Tuesday, February 28, 2012

... astagfirullahallazimm ...

Istigfar panjang i baca paper semalam...penyanyi erykah badut badu nie nak buat show kat kl, 29th February kot kalo tak silap i....bak kata pak ceppy i "ada aku kesah" mmg i tak kenal sapa dia nie....tapi cer tengok 'tatu'nye itu, rasanya bukan permanent nye kot tapiiiiiii.......

* gambar credit google *

Astagfirullahallazim....andaikata si erykah badut badu tu tak tahu menghormati kita umat islam nie, dalam banyak-banyak gambor dia, naper lah suratkhabar kita tu publishkan gambar nie...tak sensitif langsung kan....gerammm tul i tgk nie!

16 comments:

eima said...

mmg melampau ... smlm ade tgk kat astro yg die nk buat konsert kat mesia


tp seyes aku tak kenai sape minah ni ....

Teratak Hami said...

alien mana ni? Melampau .. boikot je konsert tu. Haram saya tak kenal pun alien ni.

Neeza.Areef said...

dia ni sape sis..singer ke? klu mcm ni pnya gaya nauzubillah...kuang ajo ler

*SiRibenMerah said...

di mana silapnya hingga terlepas pandang isu2 sensistif neh..~

wida said...

mengundang kemarahan org islam jer..

lieyalatif said...

lieya tak kenal pun die ni sis...sis up cite ni baru tau pasal ni..kuang ajo betul die ni...tak reti bahase jage sensitiviti org ke ape...bodoh tol lah!

Reena said...

Memang BADUT betul... apahallah kita nak invite dia masuk Malaysia ni? Haishhh

LYAfrina said...

ya allah...
tatu kekal ke tu?? knapa msti ltk kalimah allah??? n konsert tu diluluskan??

NurMisnan said...

itu kalau jumpa Salahudin, lama dah di pancung..

Mgkn mereka ini tidak tahu ata saja buat org
islam marah.. biadap..

POSH76 said...

dosa giler2 ni......camno nak buang tu

sisdee said...

ssungguhnya saya tak kenal dia..apatah lagi dia hahahahaha..tapi camne dia terlepas ke malaysia? tu le masalah org masyarakat kita nie :(

dela said...

mereka ni tak sensetif langsung ...

CikPuanHaLia said...

kak, benda ni sepatutnya pemerintah kena main peranan besar. Kalau dah tgk anak muda skng 'tak berapa nak betul' sepatutnya benda2 hiburan & lagha ni kurang-kurangkan la. Tapi sebaliknya yang berlaku..hiburan2 makin banyak..
Apapun, semoga kita dan keluarga kita sentiasa berada di jalanNya. Insyaallah..

Mrs. AJ said...

Sis, betul ke diaorang nak bawak minah ni masuk buat konsert kat Malaysia? Tak menghormati langsung sensitiviti umat Islam di Malaysia ni.

miss nina said...

boleh pulak ada tatu macam tu. sangat2 liberal dan sesuka hati je salahguna tiket populariti.

septutnya penyanyi ke mostly orang luar yang ada rekod ke arah menyeleweng dari segi hiburan ke pegangan ke tak payah la bawa masuk malaysia.

makin sakit

eLLy said...

patut nye jng kasi dia masuk Msia!!!
kuang jaaaqqqq