Monday, January 16, 2012

... root canal ...

Morning and assalamua'laikum....

Masalah gigi ku dah settle...eh lum settle 100%, baru 40% kot.....nie medication i have to take for the time being...tapi ubat tahan sakit tu i tak amalkan...selagi ok or leh tahan, i tahan ler....takat nie ok lah...bearable :)
I pelik why sakit gigi sbb tengokkan pada gigi i tu sihat walafiat *no lubang2 bagai* ghupa2nya roots dia yg infected....so kena lah buat treatment root canal huhuhuhu....ekceli dah buat appt with my dentist hari sabtu pagi...tup tup tup ada family emergency....so nak tak nak terpaksa i cancel and tahan the pain...by the time i settle, dah terlewat.... clinic pun tutup...andddd worst hari ahad clinic mmg tutup....

Ahad, gigi mula terasa sakit balik...mmg gamble jer lah cari clinic yg buka....and syukur alhamdulillah, dentist tu adalah sangat ok....So, treatment nie lum habis...kena 3 kali treatment...nie ada lagi 2 treatment...syukur, gigi tu dah tak sakit sgt dah pun....10% sakitnya terasa tu pun jap jap jer dia menyerang....

Tapi over the weekend makan bubur jer lah i...
Sekali skala layan bubur nie sodap.....skali jer beli bubur McD nie...lepas lepas tu makan bubur McDapurku ler...hehehehehe...

*  jap gi i ada kursus....BW tergendala sebentar ya ....

15 comments:

cheqna said...

selamat berkursus =)

adarnadzmie said...

org sakit gigi memang sesuai mkn bubur kan..hehe..
berkursus awal tahun yer...

lieyalatif said...

alahai siannye sis.....mmg seksa sakit gigi ni sis...menangkap sampai ke kepale dibuatnyer.....hope sis cepat sembuh yeak sis...

atty's said...

semoga giginya cepat sembuh ye sis..takecare

wida said...

kalau sakit gigi ni automatic sakit kepala sekali..
cepat sembuh yer sis

rATu kEBaYA said...

sakit gigi ni memang hazab kan sis.. pergh.. klu orang silap tanya memang makan seketul penumbuklah.. hehehe... tu pada orang yang tak sabar jelah..

Amy Syaquena said...

get well soon ye..

eB ezrin said...

tc yer. eB lemau rinih. penat. hu3

ratna said...

Tu la kan sis..kalau sakit gigi kita mesti ingat lubang kan...x tau pulak bole dtg dr tempat lain...

sW33tdARLiNG said...

xmo dah sakit gigi ni. nak nak akar. mcm tak sakit tp urat semua effect

Dalila Hamid said...

moga cepat sembuh... klu bab gigi ni klau sakit mmg potong mood terus.. kerja apa pun x jadi... tension

zahidahwahid said...

get well soon kak.....tag for you http://www.zahidahwahid.com/2012/01/5044/

nurHeart said...

otedah.. ('cian dia' in bahasa swak)

la ni ok dah ke sis?

Teratak Hami said...

Memang azablah kalau sakit bahagian2 gigi ni. Boleh "lumpuh" pemikiran sekejap.

wan nurul hezrina said...

kalau sakit gigi rasa nak marah2 jer sehari..selagi tak baik mood hancusss