Thursday, January 26, 2012

... budak cembeng ...

Semalam, masa tengah tukar-tukar channel tv and cari citer yg best utk dilayan, terstop jap kat TV9...ada Dato Rahim Razali berlakon sebagai Suria...i minat lakonan dia so decided to watch citer "Baju Kebaya Terakhir Bapak". 
* pics credit google *

Citernya mengenai seorang ayah, Suria,  yg membesarkan dua orang anak selepas kematian isterinya. Dia bekerja sebagai tailor and also some part time job...Bila anak-anak dah besar, lupa diri, tersesat haluan hidup dan berlaku kejam terhadap bapak dorang tu.  At the end of the story, dorang insaf dan balik semula ke pangkuan bapak dorang.  Tapi last-last Suria meninggal dunia dalam satu kebakaran kat kedai tailor dia.  Anak jiran yg dengkikan 'happy ending' tu yg bakar kedai tu....

Memang taching aaa citer nie....and w'ouls satu rumah cam tak percaya, Sapphire pun leh layan citer tu....asyik lah dok tanya "naper anak dia buat camtu?" "naper itu, naper ini...."  w'ouls pun terangkan lah itu ini kat dia...tapi last-last masa terbakar tu dia terus terdiam....and masa ibu Sapphire mula nak tangkap feel sedih tu, tetiba leh terdengar sokseksoksek.....and bila i pandang Sapphire....eh eh dia nangis....bila tanya "why u crying?"...dia cakap "Sedih, daddy dia terbakar, mati....bad guy tu tak baik kan ibu...Allah mesti marah dia buat macam tu....Kesian kat kakak2 tu....dorang dah baik, dorang love daddy dorang kan..." sambung sokseksoksek....
Ni muka budak cembeng, lepas dah pujuk bagai  hehehehe....alahai Sapphire, dah makin membesar and makin matang anak ibu ....

20 comments:

Munnafendy said...

alahai tacing pulak die eh...hehe

POSH76 said...

citer ni patut jadi teladan...tengok sedih tapi takler nangis...tp Mr Y lak terlebey emo hehe

Neeza.Areef said...

sama la kesah nya ngn ai mlm td..dok tgk info next next next..tebenti tgk tv 9 ada cte melayu..view info cam best je terus tggu nk tgk..

sian saphire feeling abis ye syg..hehe..

*SiRibenMerah said...

ala omeyyyyyyyy~ hati kebun bunga jugak rupanya...

adarnadzmie said...

ala2...kecik pun dah pandai touching tgk citer sedih yer...huhu

nieda said...

alahai...so touching

lieyalatif said...

so sweeeetttt....pandai sapphire menjiwai cite tu sis...auwwwwww..... bagus la cam tu sis, die paham ape moral of the story tu.....dah big gurl dah sapphire kan....

wida said...

sampai merah hidung dia menangis yer..hehe

mEiZ SHA said...

anak kecik pon tau pikir kan..:)

GreenJade said...

aduhh mmg tacing..tekun betul sapphire menghayati citer. sebak lak nengok muka si tecit yg cembeng ni

sW33tdARLiNG said...

mak aiii pandai feeling yerkkk.. alahaiii...

eB ezrin said...

alahai cian. tapi comel :)

eLLy said...

So sweet .. pandai sapphire layan feeling :p

ratna said...

Ha ha ha teringat jugak dulu izzah mula tangkap feeling tgk drama sampai nangis2 pun lebih kurang umur sapphire gak... Jaga2 la sis lps ni...mesti dia tangkap feeling tgk drama2 lain...he he he

Dee said...

smpi merah2 hidung u..budak2 mmg cpt tangkap feeling kalau dorang fokus..

maya amir said...

Ololo..comel..betul2 menghayati cite tu sis..hehe..tp bagus gak tu sbb die tau ape yg x betul..ape yg betul...so chomelll:)

Reena said...

Lepas ni boleh teman ibu tengok cerita melayu selalu. Alahaii... cepatkan sis dorang ni membesar.

Softtouch [Hanim] said...

sy tgk smalam cite tu...tp dah nk abis dah...pndia eira syazira tu blakon jd garang kan..selalu dia blakon lembut2..

zahidahwahid said...

alahai....tu muka lepas menangis ke kak?

nurHeart said...

oh, same goes to my Alya.. kids dah boleh mghayati situasi, sis :)