Wednesday, November 30, 2011

... choki choki ...

Uols suka tak makan choki choki nie...
I tak brapa suka and ni bukan i punya... tapi i belikan utk my ofismates, 2 org mak buyong....tiap2 hari i tengok dorang makan so semalam i gi kedai nampak nie me rembat utk dorang, ala setakat 2 bungkus sorang apa lah sangat kan hehehehe...utk Sapphire i belikan sebungkus jer...

Staffr kat my floor nie plak dah teriku-ikut makan choki choki...leh katakan tiap-tiap hari ada jer i tengok staff i makan ... penangan 2 org mak yong nie hahahahahaha....

* today bersiaran lewat...gi settlekan registration tadika sapphire....semalam tak sempat nak buka blog nak buat autopublish

Tuesday, November 29, 2011

... diary 2012 ...

Seronoknya 3 hari cuti kan...kalau boleh nak tambah cuti lagi dan lagi dan lagiiiii jer ... over kan :)  Uols dah dapat ker diary 2012..  Cepat jer masa berlalu dan nak masuk 2012....  This is my first diary for 2012....


Cantik kan...tapi nie pocket diary, kecik jer...hadiah dari my fwen...dia beli ok bukan dapat free and pass to me...thx dear... me leh guna tulis hutang2 i hehehehe...oh and also update some apptmts dlm nie, letak dlm bag, bawa ke hulu ke hilir, sonang...

I must have one big management diary...walopun dlm komputer dah update all my appointments tapi tetap kena ada yg manual diary.  Senang if i cuti ker apa, they don't have to open my pc cari...refer jer my management diary... i lum beli lagi...nanti lah tunggu akhir-akhir tahun kot-kot ada yg bermurah hati nak menderma satu dua diary ker kan hehehehe...

Ok lah have a great day...

Sunday, November 27, 2011

... Salam Maal Hijrah ...

* pics credit google *

Semoga tahun ini lebih baik dan berkat dari tahun lalu, insyaAllah....

Friday, November 25, 2011

... for one more day ...

For One More Day....then we'll be spending a looooong weekend.  Syukran syukran.  Plans?  A lil' pack this weekend.  I've got a function to attend, my cousin's engagement.  Kids have their classes to attend on Saturday and then on Sunday I'll be going home to SH's hometown.....

* pics credit google *

Eh eh pagi nie terspeaking ek lalalalala....sebenarnya For One More Day to tajuk novel yg i akan start membaca over this weekend hehehehe....

I memang suka books by Mitch Albom nie...citer Tuesdays With Morrie i dah pernah baca and this is his second book that i'll be reading....Dah lama nak beli, asyik bertangguh jer but then masa sale haritu, i dapat membelinya dengan harga RM8 jer tau, see the price tag....

Kalo kat bookstore biasa rasanya this book is around RM30+....berbaloi memang berbaloi kan...Memang tak sabar nak start reading this book.....

Have a pleasant friday and take care....

Thursday, November 24, 2011

... 4th ...

Diam tak diam, semalam blog nie dah masuk its 4th year....

* pics credit google *
Ekceli semalam tarikh birthday blog nie tapi semalam ada hal leh plak lupa....sib baik blog ku nie tak merajuk, kalo dak camne ek nak pujuk *ihiks*

Thank you to all of you my fwenz....
* pics credit google *

Thank you for your wonderful support and warmth friendship....andaikata ada terkasar bahsa, tersalah komen or tersinggung perasaan uols sorry ek, bukanlah disengajakan... Semoga we will remain as friends forever, insyaAllah.....

Take care ya uols and have a lovely day....



Wednesday, November 23, 2011

... mode : serabut ...

Hari nie bersiaran lewat....semalam tak terbuat auto publish.  Kejap lagi kena pergi training...half way training dah nak keluar and gi jumpa big boss....kerja banyak....padahal me rasa camni jer...

* pics credit google *

Need to go somewhere peaceful and tenangkan fikiran sbb feeling agak down and serabut....kalo leh nak jadi superwoman nak make things right tapi apakan daya ku......

Got to go...uols take care ya....today tak sempat nak BW...maaf dipinta....

Tuesday, November 22, 2011

... We Are The Champions ...

Tahniah buat pasukan Harimau kita.....memang menggaaauuummm lah game dorang semalam.....Duduk tak senang seisi rumah semalam tau...  Sapphire plak asyik gelakkan w'ouls yg dah macam2 aksi, ada yg duduk, ada yg mundar mandir...Then bila suruh Sapphire doakan Malaysia menang, leh plak dia baca doa makan hehehehehe....Gumbira rasa hati bila akhirnya "We Are The Champions" yippee....




