Wednesday, February 8, 2012

... Phnom Penh, Cambodia P2 ...

Sambungan trip ke Phnom Penh....ini citer pasal restoran halal ok....1st is KFC lah...tak yah stori ok...tiap2 malam my supper kat KFC lobby hotel sbb utama nak layan FB guna wifi kat situ....

Next is Cafe Malaya....nie lah ownernye orang Kedah, Abg Mie kalo tak silaplah namanya, peramah orgnya....

Food before kul 4ptg adalah nasi berlauk gini....lauk goreng2 after 4ptg....tapi setakat w'ouls di Phnom Penh, we only managed to eat lunch jer kat restaurant....Dinner tak makan, jez supper kat kfc tu jer lah...

Oh...dapat dessert free, bubur pulut hitam yg sodap tapi manissss skit for me...

So if u nak ke sini...this is the address...

Next is  Restaurant d'Wau....tak silap i nama ownernye Kak Ani, org Johor tapi kalo balik malaysia, stay kat Shah Alam jer, also very the peramah....

2 hari w'ouls lunch kat restaurant nie coz ada serve nasi goreng2 even around 12noon...menu wajib order is the tom yam yg sodapppp and btw sambal belacan itu rege dia USD1.50 ok. Nie lah menu w'ouls for those 2 days ...memang makanan Malaysia kan......

and we tried this soda Bahagia....sedap gak, lebih kurang cam sirap bandung cuma kalernya jer warna hijau....

dapat gak dessert free...buah mangga tapi lupa nak snap aaa....So, if uols interested nak ke sini....

Overall uols expect makan kat both restaurant utk 2 org dlm USD20-USD35 gitu....kalo amik lauk over dari w'ouls then mahal lah lagi kan...tapi food dia sedap and halal, insyaAllah....

Ada gak a few other restaurant tapi nie jer yg w'ouls sempat pegi...Last nite kat sana, jez blakang our hotel, depan dgn central market w'ouls baru perasan ada one nyonya restaurant, rasa cam ada tanda halal, tapi tak leh review coz tak pegi makan and tak sure halal or not.......

Next stori bersambung esok k.....

18 comments:

*SiRibenMerah said...

sedapnya makan-makan....

Rinna said...

Nyum2 sedap2 tgk makanan tu..

mamyharraz said...

uniknya warna soda gembira tu ;)

adarnadzmie said...

alhamdulillah dapat jugak restoran makanan halal di sana...

POSH76 said...

sedap gak menu2 tu...yg penting halal

wahida said...

sedapnya soda bahagia tu...

kak, nasi goreng lok lak tu mcm mana kekdahnya kak?

wida said...

senang lah kalau ada kena muslim ni..org malaysia pulak tu yg jual.

zarin said...

bercuti berdua duaan gitu ye sis? syoknyaaa

sW33tdARLiNG said...

kalau senang cari makanan, mmg jawapannya takde masalah laa nak pi memana....

dela said...

wah.. menarik!

ainnoraini said...

Tak pernah sampai lg kat sana tu...
Mesti seronokan...

Neeza.Areef said...

good info sis..mane la tau ada rezeki nk smpai kt situ lak kan..

atty's said...

mcm sedap je nasi goreng tu..
lagi air soda tu

eima said...

harga lebih kurang kat cni je kan .. ok la tuh .....

~ Lady ell ~ said...

D'wau tu rasa mcm penah kuar kat tiwi kot...tak tau lah mungkin kat malaysia je tapi perasan mcm kat obersea.:)
if nak pergilah tah bila..boleh refer blog sis ni kan utk cari makanan halal kat sana.

ch@ said...

hai kak, dah jauh berjalan pun, pilih menu malaysia juga kan? itula dia rakyat malaysia. harus ke sini kak, fasal hijauuuu cantik :p wiii. lapar pula tgk sambal belacan tu. haish!

Sufian Halim said...

Owner wau restaurant....puan Aisyah...0085581887090 for booking....

Tengku Ahril パラダイス said...

https://www.facebook.com/WauRestaurantCambodia

Wau Restaurant serve Malaysian and Cambodian food (HALAL).
Our restaurant located at Phnom Penh : New York Hotel {Ground Floor ), No 256 Monivong Blvd, Phnom Penh, Cambodia
(Hp : +855 081 88 7090 ).
We also have branch at Siem Reap : Angkor Shopping. Arcade, #E09 National Road No.6, Siem Reap, Cambodia
( Hp : +855 016 673 211/ +855 096 2 5555 81) or also can email to us at ( wau_restaurant@yahoo.com ) —

Please share our page to your friends and family.. :)
Thanks for your support..
We are trying to improve our services in the future.