Thursday, January 5, 2012

... Tabung N

Introducing tabung2 family ahkak, "Tabung N" namanya...


Tabung simpanan untuk berholiday....Sorang satu tabung...Aquanya lebih kurang cam emerald nye..kecil jer sbb dorang akan bawa ke asrama...tak leh bagi besar2...iyelah takut ada yg panjang tangan kan....emeraldnya still kosong coz masa amik pics nie dia baru nak bawa balik ke asrama ... every two weeks nanti bila i gi visit, dorang akan kosongkan bagi kat i utk dikira and bank in ke akaun dorang..

Hopefully impian w'ouls nak gi 'somewhere' to menjadi....doa-doakan lah iye...  Tempatnya biorlah rahsia dulu...lagi pun lambat lagi nak peginya...makan bertahun tapi haruslah menyimpan dari skarang sbb ahkak nie bukanlah jutawan yg anytime jer leh gi holiday.. Famili 6 org, so semuanya harus planning & bajet wajib dibuat dari awal....

Simpanan masa depan dorang insyaAllah ada ... itu akaun lain, tak letak dlm tabung :)  Demi anak-anak, as parents kita kan sentiasa beringat...walau pun sikit haruslah kita menyimpan gak...orang kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit  tak gitu ...aahhh bebel jer i nie, sedangkan i pasti uols lagi hebat berplanning hehehehe.....

Jom kita menabung .... geng pelangi, jgn lupa menabung ya utk ke France :)

10 comments:

*SiRibenMerah said...

siap da.. hahaha.. tunggu nak tukar e matawang euro je.. ahaksss~

lily lotus said...

wit wit! kelasss tabung u sis!

POSH76 said...

I pun obses dgn tabung...pantang tengok syiling habissss semua nak masuk...

POSH76 said...

comella tabung2 tu

ratna said...

Bagus menabung...tabuNg emerald tu comel naaauuuu...

Rinna said...

Bagus betul menabung sikit2 lama2 jadi bukit.. kan.. apa yg dihajati tercapai.. :)

Dee said...

betul sis..tgh gigih menabung lagi ni..hahaha..

Sharinginfoz said...

bagus sangat menabung untuk masa depan

Neeza.Areef said...

skit2 simpan..nnti lmbat laun penuh..didik anak menabung sgt2 bagus..good job..

CikPuanHaLia said...

Bak kat org2 tua..sikit2 lama2 jadi bukit. Setuju sgt ajar ank menyimpan sejak kecil.