Friday, February 10, 2012

... Phnom Penh, Cambodia Finale ...

Shopping time....shopping kat Phnom Penh tak banyak or perhaps sebab w'ouls pegi tu tak cukup masa kan...pack dgn activity lain so w'ouls gi shopping kat dua tempat nie jer.....

Phsar Thmei  @ Central Market .... binaan dia cantik... ada kata mcm pasar siti khadijah jer hehehehe...

Bahagian dalam dia mmg cantik...macam-macam barangan ada kat sini and biasalah jalan lupa tawar menawar ye.....

Satu lagi kat Russian Market nie... tempatnya tak seindah Central Market tapi barang2an dalam tu not bad...lebih kurang sama macam central market and of coz harus gak tawar menawar ya....

Dah shopping bagai...penutup jalan2 w'ouls nie...we went on river cruise kat Tonle Sap River....views from the river....w'ouls naik boat nie dgn satu group lain...yg sedang ckp tu is tourist guide utk group tu....

If naik private boat harga dalam USD20....tak yah ler nak bazir your money...naik je boat ramai2....USD5 jer sorang....kan banyak beza....lupa lak i nak snap pics of the boat itself so nie amik dari google lah...lebih kurang gini jer boatnye.....

* pics credit google *

Sekian, terima kasih.  Ni lah finale citer holiday i kat Phnom Penh, Cambodia...kalo ikutkan lagi citer tapi sbb nak menaipnye malas...nie kira halal lah summary i...InsyaAllah, monday kita jumpa and insyaAllah i akan give a few tips bout this trip nanti ok....

Last but not least....the beautiful sunset kalo amik dgn dslr mesti lagi uummphh.....subhanallah, indah sungguh ciptaNya kan....


Have a wonderful weekend and take care my frenzzz.....

14 comments:

wahida said...

tak yah dslr pun dah cantik sunset tu kak...serius!!

tak sabar nak baca tips akak tu...berhajat jugak nak sampai situ...doakan saya yer...

*SiRibenMerah said...

chantek ok pic sunset tuh..
cayalah sis....


*happy weekend*

zarin said...

cantik sangat dah sunset tu...

ratna said...

Bestnya tempat shopping dia...

kayna said...

bestnyaa... byk barang boleh beli.. kalau tak silap, dia accept gak kan duit malaysia?

POSH76 said...

mmg shopping heaven la sis....santek lak tengok kain kat sana...ala2 cam thai silk....u too enjoy ur weekend

~ Lady ell ~ said...

nak cakap yg sama jugak macam wahida..tak yah guna DSLR pun dh cantik....bestnya u...betul2 macam gi honeymoon nih..heheh

Dee said...

nice pic sis..tak kisahlah camera apa pun..sunset tetap sunset..cantik sgt..bagi tips..i pun nak redah cambodia satu ari nti..insyaallah..

Reena said...

wahhh... kakakku jenjalan rupanya eh? ok... nak khatamkan semua cerita dia. hehehe...

senyap2 je eh? hehehe

sisdee said...

bestnya shopping hehehehe

subhannallah cantiknya sunset tu :)

si tuan putri kiUt said...

teringin juga ke sini... menarikk

wida said...

byk shopping ke sis?bestnya..

ch@ said...

hahaha shopping tu penting, tak shopping pun cuci mata je. kekkekee. cantiknya matahari itu. oooohh. subhanallah.

zahidahwahid said...

subhanallah...cantiknya....i love sunset....

bila la dapat nak pergi holiday lagi ni..... kumpul duit...kumpul duit...kekekeke