Tuesday, January 10, 2012

... help me pleaseee ...

As salam my fwenz....nak minta tolong / pendapatan uols kalo leh nie...

* pics credit google *

Kisahnya gini, semalam kat rumah, i nak buat lah autopublish utk hari nie and nak tukar header baru...then i nak insert gambar...tak leh...kuar lak kata-kata pujangga yg lebih kurang maksudnya, blogspot i dah exceed the limit utk upload pics.  Bacalah apa yg i should do, haram tak brapa nak faham sbb I nie sebenar-benarnya fail sgt2 kalo bab2 IT nie. ...

So, what should i do?  I rasa senang kerja i jez nak buka a new account....sebab rasanya kalo nak suruh i buat itu ini, rasanya mau hilang terus nanti blog i nie...  Tapi yg i pelik nye...pagi nie, kat ofis, leh plak i load gambar kat atas tu....tak pe lah, incase terjadi lagi skali kes di atas, what should i do?  Ok tak kalo i buka a new account?  Help me pleaseeeee...

Thanks for your help ya....

11 comments:

wida said...

eh kenapa pulak jd cam tu yer..
ish..pening jugak yer.
x pe sis, nnti ada lah org tolong tu..sy x reti..sori

lieyalatif said...

OOO... i tau camne nak solve tu sis....camni ...sis tgk tutorial nie....dari zana ni....lieya dulu pun dah limit, pastu kite add jek author, pastu leh berblog mcm biase....so nanti, bileh dah limit,kite add author lagi.....so boleh berblog dgn satu blog ni jek sampai bile2...

http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/11/tutorial-add-author.html

farra8979 said...

owh, xpenah lg jadi cam gitu... sib baik ade lieyalatif yg sudi share info... ^^

POSH76 said...

I pun kena sis dah bnyk kali...terpaksa delete gambo2 lama huhu...nak check laa idea lieya tu...me too tak gheti terus delete gambo lama...sayang

CikPuanHaLia said...

Tk pernah ada pengalaman lagi sis..sebab jarang update..*jarang????* ;p

*SiRibenMerah said...

akak delete semua gambar dalam picasa album akak.saya rasa yg tuh menyebabkan akak x leh upload pic :)

Joy said...

lom pernak kena mcm ni... tak dpt nak membantu..

Neeza.Areef said...

lom penah kna..harap2 dpt tau solution so next time incase kna dah tau ape nk wat

eB ezrin said...

u nak tukar heder jerk ker nk letak gambor2 kat n3?
eB leh ajor.. tapi ssh la nk ceriter kat cni...
nk ym ker pe? roger me k? :)

sW33tdARLiNG said...

alamakkk i dah lama tak buat blogspot... lupa sudahhhh

zahidahwahid said...

ada limit gambar jugak ke kak?