Wednesday, February 8, 2012

... Phnom Penh, Cambodia P1 ...

Assalamua'laikum.....

Macam dah tak reti camna nak start berceloteh....bukan takat cuti dari ofis...blog pun bercuti tak berjengah...ok..takmo celoteh byk sangat...moh i stori morry the morning glory pasal my holiday ke Phnom Penh, Cambodia....kita buat part by part k sbb pics agak byk, tak tau nak susun camner dah... Start with hotel penginapan lah.... 

Nie lah hotel ku, Asia Hotel.  Lokasinya sangat strategik...dekat dengan restoran halal dan tempat shopping...

Kat lobby hotel tu ada KFC...KFC adalah halal coz it's owned by JCorp...so worst case senario nak makan *mmg tiap2 malam i singgah layan kopi & wedges* kat sini.. and also ada 2 computers and wifi access kat lobi...

Biliknya, memang besarrrrrrrr punya leh main kejar-kejar  W'ouls amik suite, tak sure lak bilik standard dia besar mana....yg i kureng skit bilik nie...setiap dinding bercermin....rasa cam fenin gak kan...sib baik lah sehari suntuk w'ouls kuar.....

Breakfast inclusive tapi tak halalkan so i makan nie buah2 and cilok the halal butter, sbb i bawa roti Gardenia dari KL *roti yg dipotong tu i tak amik, hanyalah cover line sbb amik butter hehehe*...masuk bilik, masak air panas buat milo 3in1 also from KL....makan lah roti with butter and also serunding, also from KL :)  

Perabutnya : ala-ala zaman pemerintahan Khmer gitu....tengok kerusi dia kat lobi nie...gedabak besor...

Toilet bersih and i sangat suka sbb ada hose...tak yah pening2 fikir camner nak 'membersihkan' diri....oh...dorang ada bagi sabun kecik ciput...so w'ouls beli jer sabun mandi kat supermarket....itu small matter jer lah kan....

Yang penting 'no guns' allowed ok hehehehe....


Hotel nie, SH book tru Agoda , rate i dpt masa tu 4 days 3 nites inclusive breakfast is RM400++... so settle lah citer hotel ok....


Next akan bersambung..tungguuuuu.....

17 comments:

lieyalatif said...

seb baik sis dah prepare makanan dari malaysia kan...terisi le jugak perut....mmg tu le masalah kitekalo ke negara org...nak mencari makanan halal...kalo lieya ni mau dah berangkut beras sardin megi bagai waakakakakkaak....

cepat2 update sis, tak sabar nak tgk tempat2 sis berjalan...

CikPuanHaLia said...

bestnyerr...semua wat entry g bercuti kat obesi..jeles..jeles..

mEiZ SHA said...

waaaa best x kak kat sana??:)
x penah g pon kt..:)

mamyharraz said...

terujanya baca bab holiday entry mmg sy suka ;)

cantik hotel sis duduk tu dan sy pun selalu buat gitu kalau p negara luar yg susah nak dpt mknan halal =P (amik butter) hehe

atty's said...

ni yg besh , baca entry jalan2..

kira berbaloi harga hotelnya sis..
cepat2 update..tak sabar nie

Rinna said...

Bestnyaa.. jln2 ke Phnom Penh.. Hotel pun nampak bersih dah cantik.. Hmm..nasib baik beringat nak bawak makanan dari rumah kan.. iyelaa dah tau kebanyakkan makanan tak halal kat sana..

wida said...

syoknya..jalan2 smpai cambodia sis.

sisdee said...

mmg klu keluar ngara masalah utama adalah makanan kan huhuhu

POSH76 said...

bessnyer tingin nak gi sini...sbb bnyk history...takper leh jadi ref kalau ada rezeki...

wahida said...

tak sabar nak baca citer akak...nak lagi nak lagi...

*SiRibenMerah said...

hehehe.. citer holiday akak yg keluar dulu.. muahahaha~

ratna said...

Wah kak..besaunya bilik...

sW33tdARLiNG said...

sis, hotel luas leh main kejar memang dah best dahh.. tp bercermin bagai.. ayakkkkk, maluuuuuuuuu nak sensor sendirian, terasa ada byk mata pulak memandang

Neeza.Areef said...

nk npk beso blk tu rata2 cermin yer..

Dee said...

eh..kalau bilik ada cermin banyak, pergi lak berdua ngan husband..bukan setakat main kejar2 je boleh..erkkk..u faham2 sudahlah sis..muahaha...

~ Lady ell ~ said...

hamboi..ala2 filem hindustan plak main kejar2..:)

ch@ said...

kita suka dgn tempat penginapan, tidak kira hotel, rumah tumpangan, motel, janji ada aircond dan kemudahan lain yg lengkap. hehe. sbb bila hari pertama bercuti, kita akan rest di bilik dahulukan?