Monday, October 31, 2011

... Al-Fatihah ...


Takziah buat sepupuku Mohd Azrin dan isteri Azlina,

Sesungguhnya Allah swt lebih menyayangi bayimu, Nur Batrisya..
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik...
Semoga tabah dan sabar serta redha atas ketentuanNya..

Allah swt hanya meminjamkannya utk seketika...
Untuk disayangi selama 9 bulan tika di dalam kandungan...
Memberikan kegembiraan hanya seketika.. 
Inilah hakikat kehidupan...
Segalanya hanyalah untuk sementara...
Semoga dia menjadi bidadari kecilmu...
Bersedia menolong untuk membukakan pintu Syurga buat mu kelak,
insyaAllah...

Al fatihah....





*  sedih hatiku.....berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul....


Friday, October 28, 2011

... angry birds ...

Game yang 'IN' skarang nie....Angry Birds...

Sapa tak kenalkan...tapi kalo camnie, agak-agak leh angry tak?

~



~



~


~



~



~





or camni


memang 'cair' bird jadiknya kannnn *ihiks*....frame angry bird nie i beli kat Cash Converter, satu frame RM4... takde pilihan lain sbb tinggal 2 nie je masa tu...

Today i kirja, tapi mood happy sbb only 1 day kirja, esok dah cuti wiken lalalalala   Have a wonderful wiken my frenz ya......

Thursday, October 27, 2011

... T.T. ...

* credit google *


* today masih bercuti bersama my girls....banyak steps diambil utk jalan-jalan today hehehehehe...oleh itu BW adalah tergendala seketika.....

Wednesday, October 26, 2011

.... happy ...

Kepada sahabat-sahabatku.....

Kepada mereka yang menyambut Deepavali....

Take care uols....

*pics credit google *

Tuesday, October 25, 2011

... hooray ...

HHHHHHOOOORRRRAAAYYYY!!!!!

Sakan me happy ..... sebab today me cuti...tapi me cuti nak kena uruskan a few things....eh jangan plak uols pikir i tengah buat persiapan utk esok k...

Nehi-nehihihihihi urusan family matters skit....so tak sempat nak BW .... insyaAllah keje settle me BW ok...take care uols....

* all pics credit google

Monday, October 24, 2011

... breakfast ...

As salam di pagi isnin yg indah....fullamak sungguh positif diriku minggu nie...mau tak nya...dah tau minggu nie ada break kat tengah-tengah minggu tu yang hepi banget :)  Ok ok...start pagi harus lah kita breakfast....jom kita makan tengok nasi lemak ku ini...Timun tak sempat posing sbb Sapphire dah settle dulu..ooopss nie menu hari ahad ya...

Mak Toooookkkkkk....cheq rindukan nasi lemak Mak Tok .... tu yg buat gak nasi lemak nie over the wiken tapi nehi nehi nehi tak sama huk huk huk....Nasi Lemak Mak Tok with love gak the best :)

Petang ahad tu dah kenyang with nasi lemak....kita lunch makan roti boom dgn kari daging homemadenye....

tapi uols jangan pikiaq cheq uli, tebaq roti boom tu bagai ya....cheq malas kerja segak *work smart* kita beli ready made nye hehehehe...

Senang kerja kan..ok lah...sekian laporan utk hari nie *ihiks*....selamat bekerja uols....

Friday, October 21, 2011

... buah rambai ...

Hari Rabu, lunch hour....apa nak buat?  Memula plan nak baca novel je tapi mood membaca tak marii...so gi pantry...tup tup dengar akak tealady nak gi Chow Kit and nak cari geng gi sana dia nak beli buah...apa lagi, terus me volunteer nak ikut hehehehe....Pegi bertiga, naik teksi...  Best!  Sebabnya nie lah 1st time i 'shopping' kat pasar Chow Kit setelah berpuluh tahun stay kat KL nie...mmg jakun tul i tengok rege2 yg murah kat sana....Apa yang i borong....