Nie plak Kastard Jagung Debaran ....sbb apa nama gitu...semalam rasa cam dah tak leh nak duduk depan tv dah sebab berdebar sangat tengok the game...so i end up dok kat dapur tenangkan fikiran and masak kastard nie....

Sib baik tak hangit uolsss....Dapat ler opismate & famili i merasa Kastard Debaran nie lalalalala..Proud To Be Malaysia....

Monday, November 21, 2011

... ngap ...

Berdebar-debar nak tengok bola malam nie....Semoga Harimau Muda kita boleh ngaaappp itu Garuda....


All the best!

... majlis ihtifal ...

Semalam half day spend kat Majlis Ihtifal Sapphire. 

Sebelum masuk dewan, soh dia posing sensorang dulu, pose kaki senget namanya hehehehe...

Seronok tengok keletah the kids.  Bila kanak-kanak 6 tahun masuk dewan dgn pakaian graduasi dorang, i plak yg rasa bangga...sebak rasa di hati gitu...over kan...Nie masa ramai2 dorang diri kat atas pentas....
And this pics gambar masa her performance...mmg nak tergelak je tengok keletah these kids....and dorang menang persembahan terbaik ....


Syabas kepada pihak sekolah, coz event went smoothly, start on time and habis pun awal and i'm sure all of us had fun too yesterday...and i'm happy bila tengok sapphire enjoying herself walopun ada 'kejadian' skit.  Kalau i rajin i will story, kalo tak halalkan aje lah iye...

Oklah have a fun fun fun monday....

Sunday, November 20, 2011

... 20.11.2011 ...

Cantik kan tarikh hari nie...pasti ramai yang akan grab peluang nie utk do something special on this date termasuk lah w'ouls....eh tapi bukan i yang arrange ye, being done by tadika Sapphire ...


So, today pepagi w'ouls ke MPAJ ler nanti... masa zaman i kindy dulu, buat kat dewan sekolah tu jer...nie kecik2 dah merasa naik atas stage kat auditorium...  baju dah sediakan cuma semalam settlekan cari tudung putih for her....sib baik ler dapat...

Tak sabar nak tengok keletah dia & rakan-rakan nanti...pencapaiannya dlm pelajaran pun syukur alhamdulillah.  Tapi tu nanti i stori lain ok...So, today me gonna have an 'entertaining' morning  :)

Selamat berhari Ahad uols....

Saturday, November 19, 2011

... RM50 Gift Voucher from Mommy Lily ...

Dah lama me tak join contest or buat tags kan...Semalam bila masuk ke Mommy Lily's blog, wahhh ada contest menariks nie...nak join aaa...


Tengok voucher nie pun dah menariks...cer terjah ke Princess Lily Closet, barangan pun menarik, harga  berpatutan....Syarat-syarat  contest simple....Undian akan dibuat utk menentukan pemenang...Ada 2 voucher utk dimenangi...Jangan tunggu lama-lama, cepat lah join sebelum 30 November 2011

Good luck to all....


Friday, November 18, 2011

... weekend activity ...

Yeah!  The weekend is here....so dah plan weekend activity uols?  Me, tak leh jenjalan sangat coz Agate exam kan....Me ada ler 2 or 3 jemputan kahwin....
Biasalah kan cuti sekolah mula lah kenduri kendara sini sana kan.....try lah gi mana-mana yg sempat...yang mana tak sempat, bagi hadiah bila pengantin start keje ler nanti.....nie musim hujan plak kan...sejukkkkk, sesuai sgt berhanimun hehehehehe....

So, have fun this weekend...and those yg nak gi tengok teater malam nie...enjoy too :)
*pics credit google *

Take care ya....

... hepi & breakfast ...

Selamat Pagi Malaysia....YES! Malaysia berjaya kalahkan indonesia 1-0 semalam....hepi tul w'ouls semalam.  Memula masa nak start dah bikin panas hati sbb masa lagu Negaraku dimainkan kat stadium, indonesians sungguh tak hormat dgn lagu kita, bising je..mmg geraaammm je i tengok....sbb tu bila menang, wuhhuuuu hepi :)  Tahniah buat pasukan Harimau Muda kita..... ok ok fullstop....

* pics credit google *

Jom breakfast... today i bawa bekal sandwich scramble eggs jer :) ....

and my fren bawa masalodeh homemade nie atas permintaan ibu mengandung, Lola :) sedapppp...
Jap lagi dah leh start keje...jgn zzzzzzzzzzz kekenyangan dah hehehehe...

