Friday, December 30, 2011

... jersey bola & new year ...

Dah lama terniat nak membeli jersey bola team Malaysia for my kids....at last dapat gak...cuma my son jer masa membeli tu tak der for him...
* pics di bukit larut ~ maxwell hill ~, taiping *

Yang nie jersey murah pasar malam jer...RM10 sehelai...free size sbb tu yg for Aqua takde size ...dia bersize besar punya... nanti lah nak tengok kat Al-Ikhsan tu...tengah sale kan...leh rembat for them nanti kalo ada diskaun besar punya :) ...

Pada mereka2 yang akan start bercuti seminggu nanti *iyelah anak naik skool kan* selamat bercuti dan selamat menguruskan hal ehwal anak-anak..Me cuti seminggu next week ~ yabedabeduuuu ~ Dan pada mereka yg tak bercuti..selamat berkerja pada the new year...

* pics credit google *

Semoga segala impian 2011 mu dah tercapai... kalo lum tercapai, carry forward & kejar to settlekan lah iye hehehehe....  Selamat Menyambut Tahun Baru and semoga tahun baru ini akan  lebih bermakna buat kita semua...


... 3 movies ...

Today me sambung cuti.  Entri pun lewat dibuat sbb settlekan skit kerja rumah, takut bila ngadap pc melekat lamakannn hehehehe0......

Sepanjang bercuti bebaru nie, w'ouls terjah 3 movies....

Kat KL 2 movies...Alvin & the Chipmunks dan juga Sherlock Holmes....tengok kat MBO Galaxy Ampang jer sbb nearby to our house...Citer Mission Impossible plak tengok kat Penang...overall best gak ler movies tu cumer citer Alvin, the 1st & 2nd was a lot more funnier...yg 3rd nie kureng ler skit...

Ekceli i tak tahu nak mula citer cuti2 i camner...nantilah bila 'roh' rajin i menjelma, i stori kan iye...nak kena pilih pics dulu then baru leh susun entri....tapi yg pasti we had fun fun fun.....

Ok lah, selamat bekerja uols....

Thursday, December 29, 2011

... i'm back ...



I'm back!!! Semua entri sebelum nie adalah autopublish sbb me balik kampung.  Today i keje, esok kembali bercuti semula lalalala...hari nie terpaksa keje gak sbb ada Board Meeting...so busy busy bee lah...nanti bila dah reda skit i singgah umah uols ye, lum sempat nak BW laaa....Rindu ooo kat uols....Till then take care...

Wednesday, December 28, 2011

... calendar 2012 ...

1st table calender 2011 dah dapat dari SH *ada org bagi dia* Rezki i yeah!

Now nak beli my Management diary jer lagi....Next week dah new year kan...how time flies :)

Tuesday, December 27, 2011

... cari logiknya ...

Cer tengok kete putih nie....nak tau apa yg peliknya....


Ianya dipark kat tengah-tengah jalan tu.  Padahal, parking space kiri kanan masih ada....Macam tak percaya kan...tengok lah skali lagi....nie pics lepas sejam i kat area tu...

Still maintain parking kat situ...tak leh i nak cari logiknya kenapa di park nye kete tu kat tengah2 dunia gitu.... uols agak-agak sebabnya apa?

Monday, December 26, 2011

... Penang ...

Bestnya berada di Penang...Sesapa yg lum pernah ke Penang, ini Penang Bridge iye, adik beradik dgn Tower Bridge, sepupu dgn San Francisco Bridge hehehehe...



* pics credit google *

Lama tul tak balik kampung, last skali balik masa.....isk memang tak ingat...rasanya dah berbulan-bulan sudaaaaa... harus cari nasi kandar nie....

* pics credit google *

Best best best.....uols buat apa hari nie ?

* entri autopublish

Sunday, December 25, 2011

... Merry Christmas ...

Kepada mereka yg menyambut krismas HoHoHo....

* pics credit google *

Enjoy your holidays....take care :)

Saturday, December 24, 2011

... balik kampung ...

Lepas Sapphire's art class, w'ouls akan bertolak balik kampung ho ho ho balik kampung......
*pics credit google *


Doakan i have a safe trip ya...uols yang nak berjalan jauh, enjoy, take care & safe trip too....