Hanyalah buah-buahan....tapi i tell you, murah gilos...i rasa i hanya spend dlm RM20 je tau...nie SEPARUH dari yg dibeli...i bahagi dua...separuh lagi utk dibawa pulang....tapi yang paling menambat hati i sebab i dapat buah rambai nie....
Uols makan tak buah rambai nie....i memang suka makan buah-buahan....and rambai ini amongst my fav buah...dah lama tak dpt makan nie tau...harga rambai nie 2 kilo RM5 ringgit.... tapi i tak ler amik 2 kilo ok...sebabnya ramai yg tak gemar makan rambai nie...so jangan membazir membeli....i beli RM2 je...and mmg cukup sbb rupanya kat opis and rumah hanya i sorang je yang makan hehehehehe...kulit rambai nie boleh dimasakkan...masak lemak kalo tak silap i, i lum pernah try pun, malas nak cuba masak coz no one akan makan......

Uols makan tak rambai?...Ok lah dah jumaat nie, have a wonderful wiken ya uols....take care!

Thursday, October 20, 2011

... T.T ...



* credit en google *

Wednesday, October 19, 2011

... sesi mengisi perut ...

Citer berbalik ke hari Sabtu....lepas dah settle shopping books tu kan, me terus gerak ke Shah Alam untuk sesi mengisi perut...tapi sebelum buat aktiviti tu, gi amik Aqua....
Sihatnya anak ibu hehehehe...nie lah asrama dia.  Selalunya wiken i memang busy, kena bahagi masa...anak2 dok asrama lain-lain gitu ler...kalo semua selonggok setempat senangkan, tapi takpe takpe...small matter je tu, asalkan dorang nak study I'm ok...dah dah berbalik ke stori sebenor...Dah amik Aqua...apalagi, cari restoran lah plak....Decided makan kat area Shah Alam je pun coz Aqua tengah exam, so dia takmo jenjalan sangat...

Makanan pilihan adalah nasi arab...nie model cilik arab yg tak berbayar iye :)

W'ouls amik set utk 3 org je pun...portion makanan arab kan banyak...cukup lah tu...nie set nasi plus ayam roasted & kabsah...

Mentang2 utk 3 org, itu cili, limau & pickle pun bagi 3 je ek  Apa-apalah labuuuu... :)  Neway, the set comes with sambal, salad sayur, sup. & air  sirap kenduri hehehehe....
Food sedap, rege very the berpatutan...utk set gini regenya : RM27, ada set lain-lain gak.  Ada gak yg ala carte and it's self service mcm kat McD, KFC....berbaris kat kaunter, order, bayor & amik the food....Eh lupa plaks...nama Restoran nie D'Arab Cafe...kalo tak silap ada kuar Warung Kita kot tapi nie cawangan yg tak kuar tv, yg kuar tu HQ dia lah tu...Rawsha gak yg i lum terjah.....

Dah settle makan, hantar Aqua balik ke asrama me pun head home and rest je kat rumah sampai ke malam....Sekian, terima kasih *ihiks*

Tuesday, October 18, 2011

... semuanya sedap ...

Berkobar-kobar me mulakan marathon novel ku sampaikan lunch semalam tak keluar, semata-mata nak membaca... So itu roti, my fwen offer....amik 2 keping, minum milo layan novel masa lunch....best!
Tapi kul 5.30 gitu, perut dah start main rapping minta di isi....SH plak lewat skit hari nie...kul 6.30 baru dia sampai kat opis....both of us skip our lunch...dia bz kerja ok lah kan...me bz membaca hehehehe....dia ajak ke KLCC jap coz ada benda nak dibeli...me ok je....Sampai KLCC, tak sampai 10 minit dia settlekan beli barangannya terus ke food court....nie lah hasil dinner ku.....Ayam Penyet AP....

Syukur alhamdulillah...kenyang...sedap?  of coz lah kan....nak nak bila perut dah lapar semuanya sedap kannnnnn.....

Monday, October 17, 2011

... kepuasan yang maksimum ...

As salam my fwenz....how's your weekend?  Fun filled?  Haruslah kannn....Mine?  Very satisfied dan  kepuasan yg maksimum impak...Ok, ok Let me stori..

Sabtu pagi, bangun awal, siap2 dah kuar rumah lebih kurang cam waktu nak gi kerja je...Sapphire nie mmg bangun awal, 6.30 am dah celik...Anak-anak kecil mmg gitukan....  

Tempat dituju Serdang...Sapphire tanya nak ke mana...saja je i jawab "Nak jumpa Big Bad Wolf" *BBW* hehehehe...dia cam pelik je tau....dia cakap "mcm Red Riding Hood tu ker...ada BBW"  bila i jawab yes...dia ckp, tak nak gi bagai...then i saiddd waiittt, tunggu  & tengok....Ini  BBW yg semua orang suka, bukan yg dibenci :)
See awal kan w'ouls sampai....car park yg kat belakang Sapphire byk lagi yg kosong..

