Wednesday, January 25, 2012

... makan besar ...

Assalamua'laikum...morning uols....

Amacam cuti2?....or masih bercutikah uols...byk dah ker kumpul angpows? Me enjoy sgt cuti2 padahal tak ke mana2 pun....stay kat rumah tapi ada lah jalan2 area kl nie :)   Salah satu aktivitinya, makan besar hehehehe macam tradisi kaum cina lak ek makan besar......

Ekceli me attend majlis aqiqah Aariz, my nephew *anak kezen* nie...yg lelaki kat belakang tu my bro, sesaja je nak entrepreemmm tau :)

Macam anak cina kan Aariz nie, ater mak pak nya putih melepaks....masa nie Sapphire tengah syiok makan....so no time to layan ibunya gi kidnap Aariz....lagipun Sapphire memang tak suka baby kan so dia bo layan w'ouls ler....Buffet spread dia ada nasi tomato, ayam masak merah, daging masak kicap kot, dalca and i tak tau apa lagi.....sebab believe it or not, me tak sentuh langsung menu tu...me makan kambing panggang nie jer....

Pergghhh terbaekk aaaa.... memula i tak mo makan, sbb i tak brapa suka kambing ... tapi bila my doters ckp sedap banget, me try sekeping and terus gi amik sepinggan for myself...memang terbaek aaaa.....i makan nie jer lah that day...and the rest of the day layan sembang2 dengan my biggggg family members, one of life precious moments :) ....


14 comments:

*SiRibenMerah said...

wahhhhh.. cantik2 doter akak.. hehe~

sisdee said...

haah kan putih melepak :) comel!!!

i pun tak makan kambing :)

lieyalatif said...

ye la sis...comel gile....putih betul....geram tgk hah....

kelako plak bace sapphire buat donno tu sbb tak suke baby tu sis...hehehehe....

lieya mmg hantu kambing sis...kalo ade menu tu sure muke ni je laa ulang alik pi amik byk2 kali ekekeekek

Cho Zila said...

bestnyer makan besar... akak suka makan kambingni tapi tengokler kalau takder rasa yang pelik2tu.. kalau panggang memang sedap tau..

Neeza.Areef said...

wa..mkn beso yer...me x suke mkn kambeng wpn org ckp sedap..btl2 x suke..hehe

ainnoraini said...

suka makan kambing...sedapppp
yg panggang lagi best..

wida said...

comelnya..mmg putih cam anak cina..hehe

Rinna said...

Wow sedapnya..makan daging paggang.. iye laa dah makan kambing..skip ler yg lain iye dak.. :)

eB ezrin said...

suker jgk walopn x leh mkn sgt. ngeeee

sW33tdARLiNG said...

alamakkk best plak nampak salad tuu....

Dee said...

kambing..pergh sedap tu sis..

GreenJade said...

kambng dia nmpk lembut & menggairahkan le sis

Softtouch [Hanim] said...

maish bercuti lg sy sis...isnin dpn br start keje...kali ni raya cina best bg sy sis..Alhamdulillah rezeki anak2....syukur!

zahidahwahid said...

mak aih kak...terliuq saya baca kambing panggang....yummie!! yummie!!!