Wednesday, March 28, 2012

... dress vs pants ...

Ada sorang dua of my frenz yg bertanya i, kenapa my doter jarang berdress cth macam Sapphire nie ... kiranya nie isu dress vs pants gitu...
Gegurl slalunya harus berdress or bergown bagaikan....tapi lain plak dengan Sapphire...eh bukan Sapphire jer...all my girls...dorang selalunya i akan pakaikan pants with shirts/blouse jer...
Reasons are ....
  • Takut dorang terjatuh & luka kat lutut...especially stage nakal tak tau dok diam kan....seriau sgt bila tengah2 aktif tu takut tersadung jatuh bagai...nanti berparut kaki anak2 i jatuh saham nanti hehehehe
  • Kalo duduk plak, my doters nie specis tak reti duduk bersopan ayu...kkdg dok bersila bagai...habis nanti nampak p**ty tu....shy shy...
  • Senang dorang nak melompat ker, memanjat ker, aktiviti stunt lasak lah katakan...takde lah tersingkap dress tu and expose apa2 yg tak patut....yes all three of my doters masa kecil are aktif kalahkan abg dorang ya....
Cuma bila attend special functions, slalunya i akan pakaikan dress or baju kurung for them....I suka sgt tengok gegurls yg sentiasa berdress ayu and lembut perwatakan, chomels sangat....
Whatever it is, i am a proud mom of 3 beautiful doters kalo bukan maknya sapa lagi nak puji anak ..

12 comments:

Eri-chan said...

yes you have beautiful daughters. i admit that sapphire is most cute. hehe..

Cho Zila said...

sama ngan my doter.. susah nak nampak pakai gaun kec der kenduri.. budak2ni memang tak suka pakai yang ayu2ni susah .. kadang2 sampai kena ugut dulu baru pakai...

Neeza.Areef said...

its ok sis
klu pkai pants pn baju girlish2 pun ada kan..bkn berperwatakan boyish pn kan..xpe2

sisdee said...

i suka anak pki dress tapi mr hb suka pki pants..so dia sndiri yg choose pants :(

huhuhu

eima said...

lagi suka tgk girl ngan pant tp pakai blouse gitu... comey kan .. klu dress baby girl ok la

GreenJade said...

eh bley sama plak pemikiran kite..sll berangan anak2 gegirl saye nnti takmo kasi pakai skirt/gaun takut luka2 or ternmpak part yg tak sepatutnya nnti hihihi

yg penting keselesaan anak2 bergerak cergas btol tak mama?

NUNU EERA said...

dress sgt la comel.. bru mcm barbie n princess.. ;)

eLLy said...

aktif dan bersopan gitu .. auchhh mesti saham tinggi nanti ;p

Dee said...

skrg ni mimi pun nak pakai pants je sis..dia dah segan berskirt2 ni..kalau skirt pun labuh2..hehehe..fifi je i leh suruh pakai skirt..apapun..sapphire tetap cute..

Softtouch [Hanim] said...

xpe sis sapphire pakai apa pun tetap cntik tau...

ch@ said...

auni mcm sapphires. kalau ada function baru kita pakaikan dress or baju kurung, kalau kat rmh mmg seluar dgn t-shirt je. kadang2 nak pujuk dia pakai baju, kena pakaikan dress. dia suka berpusing kembangkan dress. "antik aju auni ummi" sambil tgk cermin. kata pengasuh dia mcm princess.

nurHeart said...

oh, sama mcm kak alya.. most of the time pakai pants/jeans atas alasan yg sama huahuahua ;D