Thursday, February 23, 2012

... rezeki jangan ditolak ...

Betul kan org ckp rezeki jangan ditolak....syukur kepadaNya diatas rezkiMu ini....rezki pertama yg ku terima semalam dari sorang opismateku .... tulisan cakar ayam ...

Dia outstation ke melaka so dia beli lah nie as souvenir....tapi rege pun tak dibuang.... beb ko nak i bayau ker hehehehehehe...thx thx...sodap makan nie sbb dah lama tak makan kuih nie....i wonder how dorang buat kuih nie kan....hurrrmmm...

Satu lagi rezki yg ku terima, pun dari opismate yg gi outstation plus bercuti ke Perlis bebaru nie...beras siam  eh beras nie leh bawa masuk malaysia ke ek, ke nie kes seludup nie?  hahahahaha....

GILAK ko... 5kg tu, korang ada? Bulan nie i tak yah beli beras, safe bajet kahkahkah... ada citer disebalik nya tapi itu antara i dgn dia jer lah....kalo citer kat sini, payah nak paham....biorlah rohsia kami jer....tapi kan  aduuuhhhhh i tell you...beras nie bila ditanak...perggghhh bau dia semerbak tau...memang terus rasa selera nak makan dan tambah dan tambah dan tambah....camne i kurus macamlah berdiet konon aissshhh....

Apa2 pun....buat opismate2 ku ini...makacih daun keladi...lain kali bagi lah lagi lalalalala *dorang xbaca blog dan tak tau pun wujudnya blog i sbb tu leh tulis gitu*


16 comments:

sW33tdARLiNG said...

ralit tauu makan cakar ayam ni

sisdee said...

wow bestnya..beras tu yg tak tahan hahahha..

btw i suka cakar ayam ;)

zahidahwahid said...

wah..syoknya....murah rezeki akak...hehehe...

lamanya tak bw...rindu la...

wida said...

mmg x leh diet lah kalau mkn beras siam tu yer sis..mesti bau dia wangi je kan?

Teratak Hami said...

Melaka sinonim ngan belcan & cencalok, apasal dapat cakar ayam pulak??

Sure terharu dapat beras 5 kg :-)

Mamamya said...

wahhh...bestnya dapat beras siam..klu makan rasa mcm pulut gitu kan..mmg sedap!

dah lama x makan cakar ayam..kene pi cari ni.. :)

fiza said...

Wah...cakar ayam, sedap tu. Murah rezeki akak ☺☺

GreenJade said...

perghhh dpt beras yg x bley thn tu..jauh plak tu mari..hehehe

wahida said...

wow...siap dapat beras tu....safe sgt2 dah ni....jeles...

Reena said...

Untungnya kak siap dapat beras tu?? Konyang perut sebulan... Hehehe

LYAfrina said...

wah... syknyer.. murah rezeki.. btl tu..rezeki jgn ditolak

mamyharraz said...

cakar ayam mmg best ;)

ni yg best kalau kwn2 balik jln2 kita dpt ole2 :) hehe kwn2 ofis sy pun tak tau sy ada blog ;P

Anonymous said...

Ye ke tak tau? Kalau tau pun buat buat tak tau:)

maya amir said...

suke cakar ayam...suke suke suke:)
alhamdulillah, rezeki2:)

Neeza.Areef said...

woowwy cakar ayam..sedap tu sis..

baik nya ati opismate u siap bg beras siam..murah rezeki

Kak Aya said...

Alhamdulillah.....musuh jangan di cari.