Have a lovely friday my fwenzzz...


Thursday, November 17, 2011

... T.T ...


setiap kejadian ada hikmahNya...

* saya suka makan asam yg manis *ihiks*

... pisang goreng keju ...

Teringat kat pisang goreng keju di Bandung....

Gi minum petang dgn SH kat satu restoran tu, ada this menu, ordered tapi sungguh menghampakan...gambar dlm menu lain ghupanya, bila dihidangkan lain ghupanya...mana gi keju2  yg berlapis2 macam dlm pics tu...Bila makan, rasa nya lagi hampa...rasa pisang goreng sesaja...keju tak terasa langsung...fail!  Rasanya kalo i masak sendiri pisang tu & tabur keju kat rumah lagi mantops hehehehehehe

Kepada mereka-mereka yg nak ke Bandung...sila makan on my behalf ya lalalalala....

Wednesday, November 16, 2011

... #1 Wordless Wednesday ~ sleeping ...

Sleeping with the enemy love ones ....

Tuesday, November 15, 2011

... Al-Fatihah ...

Kul 2 pagi tadi mendapat berita ayahanda officemate ku, Ita telah kembali ke rahmahtullah....Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..Al-Fatihah...

Ayahnya sakit kanser kolon.  I sempatlah melawat ayahnya beberapa kali di hospital..3 minggu sudah, ayahnya dapat discharge. Baru tengahari semalam i bertanyakan Ita keadaan ayahnya.......

Hari ni i half day...sebak hati tengok Ita sbb sememangnya dia rapat dengan ayahnya....semoga Ita tabah menghadapi dugaanNya ini....

Al-Fatihah...
  

... gardener kecil ...

Selalunya on wiken I ada gardener kecil yg sangat2 rela nak tolong siram pokok-pokok I....
Muka lum mandi pagi, masyam & sememeh je hehehehe  Sebenarnya niat nak main air jer tu...
See, dia guna cawan mainan dia yg kecil tu padahal ada je bekas yg besar utk siram pokok...takpe lah sayang...asalkan hepi and pokok disiram :D

Monday, November 14, 2011

... dot dot dot ...

Surpriiiiiseeee....oooo i love surprises hehehehe...tapi yang disurprisekan today adalah i sendiri....mau taknya...masuk ofis pagi tadi uikkkkssss....apa nie?  Last friday masa balik takde pun apa2 atas meja,  dah tu this morning i yg 1st sampai buka pintu bilik i, mau tak terkezut bila nampak kotak nie...

Bila baca note...ooooo baru lah tau from adik chomels ku/opismateku, Lola.  Last friday dia balik lewat skit dari I so dia letak siap2 atas meja i....aiyaaaa saja je kasi kezutan kan....eee suka & malu i tawww *blush*  

Bila buka wahhhhh terus me leh shuffle u....suka suka suka....dapat kain polkadot dot dot ...
Sis Nor, me leh geng dgn u sis... tapi me baru nak masuk 2nd baju polkadot .. Lola laling, hehehehe makacih for the lovely gift...susah susah je tau...memang akak suprised banget and suuukaaa banget (dedicate nie macam lah dia baca blog i kan, ngehehehe takpe takpe, siaran live pagi dah berlansung)..

Have a lovely dot dot dot monday :D

... hari debaran ...

Hari ni hari debaran seMalaysia .... apa yg didebar-debarkan...Permulaan peperiksaan SPM bermula hari nie....so, bukan takat pelajar jer, ibubapa pelajar pun sesama berdebar termasuk lah i coz Agate is sitting for her SPM...
Whatever the outcome is, ibu redha and still will be proud of you coz i know you.  I know you have studied and will be giving your best shot and insyaAllah no regrets in the future kannn..and ibu doakan cepat-cepatlah baik demam tu... Risau plak ibu, how you're gonna concentrate with your exam dalam keadaan tak sihat tu....

Again, to Agate, kawan2nya and also to all students of form 5 and parents...Good Luck!  Semoga semuanya berjalan lancar and semoga mendapat keputusan yg membanggakan, insyaAllah.  Peace y'all :)....

Sunday, November 13, 2011

... ringtone ...

Tadi nie masa me dok siapkan breakfast, tetiba terdengar chorus lagu nie....

Aku inginkan dirimu..
Datang dan temui aku...
Kan ku katakan padamu...
Aku sangat mencintaimu....