Friday, December 23, 2011

... cuti lamaaaaaa ....

Hari nie i start bercuti...cuti lamaaaaaa tapi see my balance leave...banyakkkk lagi, 26 hari lum termasuk  2012 nye leave sebanyak 30 hari.......

Tak ke mana-mana pun maybe akan balik kampung wiken nie sekejap then the rest jez gonna rileks-rileks jer kat rumah.  Dah lama me tak bercuti, memang needed this break so much....Blog nie pun mungkin akan bercuti kecuali kalo i sempat & rajin nak buat a few autopublish lah kannnn....  Aktiviti BW pun mungkin akan tergendala sebentar :)

So, uols, selamat bekerja and enjoy your looong wiken nie nanti :)  Sehingga kita ketemu lagi, take care ya...

Thursday, December 22, 2011

... nsk ...

Mesti uols dah tau dan dah pergi pun ke NSK nie....i nie sungguh jakun ok, sebab bebaru nie je tau wujudnya pasaraya NSK nie....So, 1st pegi *2 atau 3 minggu sudah kot* rasa macam ok lah barangan dia...terus buat kad ahli *RM10* je...

Dengan kad nie uols boleh dpt extra diskaun on certain items...items nye bertukar-tukar...uols kenalah aware bila tengok kat harga barangan tu...dia akan tulis lebih kurang "Harga ahli NSK" gitu lah kot.. tapi tak semua barang/jenama yg ada kat situ but the price is slightly cheaper...Ada gak a few jenama yang i tak pernah dengar ada kat situ cth cam spray ridsect/shieldtox tu kan...yg nie brand Family Cik :)  uols pernah dengar tak, i tak pernah..Apa yang tak lengkap disini, i beli ler kat Tesco or Carrefour.....


NSK ada a few cawangan but the one that i went to is kat Selayang nama glamernya NSK Trade City..  Yang nie kalau tak silap i, operates 24 hours...iyelah kan dia dekat dengan pasar borong...Ada gak kat Kuchai Lama and satu dekat Wangsa Maju....yang lain i tak sure kat mana....

Uols prefer shopping kat mana?


Wednesday, December 21, 2011

... her 1st masterpiece ...

Hari tu kan i citer yang Sapphire dah start her arts class, nie lah hasil her 1st masterpiece....


Dilukis 100% oleh Sapphire....teacher lukis the same pics kat white board, the new students kena follow and lukis atas kertas lah kan....1st class haritu dia lukis & kaler the flower jer...2nd class bebaru nie dia habis kalerkan...Bunga, stem & grass teacher suruh kaler guna crayon...yg biru tu dorang dah start guna water colour...

Walopun tak secantik lukisan Picasso mau pun Van Gogh tapi i mmg proud of her work.....


... baby Faeq ...

Baby Faeq in da houseee.....Habis tudung Sapphire Faeq kerjakan :)  Agate plak tengoklah muka dia, makin  mulat...cuti skolah dok rumah makan tidor makan tidor sebab tu makin bertambah mulat....

Faeq is my nephew, baby my sis.  My sis 'post' kan Faeq ke rumah my brother sebab dia sekeluarga gi holiday.  Me, my bro & wife cakap tak payah bawa Faeq coz he is too small and takut dibuatnya dia demam ker apa susah plak nak mencari clinic kat Hong Kong tu...so, last Sunday, w'ouls seharian duduk rumah my bro...main-main dgn dia...After ofis pun w'ouls mesti pegi rumah my bro...sronok main dgn Faeq nie...muka dia muka stone jer, cam takde perasaan tapi senang nak jaga, tak byk ragam....

Sapphire nie dipaksa ambil gambar sambil pegang Faeq....sebab bergambar nak gak lah dia pegang and smile...dah habis je bergambar, dia suruh angkat Faeq coz dia memang tak layan baby hehehehe...

Malam nie my sis balik dari Hong Kong and esok akan balik ke Penang...huhuhuhuhu akan we are gonna miss u Faeq.....rasa cam nak suruh dia tinggalkan jer si Faeq tu kat w'ouls lalalalala.....


