Thursday, January 12, 2012

... jauh perjalanan, luas pemandangan ...

Skarang nie dah bermula rutin alternate weekends pergi melawat anak2 di asrama....
Nie last week...lepas amik Sapphire kelas arts terus pegi jumpa Emerald....tu yang dia bawa skali lukisan dia tu nak tunjukkan kat kakaknya....Emerald request nak KFC...so lunch KFC ler w'ouls haritu....tengok lah tu, ntah apa lah di diskus kan tu :) 

I bersyukur sbb my kids yg berasrama nie berada sekitar KL & Selangor jer...takde yg jauh sangat...Kalau ada, rasanya lagi pack ler jadual i on weekends....Asalkan dorang nie nak menimba ilmu, tak kisah ler kat mana pun dorang merantau kannnn, bak kata pepatah "jauh perjalanan, luas pemandangan" dan jangan sesekali dorang nie lupa diri dah....

13 comments:

Neeza.Areef said...

nk tnjuk kt kakak dier ya...pndai si kecik nih..

x kesah la kan sis kt mana2 pn..as long diorg leh bwk diri..

sisdee said...

selagi ada hayat dikandung badan lawatlah anak2 sekerap mgkin agar dorang tak jauh dari kita kan..dan dorang rasa dihargai selalu..my sil pun amalkan bnda nie wlupun dia akui kadang2 letih gak drive ke asrama..nsb dlm johor gak :)

cantiknya lukisan si kecik tu :)

nurHeart said...

sis, right now i'm still holding hands with my alya & walk her to school, sometimes i wish that she dont grow so fast.. i know when the time comes, i'll miss all these moments, so very much & hve to let her go.. thinking of it already makes my tears fall.. :')

CikPuanHaLia said...

Not bad hasil kerastangan sapphire..

Tak boleh bayang perasaan lia nanti bila turn anak2 lia masuk hostel. Mak dia yg rindu lebih kot.hehehe

wida said...

apa lah yg disembangkan 2 beradik tu yer..
msti sapphire rindu dgn kakaknya..

*SiRibenMerah said...

cantikla lukisan sapphire.. hehehe.. best kan duk asrama.. leh request mcm2.. kalo duk umah, non ada la nk dpt sume2 neh.. sebulan sekali je.. *pengalaman saya la*

Dalila Hamid said...

apa yg di borakkan 2 beradik tu... dlu wktu adik2 sekolah asrama sebulan sekali mesti p melawat mereka... trgat msa kecik2 dlu

adarnadzmie said...

seronok klu weekend dpt g tgk anak kat asrama...lepas rindu kan...hehe...
nasib baik asrama dekat jer kan... lepas rindu kat anak2 tu...

sW33tdARLiNG said...

sapphire lukis gambar daun.. chomellll...
zulfan langsung tak pergi kelas dah.. hampeh betul papa dia tu. takpelah, nanti bila we all dah stabil skit, we start new class for zulfan

kazmyra afkar said...

pandainya sapphire lukis.. cantek...

eB ezrin said...

as designer, eB puji drawing stuh sbb ader bakat :)

ratna said...

Xpe sis kalau dlm kl/selangor...asalkan asrama bole didik disiplin...lg pun kalau ada apa2 hal senang nak pegi...

Softtouch [Hanim] said...

cntik lukisan sapphire...

betul sis kat mana2 pun kalu dornag dah nak, ikutkan ajer sbb nk belajar kan...