Friday, March 2, 2012

... blogs of note ...

As salam...Syukur alhamdulillah dah pun hari Jumaat...hari nie i bersiaran langsung dari opis....walopun kirja ku menunggu...tapi give me 10 minutes jap nak up satu entri.....slalu i buat autopublish tapi ntah naper, mood ke lauuuuut sgt skarang nie nak stori morri....

Ok nak tanya uols...uols mesti slalu buka 'dashboard' blog kan...uols slalu terjah tak "Blogs of Note" tu?


I suka tau gi baca citer2 kat situ.... ada a few yg bagi i ntah apa2...tapi ada a few yang interesting mcm blog  366 Random Acts of Kindness tu... Contoh : salah satunya act of kindess dia, is utk tolong angkatkan 'grocery' utk sesapa yg memerlukan .... Bila baca tu i terpikir, kalo lah orang kita buat cenggitu, mesti setengah orang fikir, "apa kes dia buat gini ek?" "giler ker org nie?" "mesti ada agenda tersembunyi nie" and a few would jez say "bagussss ada orang camni" ... tul tak?  Sbb i pun mesti terfikir "Eh, apsal nie?"...

Zaman skarang dengan bermacam-macam kes jenayah membuatkan kita lebih berwaspada dan lebih berprasangka negative.  Keadaan membuatkan kita rasa gitu...  Kita sibuk mengejar duniawi sampaikan kekadang tu lalai amanah kita terhadapNya....kita lebih pentingkan diri sendiri dan famili sampaikan kekadang tu kita lalai tanggungjawab kita pada masyarakat...We jez sumtimes tend to forget to smell the roses along the way......

So at times, apa salahnya kan kalo kita amik positif points tu...bak kata org tua2 : Yang Elok Dijadikan Teladan Dan Yang Buruk Dijadikan Sempadan.....

Wahhhh panjang bebenor celoteh merapu i nie hari nie.....ok lah back to work and have a lovely friday!


13 comments:

*SiRibenMerah said...

salam jumaat akak..

moga diberkati Allah selalu...

mamyharraz said...

salam jumaat :)

selalu masuk dashboard tp tak penah klik kt situ..byk lg tak explore blog ni dan masih belajar..tq for sharing :)

Teratak Hami said...

woohooo tak penah pun ke situ.

Klu tak dok kat ofis, selalu lepak mana?

POSH76 said...

new info tak pernah klik pun...nanti nak tengoklaa...buat baik berpada pada...mmm buat jaat jgn sekali

Mrs. AJ said...

Kdg2 ada gak baca kat situ. Lebih elok membaca dan menilai secara positif. Lagi banyak pahala kan, sis?

Neeza.Areef said...

lom pnah klik kt situ lg sis wpn berada kt dashboard ..

happy weekend sis

Munnafendy said...

lorr..kalau akak tak bgtau sy tak pernah perasan blogs of note tu! =D

Mamamya said...

a'ar lah x penah plak t'gerak hati nak klik kat situ ( sbnrnya x penah perasan pun ada blogs of note heheeee )

eB ezrin said...

eh ader eh?
kena check nih. tq :)

CikPuanHaLia said...

Huhuhu..tak pernah pun buka Note tu sis.. :) Nanti la nak try baca..

Reena said...

Adoii... tak penah tahu pun kak. Sebab tak sempat nak belek lama-lama. Reply comment, pegi jengah mana-mana blog kawan. Lepas tu tutup komputer. Kesiankan? Hehehe

Softtouch [Hanim] said...

xpernah plak sis sy klik kat situ...

sW33tdARLiNG said...

org kita kalau buat camtu mesti akan terpikir, eh kau nak buat lari barang2 aku ker?