Tuesday, December 20, 2011

... Ct Elly's 4th Blog Anniversary GA ...

Baruuuu ingat nak ngelak tetiba terkena bulleye gak...ada nota yg kecik2 cili padi tiny weeny sgt tapi very the pentings yg mewajibkan saya join ini GA...sapa punya....Cik Puan Elly tersayang nye GA sempena 4 tahun dia berblogging....


Ok Beb, i looovee your blog and you of coz ... your entries are simply simple, short, sweet, funny, straight from the heart and to the point.. and your blog layout pun sempoi...

Hurrrmmmmm 4 entri mu yg i suka ........

Salam To All
your 1st entri sbb dgn adanya your 1st entry u've created a blog and akhirnya kita ketemu.....

Pelangi Itu Indah - Edisi Mari Menyanyi
sbb memang kelakar your captions nie...

Aksi Nakal Cik Mat
sbb korang berdua memang loving kapel, everytime tgk gambar2 nie makes me smile seeing the love between the two of you....

Picnic di Putrajaya
sbb masa nie suasana rasa tenang and also sronoks dpt lepaks2, sembang2, gelak2 & makan2 very santai gitu kan...

tapi  sebenarnya susah nak pilih 4 nie tau coz byk bebenor entri you yg i suka baca....

OK now nak kena tag 4 org errrk, so i tak masukkan geng pelangi lah ek coz dorang dah wajib buat....

1)  Lady Ell
2)  Posh
3)  Lieya
4)  Zana

Hope uols dapat join lah this GA.....So, settle ya sis...Happy 4th Blogversary sis and keep up the wonderful blogging...

... Ruth Sahanaya - 25th Anniversary Concert ...

Hari Sabtu lepas, i gi tengok Ruth Sahanaya - 25th Anniversary Concert..

My famili semua kena tinggal but i went with my sisters, the Pelangi...walopun tak cukup korum tapi kira ok lah gak, dapat me melepaskan rindu kat dorang....dah lama tak join aktiviti dorang-dorang nie....kot-kot ada yg masih lum kenal,  AyumieIyraNorDee, yours truly and last but not least  Elly.

Gambar atas nie tak clear...so i tambah gambar nie....cilok dari sis Iyra, kalo dia cilok dari tempat lain i donu hehehehe....sharing is caring kan sis ;) gambar nie ada skali Cik Nunu.  Posing sebelum w'ouls masuk tengok konsert...

Ada lagi dua tiga bloggers yang i jumpa...tapi tu laaa i tak snap pics dgn dorang, maybe kat blog or FB dorang ada, sis Ayu bergambar dgn artis korea  Sis Nor  kira halal lah iye sis :)

and also bro Jamar dan juga tunangnya Cik Nunu, bro i cilok gambar u iye, harap dihalalkan...

Ruth sang a few songs...yg mana w'ouls tau, w'ouls nyanyi sama-sama, yg mana w'ouls tak tau, w'ouls sama ada bedal buat lirik sendiri tak pun, w'ouls sembang-sembang....Dato' Khatijah Ibrahim, artis jemputan Ruth and i tell you, she can still sing beautifully....terus happening jer konsert tu tapi sayang, she only sang 2, 3 lagu jer...

Tapi ada retis yg lagi hebat tau w'ouls jumpa......see siap berinterview bagai lalalalala

Dorang cakap i nie Tokan Tiket tapi ni lah Tokan Tiken yg sebenar-benarnya hehehehe....
We had a fun nite and insyaAllah kalo ada rezki lagi, kita berjumpa lagi ya....

* gambar2 ada yg dicilok dari FB & blogs kengkawan ...harap dihalalkan....

Monday, December 19, 2011

... When You Loved Me ...

Most of his songs, i suka.....nie his new single "When You Loved Me"


Easy listening kan.....

... Kenanga Wholesale City ...

Hari Sabtu pagi...aktiviti jenjalan buang masa window shopping ke Kenanga Wholesale City....skarang parking masih free until further notice ya...