And Emerald cakap "Ibu hp ibu"  eh .... bila masa i guna ringtone nie??????  Bila gi amik hp,  lagi terkezut,  "Eh, SH tepon"  me disconnect kan & terus jengah dlm bilik,  SH dok  menyengih tunggu i..oooo dalam diam-diam dia tukar ringtone i.  Bila tanya naper... "Ntah, tetiba rasa cam best je lagu tu.nak nak chorus dia tu, see u datang kat i hehehehe....so saja lah set kan lagu nie as MY ringtone on your hp"  hehehehe ok gak tu, I redha je coz i pun suka gak lagu nie.....

Saturday, November 12, 2011

... pagi sabtu ...

Nyaman je pagi sabtu nie...dgn hujan renyai2 gini...sapa2 yg buat majlis kawin best lah...suasana tak lah panas sgt kan today....Breakfast hari nie lite2, jemput2 ikan bilis dgn teh O je....
Jemput makannnn......*tapi dah habis dah sebenarnya* hehehehehe....  Lepas zohor nanti nak kuar...ok lah take care uols....

* jgn terkezut me bersiaran di hari wiken lalalalala.....

Friday, November 11, 2011

... 11.11.11 @ 11.11 ...

Cantik tarikh hari nie 11.11.11..... Saja nak kuarkan entri nie time 11.11 am....Jez nak wish kan uols...

* pics credit google*

Take care darls....smooocheeesss...

... Sophia & Adik ...

Hari isnin, cuti sempena Aidiladha, w'ouls gi melawat 2 org kezen I yg  gave birth to 2 beautiful babies.  Welcome to the world my darlings.....introducing....

Sophia masa nie berumur 1 bulan and

Adik *bukan nama sebenar, baby boy* Lum diberi nama so w'ouls panggil adik ler.  Dilahirkan sehari seblum Aidiladha..hehehehe baju besar dari badan :) .
Dalam kesedihan w'ouls kehilangan Nur Batrisya, w'ouls terima dua orang baby kedalam keluarga w'ouls....Happy mmg happy banget...tapi kesian kat my kezen yg kehilangan cahayamatanya.  Dia ckp "Kalo tak, Sophia & Adik ada sorang lagi geng kan".... Ya Allah ya Tuhanku, kuatkan lah semangat sepupuku ini, tabahkan lah hatinya...amin.....

Bestkan bau baby... tak perlu pakai bedak, wangi jer... kalo i tak pakai bedak, mau bau masyam kan hehehehe...

Thursday, November 10, 2011

... korea jom ...

Cam ler nak gi korea kan....tak tak nie jemputan tonton drama korea....skarang nie kan tgh top citer2 dorang...my kids tu pun tak yah citer ler, mmg layan tul...tapi now dah mula nak berjangkit kat i....

Penyebabnya my ofismate lah nie, dia suka banget layan citer korea...2 bulan lalu, dia pinjam external hard drive i and bila dia returnkan, dia inform yg dia dah download 3 citer korea for me..rezki tu hehehe...kamsahamnida *tq dlm korea*  No time nak betul2 sit down and watch.  So setelah 2 bulan, masih lum habis melayan :

citer "City Hall" now at episode 12..

Lagi dua dlm simpanan ku :  Baby Face Beauty
and Romance Town...

Slowly2 boleh gak ler me layan bila ada masa terluang kannnn.....cam citer Fullhouse...amik masa lama gak nak habiskan...

#  bila ada mood & ilham, akan ku update 2 entri sehari ya :)

* pics credit google *

... change ...

Change for improvements....


Then you'll be able to love life and enjoy it :)  See sampaikan blog nie pun i dah change rupa parasnya hehehhehehe....have a lovely Thursday...

* pics credit google *

Wednesday, November 9, 2011

... turn ibu plak ...

Semalam tunjuk fesyen anak....hari nie turn ibu plak....


Tapi gambar sekerat je....ala baju kurung pahang je pun, ibu sapphire mana reti nak pakai baju fesyen sangat, see the body laaa *ihiks*...Kalo uols tak tau ghupa baju kurung pahang camner...google je lah iye....Nie i nak kasi promo skit....Baju nie hasil jahitan dari....


Bukan hasil this lil' diva ya hehehehe don't terkezut tapi Ibunya.  Gambar ibu tak amik masa dating hari tu, so letak gambar ika ok gak kan....Jumpa Sis Amy, about 2 or 3 weeks ago, i bagi baju contoh je.  Tak amik ukuran.  Hasilnya memang memuaskan hati i.  Harga, sila berurusan dgn sis Amy sendiri k....

Selamat berbaju baru hehehehe....

Tuesday, November 8, 2011

... fesyen raya ...

