Wednesday, February 22, 2012

.... lunch semalam ...

Pepagi nie kita story pasal makan makan makan....uols dah bekfast ker....nie bukan citer bekfast...nie citer lunch semalam....See hidangan lunch w'ouls kat opis semalam, sempoi tapi mantoppsss...

Asalnya hari sebelum tu i berbual dgn akak tealady opis i...tingin pulak i nak beli peria, makan peria lawan dgn tempoyak kan kak...terus dia ckp, esok dia bawakan sambal tempoyak, peria & ikan masin nak coz2 tiga2 nie ada kat umah .... so zapzupzap jadiklah potluck nie.


Yang terbaeeeekkk adalah ini, sambal tempoyak  uumpphh lawan dgn peria and also ikan masin pppeeerrgghhh memang bertambah2 makan ok... boss lalu tak nampak dah....


Sedap sehingga menjilat jari lah.... memasing tapau skit2...i bawa nasi & telur dadar je, then lagi 2 org geng opis yg lain tambah2 beli lauk lemak nangka tu, ikan goreng & sayur taugeh...enak tul rasanya bila makan ramai2 gini...best!

* entri autopublish.....ini hari akan kebzian extra skit...maybe tak sempat nak buka blog & BW ye, later2 nanti i qada..harap maklum & harap maaf...

25 comments:

sisdee said...

ish bestnya makan ramai2 kat opis camni..syok!!!

wida said...

best jugak buat potluck cam ni kan..

kazmyra afkar said...

tetiba rindukan kawan opis dulu2.. dulu i punya opis sama mcm sis punya opis buat potluck then mkn ramai2, tapi skrg punya opis tak best... uhuk3

POSH76 said...

paling suka sambal tempoyak...sedapnyer pembuka selera tu

Rinna said...

Terbaek laa sambal tempoyak tuh.. mmg makan gitu ngan nasi putih ngan ikan masin..pun jadi..jugak..kan..hehehe..nyum2 :)

Cik Wanie Ghani said...

alahai sedapnya mkn reramai mcm nie,
buka selera trus:)

*SiRibenMerah said...

sedapnyaaaaaaaa..

nnt akak jamu ai camneh lah mkn2 kt umah akak.. lalalalala..

*muleh lak request2 kannn*

lieyalatif said...

fuh, terbaik le sis...potluck gini....betul tu sis, bawak sorang sikit nanti jadi le banyak....mkn pun syok bertambah sebab ade sambal tempoyak tu.....tercium2 bau tangan lepas abis mkn kan sis he he he sedap!!

mamyharraz said...

menu mmg best lagi2 tempoyak dgn peria tu dappppnya :)

sy pun selalu buat potluck kt ofis dgn kwn2 ;)

wahida said...

eh, tetiba rasa lama lak tak buat potluck kat ofis..nak ajak geng buat lah...

Mrs. AJ said...

Nangka masak lemak ~ one my favourites! Sodapnya...

Reena said...

Woww.... lenkali ada pot luck, silalah call 5489 hokeh... hehehe

adarnadzmie said...

lama tak wat potluck gini kat opis..syokk wooo buat mkn reramai mcm ni...sedappp bertambah2 nasi tu...hehe

Mamamya said...

waduhhh!!! sambal tempoyak tu mmg x blh tahan lah...tambah dgn ikan masin lagik..adoiii..mmg terbaek lah...

tetiba rasa mcm nak pi cari tempoyak...heheeee

Neeza.Areef said...

mabelesnyaaa..terus rasa lapoo

Cho Zila said...

sedaptu... memang kegemaran akaktu sambal tempoyak makan ngan nasipun jalan gak...

Pepel BoNda AmaNi said...

durian ai xmakan...tapi dapat tempoyak...dedi lalu kat belakang pun ai abaikan jerk....

Munnafendy said...

isy3...enaknyeeeee kalau makan beramai2 mkn ape pun jadi sedap kan =)

GreenJade said...

ya Allah sis..hapening nya..peria ngn smbal tempoyak tu...aduii terliur2 dah ni

org perak mcm saye ni kalu tgk tempoyak mmg teruja..tp sy suke tumbuk cili api gaul ngn tempoyak..perghhhhhhh

eLLy said...

walaweh best nye klu wat pot luck time lunch kan .. psst ade lebih tak sambal tempoyak tu .. ngeeee

sW33tdARLiNG said...

perghhh tempoyak tu meriah boleh buat kenduri

atty's said...

seronok kt opis ada member..i sorg2 je takleh nak buat portluck..

Sharinginfoz said...

sedapnya ikan kering

ratna said...

Nangis saya tgk tempoyak tu sis!

zahidahwahid said...

wah!!! bestnya....tapi saya tak makan tempoyak...terliur dengan ikan masin.... hujan2 makan dengan ubi kayu...sedapnya.....