Wednesday, January 4, 2012

... sempurna ...

Sebenarnya me memang malas nak stori pasal holiday bebaru nie...holiday biasa2 jer...balik kampung, jumpa famili & sanak saudara, attend birthday my nephew, makan2 nasi kandaq, jalan2 jamu mata dll...

Hari otw balik singgah sebentar di Taiping..memula tu xde niat nak stay situ tapi cam best gak kalo stay semalam....Survey2 hotel, ada plak bilik kosong kat Hotel Panorama...took 2 bilik and the room is jez nice for us, bilik pun bersih, no smell and ada set breakfast, ok lah kannn...
So, check in stay semalam, plan nak ke nite zoo kat taiping terpaksa cancel sbb sapphire dah ketiduran jam 8mlm....so balik bilik jer...

Next day baru activity menaiki Bukit Larut dng jeep lah of coz...for info kalo cuti2 tu uols gi lah beratur depan opis tiket jam 7.30 pagi ye...by 8.30 dah habis tiket..but kalo uols nak daki, boleh jer, 3 jam lebih utk sampai ke atas...

Kalo yg preggy tu tak yah lah naik ke atas...bukan apa, naik jeep tu mak aihhh cam naik roller coaster, jalan curam, sempit & sharp corners ok....and silalah bawa air or jajan sendiri coz atas no shop... 

Disebabkan skarang nie musim menjadi pengarah tersendiri...i pun bikin lah filem nie ya...Spending time with famili dengan satu cuti yg cukup sempurna for me ......

video

A perfect way to end my holiday for 2011....

15 comments:

Neeza.Areef said...

semestinya dpt bersama family tu 1 nikmat kan..dpt cuti2 sama..sonoknya

cikpia said...

sweetnya video tu!!!! tetiba rasa nak pi holiday......!!!

kak rasp,me going to KL ujung minggu ni. lepak umah my aunt kat ukay heights. jom lepak! =)

Cho Zila said...

kitapun cuti di taiping tapi tak naik bukit larut..mungkin next trip... memang gayat naik jiptu...

*SiRibenMerah said...

bestnyaaaaa.. iyra x penah smp bukit larut or bukit fraser.. haishhh~ nk kena pegi neh~

POSH76 said...

bessnyer bercuti....tingin gak nak ke zoo tepeng tu

Dee said...

wah..nti dee leh singgah tmpt2 menarik di taiping..btw..sapa baju putih tu?

wida said...

bestnya cuti2...

kazmyra afkar said...

wah baju bola malaysia semua..

sW33tdARLiNG said...

fuyyo leh jadi pengarah ler lepas ni.. meh i calonkan masuk festival filem tahun depan kekekek

Dalila Hamid said...

bestnya cuti2!!

adarnadzmie said...

best klu dapat bercuti ngan famili...

ratna said...

Dari dulu husband saya teringin nak naik bukit larut tu. tp sampai skrg x kesampaian.

JMR said...

bukit larut tu penah naik skali ngn membe2 masa blajar..fuhh..mmg bpeluh sakan..

Eri-chan said...

taiping dah 2x pergi tapi tak naik2 bukit larut tu... eh tak naik kuda ke?

zahidahwahid said...

rasa macam lama dah tak holiday dengan family...tak pernah lagi pergi taiping, teringin gak nak pergi sana....