Adakah ini fesyen raya....
Hehehehe tak tak...nie fesyen sapphire yg suka berangan and 'berkemas' pagi semalam, sblum mandikan dia, dia pakai baju bola on top of baju tidor dia...dia berangan "Macam Rooney tak ibu" isk isk isk...Nak cakap apa...senyum je ler.....

Sunday, November 6, 2011

... Selamat Menyambut Aidiladha ...

 * pics credit google *

So, apa perancangan uols hari nie...me sekeluarga akan pergi beraya ke rumah my big bro kejap lagi.  Kat rumah sendiri tak buat apa-apa persiapan coz of aktiviti padat semalam.  My bro pun dah cakap tak perlu masak apa-apa jez gi je beraya ke rumah dia...syukur alhamdulillah... Take care ya uols....

Selamat Menyambut Aidiladha

Friday, November 4, 2011

... ole-ole Turkey ...

Rezki ku semalam...dapat ole-ole dari my fren yg gi holiday ke Turkey bebaru nie...semasa bencana alam bebaru nie lah dia berholiday di sana tapi kat different part of Turkey yang tak affected.....
Dia tahu i bebaru nie i sakan shopping novels  sbb tu dia belikan i bookmark yang cantiksss tu....and oso thanks for the delicious choc...i mmg prefer dark & bitter choc...yg chocs putih or manis2 i kureng skit :)  Dia cakap dia leh terlupa nak belikan i FM huhuhu no prob esok i gi beli sendiri kat sana   nie pun dah bersyukur dapat ole-ole  :)  Thanks for the souvenirs....

To all muslimin & muslimah, Selamat Menyambut Aidiladha and to all, have a wonderful wiken :)  Take care!~

Thursday, November 3, 2011

... T.T ...


Never give up....have a lovely thursday my friends....

* pics credit google *

Wednesday, November 2, 2011

... western kah? ...

Cer tengok menu nie....


Eskrem goreng tu kategori western kah? ermmmmm

Tuesday, November 1, 2011

... bidadari syurga ...

Terima kasih atas ucapan takziah dan kata-kata sokongan moral yang diberi semalam.  Ada yang bertanya apa yang terjadi.  Ini lah kisah perginya bidadari syurga ......

My kezen Azrin & wifenya Ina was expecting their 1st baby pada 9 November.  Dorang nie stay in Penang bersama my aunt.  Tapi hari sabtu, Ina dapat berita maknya tak sihat di Taiping.  So dorang berdua pun pergi lah ke Taiping...pagi tu, dia dah cakap kat Azrin yang dia rasa macam baby tak aktif macam selalu....So, dorang cadang nak ke hospital di Taiping petang tu...tapi bila sampai di Taiping, dorang hubby & wife sibuk tengokkan ibu Ina yg sakit tu sampai terlupa sekejap hal baby dorang....

Pagi ahad, baru lah Ina teringat.  Dia pun monitor lah pergerakkan babynya....Dari subuh sampai lah pukul 8 pagi, dia rasa macam baby dia tak gerak-gerak...So, both of them terus ke hospital Taiping....bila kat hospital, doctor sahkan tiada heartbeat baby dah....My aunt yg kat Penang bila dapat news tu, terus ke Taiping...

Sampai je kat hospital, my aunt & uncle agak upset dengan servis kat hospital coz dorang tak cakap langsung nak buat apa, in fact memang dorang tak buat apa-apa....Ina nie dibiarkan je gitu kat katil wad.  So dah tunggu sejam with no action taken, dorang sepakat keluarkan Ina and terus head balik ke Penang, admitted kat hospital di sana. 

Sampai kat hospital dalam kul 2 ptg, jumpa doktor, doktor confirmedkan memang heartbeat baby dah takde and terus dia admitted kan Ina and prepared her utk induced labour.  The doctors' advised utk normal/induced delivery sbb kalo c-zer they kena tunggu at least 2 tahun lagi utk try for another baby...kalo normal delivery, 6 months lagi dah leh try.....Pukul 3.15 pagi, Ina selamat melahirkan jasad arwah Nur Batrisya....

Rupanya tali pusat dia tersimpul...tersimpul skit saja...bukan nya terbelit di leher pun.  Inilah qada & qadar.  Kalo ajal datang menjemput memang tak kira tua atau muda, miskin atau kaya, bila-bila masa saja.  Kami sekeluarga redha akan pemergiaan Nur Batrisya....Allah swt lebih menyayanginya...

Sebak hati ni bila melihat Ina, ibunya memandikan jenazah anaknya dan bila melihat ayahnya Azrin meletakkan jenazah anaknya di liang lahad....Semoga kedua ibubapanya tabah menghadapi dugaanNya ini...

Al-Fatihah..