Friday, January 6, 2012

... kisah skolah ...

Sana sini berciter kisah skolah 1st day anak-anak, siap ada yg  anaknya di interview & masuk tv tuu .... my kids pun  dah settle in dah...yg dah besar panjang tak yah stori lah...kita story pasal Sapphire dah ler iye...

Dia ke sekolah yang sama...Bezanya, kelas utk kids umur 5 tahun and  sesi pagi...i yg request pagi so that  from now on i jer hantar dia ke skolah :)

Nie kawan dia kenal dari last year,  at least ada sorang gak kawan yg dia kenal...Tapi dia mmg tak kisah pun gi skool...sama jer reaksi dia cam last year...dah dpt masuk kelas, dia dah bye-bye i suruh i balik :D.

Semalam,  tugas i skodeng dia diambil dari skool dan dihantar ke babysitter i...sementara nak tunggu, kita baca dulu .... 

Lama gak nak menunggu. Reason i gi skodeng coz bertukar driver...Teacher yg slalu drive students last year  dah serah tugas nie kat hubby dia coz dia nak concentrate mengajar je, yg baju merah putih hubby teacher and yg nampak tudung putih tu is the wife/teacher dok meng-arrange-kan the kiddos...dia hantar batch by batch.  Masa nie Sapphire dah masuk dlm kete, the 3rd batch...

Syukur alhamdulillah semuanya berjalan lancar....kalo ada hiccups pun  jez minor-minor aje ler and  insyaAllah, after seminggu dua nie haruslah smooth sailing dah kan......

Now the end of my looong holiday & me dah leh start keje dengan tenang hatinya lalalalala.....

7 comments:

Neeza.Areef said...

yeyy..comeynya saphire pkai tudung..senang hati bila anak x de ragam nk g skolah k an

*SiRibenMerah said...

yeayyyyyyy..
bebudak excited g skolah.. moga jadi anak yg pintar ye sayang... rajin2 belajar...

adarnadzmie said...

shomellnya pakai tudung...hehe

Sharinginfoz said...

seronok tgk anak-anak masuk sekolah

ch@ said...

bestnyaaa, my turn will be coming. kat rmh nak ajar oni berdisiplin dulu, part by part la. coz oni ni cpt nar bosannya.

ratna said...

Kemas betul sapphire bertudung..

Dee said...

cute betul sapphire pakai tudung...belajar rajin2 ye sayang..anak sapa tu masuk tv? muahaha..