If parking penuh & jauh, not to worry, shuttle bus ada....

Walaupun awal 9.30 am gitu tapi tetap kena q.  Sib baik dah siap breakfast...Depan w'ouls adalah dlm 50 org dah q....entrance kat depan yg ada arrow tu je......

Kul 10 dapat masuk....aduhhhh i tell you...i tak tau nak tuju mana dah....semuanya dah menarik hatiku...So nak menyenangkan kerja i, settlekan dulu buku2 Sapphire....dia memilih tak ingat donia...nak nak set buku Dora...amikkkk je...ibunya pun nak rambang mata nak pilih books for her....Dah settle her books, ibu's turn....Oh...SH jangan tanya....dah hilangkan diri lepas settlekan buku2 Sapphire....Ok, pegang itu nak, pegang ini nak camna tu......novel yg rege RM30, 40, 50 selling at RM8...tak ke tangan nie gatal nak grab...Uols tak ke nak rembats kalo buku cam buku Jamie nie harga RM170 *kot kalo tak silap i,* tapi selling at RM25...waaahhhh grabbbbb hehehehe.

Nie almost time w'ouls nak kuar baru perasan org dah makin ramai...masa nie dah tengahari dah....

Nie hasil dari satu bag aje ok, cashier tengah sorting....mostly Sapphire's book and part of mine....Bag lagi satu lum dikuarkan lagi isi kandungannya....Overall, total cost incurred hanyalah almost RM2++ gitu...and thanks kepada SH sbb menjadik sponsor w'ouls hari tu.....

This lil' girl is sooooo hepi ok....

Dalam kete dah start belek2 her books .... 

Malam & pepagi bangun pun ngadap her books....

Me?  Bekalan membaca 1 bulan 1 novel sampai end next year  plus a few other books dah ada dalam genggamanku  :D  Tak ke  namanya satisfying dan kepuasan yg maksimum impak utk i hehehehe...

Friday, October 14, 2011

... rindu ...

 * credit google *

Rindu ada macam-macam jenis rindu....
Uols jgn pikir rindu pada benda yg bukan-bukan ya...
I rindu nak dapat berBW...
Ke semua rumah gengstarz ku ...

Bila di rumah ...
Kkdg no time nak ngadap pc...
Ada je keje rumah yg menanti...
Ater saya lah ibu, sayalah tuition teacher, chef, tukang dobi...
Segala-galanya saya...
Sayalah segala-galanya...
Not that i'm complaining....
Cuma menceritakan kisah benar...

Kat ofis pulak...
Bila ada masa terluang...
Buka blog atau fb...
Selalunya internet menghampakan...
Udahler loading lembs...
Ada tika, blog langsung tak leh buka...
Ada tika blog leh buka,
Bila nak komen tak boleh pula...
Ada gak tu  blog leh buka...
Gambor yg dipublish tak nampak pula...
Potong stim oooo ...
Tak dpt tengok gambar yg dipaparkan...
Nak salahkan internet ke....
Nak salahkan diri sendiri yg buta tuli IT nie...

Org kata, nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
So I have to MAKE time utk BW dan mendraft entri...
Selalunya hanyalah pada lewat malam...
Bila dah lewat malam ...
Otak dah penat...
Ilham tak mendatang...
BW byk yg nak diqada...
Bantal pula dah menyeru-yeru namaku...
Cer citer, camner tu.....

Celoteh ku ini ....
Sebenarnya nak explain...
Kenapa i dah mcm biskut chipsmore...
Kejap ada, kejap takde...
Di alam maya ini...
Ke uols tak perasan ...
Me yg over perasaan hehehehe...
Takpelah ...
Walau jauh dimata, uols tetap di hati ku ....
Neway makacih sudi layan celoteh merapu ku ini......

Take care & have a great weekend uols....

* Doa2kan lah kawan blogger kita Sis Wahida dan mereka2 di Bali tu, selamat dilindungiNya selalu ...amin...

Thursday, October 13, 2011

Wednesday, October 12, 2011

... kezens admitted sebilik ...