Kedai still ada yang lum buka sbb awal kot w'ouls gi and also ada gak kedai yg lum beroperasi.  Tapi rata-rata kedainya sama...kedai pakaian and kebanyakkan jual baju wanita & kids and men's wear pun ada tapi tak ler byk sangat...kedai-kedai nie cam GM Klang tapi up skit ler....price range dia reasonable & cheap but ada a few shops yg agak expensive might as well beli baju yg branded gitu... 

Ada a few shops plak tak jual barang satu-satu, kena memborong...minimum 6 barangan.  Contoh ada satu kedai nie jual jubah..i ask SA tu how much, i have to buy minimum 6 pieces, and satu jubah RM130.  I've seen design lebih kurang camtu selling at RM250 satu jubah.  Pics tak dibenarkan amik ya dlm kedai, memang ada tanda no pics allowed so mostly i snap dari luar je lah :) 


So, if u wanna be Miss Stylish, pegi ler shopping cepatttt....

Shopping jangan tak shopping....
Kenanga Wholesale City‎
8-01, Kompleks Kenanga Wholesale City
Jalan Gelugor, Kuala Lumpur‎


Have a lovely monday....

Friday, December 16, 2011

... tahniah & 1st time makan ...

First and foremost, tahniah buat Sis Eida sebab dah selamat melahirkan baby girl, 15 December 2011, jam  11.48 malam.  Selamat berpantang ya sis......yeah yeah....Amani dah jadik kakak....

Ok berbalik to my stori mori the morning glory.....Hari Rabu lepas...went out for lunch jauh skit...1st planning nak gi makan tomyam...kedai yg my fwen nak terjah tu tutup so we went to kedai lain...and nie lah 1st time makan pecel lele...eh tapi i tak amik ikan keli...all three of us amik ayam goreng, set cam kat bawah nie *RM5*...

Simple rupanya dish nie...ada sup kosong, ulam-ulaman, sambal hijau yg mabeles & pedas amat2 and also ayam goreng....Memula tu macam alamak, apsal cam tak meriah jer lauknya...tapi sib baik sambal hijau tu mabeles, penyelamat keadaan...habis all three of us makan...tapi utk nak repeat, tak dah kot hehehehehe...

Have a wonderful Friday uols and great weekend...

Thursday, December 15, 2011

... muslimah ...

Sekali pandang macam takde apa-apa yang pelik kan....cuma abaikan suasana yg tak kemas tu ya......


Tapi see.....

Dah 3 hari i puas mencari tudung pink tu....tu tudung Sapphire utk ke kelas...Bila tanya kat dia ada main tak tudung pink tu...dengan konfiden dia jawab..."Yes" bila tanya mana dia letak..."Errmmmm *konon berfikir* tak ingat lah" iskkkk....rupa-rupanya Tigger dah pakai.  Agaknya, bila masa Tigger jadik muslimah nie ye hehehehehe...

Wednesday, December 14, 2011

... berganti sudah ...

Bila di ofis i nak dengar lagu watch movie masa lunch break, i tak leh buka kuat-kuat cam other division sbb tak sesuai kat area i nie...so harus ada headphone....tapi disebabkan headphone i dah rosak, so kesepianlah  i seketika .... tapi yeah...berganti sudah headphone i semalam....

Yang lama grey tu...di ganti dengan yg white & pink...best best......ala beli yg cap ayam nye murah jer...RM15 kat carrefour....

Today, tak sempat BW...ada audit 5S...me AJK audit nie....so probly petang or mlm nanti i audit umah u k hehehehe....take care!

Tuesday, December 13, 2011

... ayob cafe ...

Bebaru nie gi makan kat Ayob Cafe, Kota Damansara *sori gambar-gambar i snap guna hp blur aaa*...

Jauh perjalananku nak gi makan kan....bukan gi sana semata-mata utk makan...ada hal urusan di area tu, so dah alang-alang kat situ, gi lah makan kat sana.  Tempat nie dibuka jam 8mlm *selepas maghrib* and isnin tutup.  Menu kat sini western semata and very limited...Takat fish & chips, grilled & steak2 nie lah....ada lah dlm 20 type of dishes kot...and yg pasti akan dapat is a piece of toast & butter as starter....
Malam tu w'ouls only two menus Mixed Grilled *RM18* and Grilled Chicken *RM12 kot* edible lah for me...tapi gravy nye sama je rasa, my tekak ada rasa manis skit tapi the rest kata sedap so...tengok pada tekak memasing lah kan...sebenarnya i tersalah order, nak order chicken chop terorder grilled....takpe lah bedal makan....tak tau lah kalo lain menu lain gravy kan....

