak explain ek...
memula tu kena buat cam ponytail...masuk kan rambut tru lubang getah tu...adjust ler ketinggian tu...
then distribute rambut tu keliling biar dia tutup getah tu cam sanggul kan...
then masukkan kemaskan by masukkan ke dalam rambut yg lebih...
lebih kurang gitu ler...cer tengok camner kat blog amy tu sis...

ati,
: try ler...tapi i rasa agak leceh skit kalo rambut panjang sgt...ker sbb i nie mmg tak pandai nak stylo2 sangat kan....

greenjade,
: memang tak dijual kat semua kedai...dah byk gak kedai asesori rambut i terjah tak jumpa...

Softtouch [Hanim] said...

sy rambut pendek xleh pakai

Dee said...

dulu pernah beli ni kat jalan tengah..seriously tak reti camana nak pakai..tp murahlah amy beli tu..jalan tengah mahal sket kot harga dia..