Hari Sabtu pagi before gi potluck dgn my pelangi dapat call dari my aunt cakap anaknya Linda admitted kena asthma....umur dah 20+ baru kena.  Then nak dijadikan cerita, lepas berpotluck masa i on the way ke Emerald dapat another call dari another aunty of mine cakap anaknya Mina plak admited kat hospital yg sama dengan Linda....dia kena operate secepat mungkin coz ada cyst.....

Memula tu plan nak melawat malam Sabtu, tapi pe'el i tak suka melawat org yg dioperate right after dia operate....mesti dia pun rimas kan org ramai...so biarlah dulu dia rest....Hari ahad petang, w'ouls berkampung lah kat Ampang Putri...yang untungnya leh plak both of my kezens nie dpt sebilik...hehehehe...kebetulan ok...bukan di minta pun...senang keje...skali pegi melawat setempat....

Syukur both dah getting better...InsyaAllah, tiada aral melintang, today both of them discharge....Oh....semalam sister si Mina bersalin dpt baby girl...kat Ampang Puteri gak hehehehehe...tapi i tak gi melawat lagi...tengoklah malam nie or esok baru i akan gi....kalo dorang lum discharge...dah jadik perkampungan kecil my famili Ampang Puteri tu hehehehe....

Tuesday, October 11, 2011

... tak membazir ...

Lepas aktiviti dating-dating dengan pelangiku, Diva Tipuware tolong tapaukan bihun goreng yg sodap utk ahkak and disebabkan siku akak nie mmg buruks, nasi goreng yg i goreng pun i bawa balik gak...sebab sememangnya ada appt lain pun tengahari tu....dating dengan Emerald....

See makanan yg ku bawa balik tak membazir tau, settle habis semuanya di makan ...Lepas lega kekenyangan melepaskan rindu dendam kat my darling doter, terus zassssss balik rumah....rest kat rumah jer petang tu....Dapatlah ulangkaji skit2 dgn sapphire.  Seminggu nie dia exam..doakan semoga dpt dia jawab soalan2 tu.....

Ok lah....today ada Board Meeting, tapi venue of the meeting kat luar office....Hopefully big boss ckp i tak yah gi lah, leh me lepaks2 kat opis sambil2 berBW lalalalalala......

Monday, October 10, 2011

... pelangi ku ...

As salam di pagi isnin nan indah ini, seindah  PELANGI yg muncul setelah hujan berhenti...fuyoooooo, puitis lain macam je ayat i pagi nie ho ho ho....Bukan apa nak intro kan kemunculan Ratu-Ratu Pelangi yang menwarnai hidup i bebaru nie...

Nie lah Ratu-Ratu Pelangi ku....Ratu Dee, Ratu Elly, Ratu Eida, Ratu Nor, Ratu Iyra dan Ratu Wahidah......see baik tak baik dorang nie, meng-welkam-kan uols ke blog i....
Sebenarnya gambar kat atas tu, kisah dating w'ouls yg dah lama...dah basi ler kalo i citer kat uols...nanti sakit perut plak uols nak baca kisahnya...tapi kalo nak tau gak kisahnya...uols gi je lah terjah kat blogs dorang coz dorang rajin skit dari i...dorang hidangkan masa panas-panas lagi kisahnya....Nie me, hidangkan kisah latest 'potluck' w'ouls wiken bebaru nie k....

Tempat kejadiah di tepian tasik kat PICC, Putrajaya...

Pagi nie harus kita sapedek dulu....jemput makan uols.....

Me malas nak citer panjang lebar...uols tengok sendiri lah iye....curi idea Ratu Elly kasi ada script skit2....Eh eh lupa plak yg hujung sana nun, Retis Ratu Ayu,  hari kejadian memula tu dia tak dpt join...

Mummy Ayu tengah bergelut nak ikat rambut Amani sambil diperati dua org bodyguard amani.......

Tadaaaa hasilnya, rambut amani dah di ikat....

Ayu dengan 'Pose Traffic Lite'... ooohhh stoppp dorang nak amik gambar tu..dah...ok stop look goooo...

Chef Mak Tok yang dikasihi yang masak Nasi Lemak nak lagi dan lagi dan lagi...tengoklah si Dee tengah menyengih gumbira dapat makan nasi lemak Mak Tok....

Mak Tok :  makan, makan, makan...nanti eida kasi bill :)
Eida   :   *kerling tengok pinggan ayu* ermmmm brapa ringgit i nak charge nie....