* ini pic pinjam en google *

Deco serabut yg cantik ~ byk guna barang2 antik...tempat duduk plak limited...leh duduk bersila & duduk kat table lah....it's a corner house so sebab tu space agak limited...if nasib tak menyebelahi uols...salah timing, mmg pack....so kalo nak gi makan dlm kul 8 dpt sampai situ mmg cantik lah...kat area tu ada masjid nearby, so leh solat maghrib dulu then terus terjah ler ke....

Ayob Cafe
52, Jalan Nuri 7/22
Seksyen 7, Kota Damansara..

So, if uols rasa nak gi makan western food dlm environment kampung gi lah sini ya....byeee...

Monday, December 12, 2011

... arts class ...

Hari Sabtu, Sapphire had her 1st art class, that lady is her Teacher Annie....
Thanks kepada Sis Amy sw33darling, sbb dia lah yg recommendkan class nie....Sayangnya tak dpt satu class dgn Zulfan...kalo tak leh kita lepak2  togeder2 tiap2 Sabtu kan sis ...  Sebenarnya dah lama gak dok survey-survey arts class nie coz Sapphire nie kalo kat rumah, memang suka kaler2, lukis2 gitu so we said try lah masukkan dia ke arts class....at least dia dapat lah basic camne nak lukis & kaler dengan betulkan sebab w'ouls nak ajar memang tangan tak berseni hehehehe..She is the youngest dlm kelas nie..ada lagi 2 student yg baru start and both of them umur 7 tahun..budak yg dok depan dia pun 1st day gak tu..all three of them buat lukisan yg sama...tapi the teacher simpan their work coz lum habis & sambung next week..kalo dpt balik nanti i show off kalo uols k....

Hopefully sambil belajar tu she'll enjoy herself too....

Friday, December 9, 2011

... redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah ...

Today i had a few errands yg perlu disettlekan for my big boss.  Since dia memang tak masuk ofis, so amik peluang aaaa mengular skit...Kul 11.30 keluar ofis, settlekan kerja-kerja dulu & mengular pun time lunch break ya sbb lunch break i setiap jumaat adalah lama dari 12.15 - 2.45....lamakannnnn....i mengular buat apa....jeng jeng jeng....layan OMBAK RINDU yeah yeah....

Pergi dengan 3 org ofismate i yg lain...masing-masing pun baeek nya buat arrangement utk settlekan kerja-kerja luar pejabat today, planning kena baik ya hahahhaha....Sayangnya, w'ouls masuk lewat skit so terlepas ler dalam 20 minit gitu.....gi tgk kat MBO Ampang coz dah agak dah mesti kat situ tak ramai orang nya and true byk gak ler seat kosong.....

Well, tak yah buat review dah kan sbb uols pun dah tau brapa banyak kutipan citer nie dapat dlm beberapa hari jer....andddd sangat jatuh hati dgn WATAK Aaron Aziz....

Sapa yang lum gi tengok, sila lah pegi tengok...memang best citer dia and jangan lupa bawa tisu....

" REDHA ITU IKHLAS, PASRAH ITU MENYERAH "

Have a pleasant weekend uols :)

... because i miss you ...

Because I Miss You - dari citer Heartstring....


Neul ttokgateun haneure
Neul gateun haru
Geudega omneun-gotmalgoneun
Dallajin-ge omneunde

Nan utgoman sipeunde
Da ijeundeusi
Amuir-anin deut geuroke
Useumyo salgopeunde

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Meil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Nan bonenjur-aratjyo
Da namgim-obsi
Anijyo anijyo nan ajik
Geudereul motbonetjyo

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Neil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Haruharuga jugeul gotman gateunde
Ottoke heyaheyo

Saranghe sarangheyo
Geudereul sarangheyo
Maljocha mot-hagoso
Geudereul geuroke bonenneyo

Mianhe mianheyo
Ne mari deullinayo
Dwineujeun ne gobegeul
Geuden deureul su isseulkkayo

Sarangheyo


Have a lovely day...

