Thursday, February 16, 2012

... gi clinic ...

Tadi around 11.00 dapat call dari skool Sapphire...dah 2x dia muntah...So, minta time off kejap, gi amik dia kat skool and terus gi clinic... hari nie dia pakai baju sukan, tudung dia dah habis kena muntah, nasib baik baju dia tak kena.....

Letih ler tu, terbaring jer...Sambil baring, sempat lagi ibu dia ikatkan rambut plaits gitu hehehehe.. Skarang nie nak cuba simpan panjang rambut Sapphire, atas her request pun.  Tapi kalo ada tanda-tanda ruam kat tengkuknya, memang kena potong pendek ler balik.....
Doc ckp mungkin virus jer kot...hopefully nothing serius...badan pun dedar jer....bawa balik rumah jap, bagi makan ubat then hantar ke rumah babysitter...after sejam of the medicine baru dia leh makan...jap gi nak calling babysitter dia tanya how she is...hopefully cepat lah dia sembuh since cepat dapat makan ubat kan....

Kesian tengok anak-anak tak sihat...biar kita tak sihat takpe kannn....

21 comments:

wida said...

skrg ni pula ada rotavirus kan..takut jugak.
anak wida pon mcm nak demam skrg ni..

moga sapphire cepat sembuh

sisdee said...

gws girl..

hati2 now nie byk sgt virus..smpai seriau jadinya...sarah pun mc today tak skool sbb serba tak kena bdn..pening kpala etc..etc..cuaca pun main peranan jap ujan jap panas..kena byk2 minum air masak

mamyharraz said...

harap ank sis cepat sembuh.

ank kalau tak sihat mmg susah hati..benda paling takut bila berdepan ank sakit..

Neeza.Areef said...

btl tu sis..bio la kita yg sakit jgn anak2..risau 1 hal..kang sorang sakit yg lain pn jangkit..

POSH76 said...

tapi mmg takut...la ni ramai yg kene cirit birit...

POSH76 said...

kena jaga2 dgr kata ada kena mengena dgn air tercemar...

lieyalatif said...

hope takde ape2 yg serius la sis yeak...sis kene pantau tu sis, tgk kalo die muntah lagi.....

take sis...get well soon sapphire...

Zana Nordin said...

alahai sis
sian dia...
hope dah semakin ok
risau kan sis

wahida said...

ish...kesian sapphire...cepat baik ye sayang...

Mrs. AJ said...

Semoga sapphire cepat sembuh. Sekarang mmg musim demam. Yg penting, both ibu dan anak mesti sihat!

~ Lady ell ~ said...

semoga sapphire cepat sembuh.my kids pun ada yg sakit kepala n perit tekak.kalau yg besar tu senang sket nak handle..tapi jgnlah kene yg kecik tu..merengek tak tentu masa buat kita risau je.

ratna said...

Hopefully x de apa serius...

Huzaina Hashim said...

salam kenal..harap2 smuanya akan ok yek..amin

sW33tdARLiNG said...

get well soon, sapphire...

Mamamya said...

moga cpt sihat yer sapphire....anak2 kat umah ni pun dah 2 org yg kene batuk2 n selsema...paling teruk afiqah lah sbb dia asthma....

Sharinginfoz said...

banyak kes macam ni sekarang, semoga sapphire cepat recover

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannya sicomel tu...musim kan skrg sis...betul bila anak demam kita risau..semoga sapphire cpt sembuh

Reena said...

cepat sembuh ya sapphire... alahai... kita pun tak suka tengok anak sakit... :( kesian dekat dorang

Rinna said...

Moga sapphire cepat sembuh.. risau kan kalau budak2 nie demam dan muntah2 gini..

*SiRibenMerah said...

get well soon sayanggggggg~

GreenJade said...

sian Sapphire..cpt2 recover yea. tu hari saya kena virus infection gak kat usus..muntah smpai 12x smpai lembik.

kena mkn ubat btol2 xleh skip tau syayang..