Sebelum balik harus ada sesi tapau menapau...bekas di sponsor oleh Diva Tipuware ye...

Kami-kami yg kekenyang dan malas utk bergambar pose lompat si katak lompat....


Kepada Ratu-Ratu PELANGI ku....tq kerna mewarnai hidupku ...

Friday, October 7, 2011

... tenung & renung ...

As salam my fwenzzz....semalam & subuh tadi me tenung & renung blog ini....jangan pandang-pandang je kat 'new post' nie tapi blank....ntah naper mmg ilham tak mariiiiii ooo....
* credit sir google *

Dukacita sampai kesudah me lost of words....padahal mmg ada few citer yg hampir-hampir nak basi dah nie yg leh dijadikan bahan...tapi takpe lah biarkan i peram gak dulu ek....nanti bila dah jadi jeruk ke tapai ke, rasa cam enak skit nak disajikan kat uols, i akan sajikan iye...skarang nie masih mood kelautttttttt  pasifik...ya amponnnnn....

So, andai kata mmg mood ku lum berlabuh and tak ter-update citer today....me ucapkan je lah....

* credit en google *

Jaga diri baik-baik ya uols.....

Thursday, October 6, 2011

Wednesday, October 5, 2011

... jakun & funny ...

Semalam merupakan hari jakun sedonia untuk ku.... Bila unprepared semuanya jadi kelam kabut tau....Kul 8.45 am big boss tepon soh i gi jumpa dia at 9.30am, bawa all my work documents di tempat A.  Oh no, sempat ker....dah ler me tak bawa kete, apalagi, request kete kompeni lah kan....Lola, opismate i yg follow i, gi amik kunci  then w'ouls terus capai bags & documents tuju ke car park.
* sempat bergambar masa berhenti kat traffic lite peace babeh ... tembam sungguh pipi ku hehehehe *


Jakun 1
Me :  Kete apa kita dapat nie Lola..
Lola :  Ntah lah kak....kat level 6A....plat P** 4**5...
Sampai di level 6A, Lola serahkan kunci kete kat i....
Me :  Ha!!!! Bior getul....Harrier ko, 1st time i drive sendiri Harrier nie......

Jakun 2
Masih di car park....
Me :  ok Lola pakai seat belt...baca bismillah.  Gear dah masuk "D" nie, naper tak gerak2 nie Lola....
Lola :  ntah ler kak, mana i tau ....
Me : wei mana hand break dia wei hahahahaha....
Me & lola tekan macam2 punat kat itu ini sambil ketawa-ketawa ....
Me : tepon je Din *driver big boss* tanyakan..
Lola : ok ok...*call hp :  Din, mana handbreak utk harrier ek*....Ok, kak, kat kaki ... nampak tak...pijak  & angkat kaki tu....thanx Din....
Me : okez settle....
Hahahahahahaha...dua2 dah gelak sakan dlm kete.....

Jakun 3
Keluar jer car park...
Me : alamak Lola...minyak takde....kena isi aaaa...RM20 cukup kot utk sampai destinasi...ko tepon balik Din tanya dia mana punat nak buka tank minyak tu...tak lah nampak jakun sgt nanti kat station minyak...hahahahahaha...
Lola :  ok...*call Din :  Din, mana punat tank minyak...nak kena isi aaa...tangki kosong...RM20 cukup tak nak pergi balik nie...ok ok*

Gitu uols....mmg terasa sungguh jakun tul bawa kete mahal2 nie kan....asyik lah dok gelak je semalam w'ouls...tapi yg make us ketawa besar is bila dah sampai jumpa big boss....

Big boss :  Ok u drive kete tadi...
Me  :  ok boss, nie dah sampai kiranya selamat lah tu *sambil mengenyih*
Big boss :  bawa harrier, tapi kedekut isi minyak RM20 hahahahahahaha
Me & Lola pun tergelak besar laaaaa....tapi dlm hati *hampeh nye Din gi citer kat big boss*

dah tu...nak balik...
Big boss :  drive baik2 balik nanti....jgn lupa pijak handbreak kat kaki tu hahahahaha...
Me & Lola gelak besar skali lagi.....dlm hati *hampeh tul boss, kenakan aku lagi* hahahahahahaha...

Memang sesungguhnya i jakun and kejadian semalam rasanya sungguh funny hehehehehe...semoga semakin cerialah hidup uols lepas gelakkan saya ini hehehehehe....