Thursday, December 8, 2011

... T.T ...




* all pics credit google *


Have a beautiful Thoughtful Thursday ....

Wednesday, December 7, 2011

... WW - alhamdulillah ...


Syukur alhamdulillah....sejuk mata memandang... setiap kali w'ouls solat dia pun solat sama....surah-surah  pendek seperti Al-Fatihah, Al-Ikhlas, An-Nas camtu dah boleh baca....syukran syukran...

Tuesday, December 6, 2011

... aksi-aksi seram ....

Di satu petang yang tak berapa nak hening, tetiba terdengar suara seakan-akan baby menangis "uwaaaa, uwaaaaaa, uwaaaaa" 
 * pics credit google *

dan juga suara remaja sedang ketawa *anak-anak dara i lah tu* So i pun kuar lah dari dapur..hahahahhahaha tergelak gak ler i tengok keletah si Sapphire yg kenkonon menjadi baby sedang menangis and nak tau dia buat apa....layannn...

~


~


~


~


~


~


~


~


~



hehehehehe haiiii Sapphire sapphire...ada jer 'kerja' yang nak kamu lakukan...tu pampers lama dia...memang dah tak pakai dah...ada lah 3, 4 keping tinggal....habuan dia nak main with her teddy bears and for herself utk buat aksi-aksi seram gini hehehehehe....Nie lah anak penghibur hati kita.....


Monday, December 5, 2011

... mainan wajib ...

As salam my fwenz....Pekabor?  Sihat...hope so lah iye...skarang kan musim mengawan hujan, ada je yg demam, selsema & batuk....Kalo uols tak sihat...hopefully cepat2 sembuh....Ok me last weekend tak buat apa sangat...banyak rileks di rumah....Sabtu gi wedding ofismate....gambar ngan pengantin blur, jadi kita tunjuk gambar model lauk kenduri jer lah iye :)


Then ahad seharian dok di rumah...sebab utama nya I malas nak keluar and at last yg lelain pun malas nak kuar....Tapi Sapphire seronok...she loves staying home coz she can play play play...banyak ooo aktiviti dia bila dok kat rumah...ni antara mainan wajib dia main setiap hari...without fail dia main kalo tak semua animals, dua tiga ekor mesti gak dia amik main everyday....
Tapi syukur lepas main dia kemas balik...Sebab kalo dia tak kemas, ibunya senang jer citer "Mana plastik sampah, nak buang" confirm dia akan terketel-ketel kejar nak simpan all her toys hehehehehe....and it works every time :D

Ok lah...have a wonderful monday uols....

Friday, December 2, 2011

... minah bunga ...

Last weekend i balik ke kampung SH...pada hari yang i balik tu, i was sick.  So, bila balik kampung my in laws took over ...  see, ngada-ngada tak Sapphire....sampai ke depan rumah my MIL gi suapkan nasi for her, haisshhh.....

Biarlah sekali sekala kan cucu balik kampung nak bermanja-manja... boleh katakan semua permintaan cucu nak je dorang tunaikan...yg i paling terperanjat nie haaaa yg di minta oleh Sapphire dorang belikan, bunga plastik nie... Nak marahkan Sapphire, dah dibelikan so tak leh cakap apa-apalah..I tak suka bukan sebab apa, i tau akan membazir and tambah menyemakkan rumah i jer :) ..

Tapi nak tergelak gak ler sbb nak jadik minah bunga ke anakku....i tanyakan kenapa Sapphire nak...katanya saja nak main-main....sib baik lah murah jer bunga nie RM 5 for both type tu...
See muka hepi dah bawa balik KL.....main sekejap jer tak sampai 10 minit....lepas tu dia suruh simpan sampai lah ke hari nie...kan i dah ckp, membazir & menyemakkan rumah i...isk isk isk Sapphire, si minah bunga :) *sambil geleng2 kepala*....