Friday, September 30, 2011

... jaga kesihatan ...

Hari kesihatan sedonia...eh tak tak...memandai je i nie....skarang nie kat meja i wajib ada ini bekas air 1L...

Azam baru i efektif seminggu lalu....minum air masak paling kurang 1L sehari.....air kan memang elok utk suara kesihatan kita....me memang minum air tapi rasanya tak cukup quota kot...so bebaru nie me beli bekas air nie, penuhkan dgn air masak....and i make sure i wajib habiskan setiap hari....aktiviti ke bilik kecil pun meningkat lah kan....takpe takpe demi utk menjaga suara kesihatan gak kannnnnn....

Ok lah my fwen....marilah kita sama-sama jaga kesihatan dan have a wonderful wiken, taking cares ya uolssss.....

* aktiviti BW akan berlangsung di hujung minggu, insyaAllah.....

Thursday, September 29, 2011

.... cosway ...

Mesti ramai tau or pernah dengar pasal Cosway....i memang ahli Cosway seperti sis Zana....I membeli utk diri sendiri bukanlah sebagai businesswoman gitu....kkdg tu kengkawan opis pun membeli gak...tak pun dorang amik je no ahli i and gi beli kat stokis Cosway tu sendiri....nie hasil me merembat barang2 Cosway last month... Setiap bulan, ada katalog cosway with the latest promotion....

Nie plak i baru je beli....compact powder Miyami ...
Latest promotion, beli satu RM22 tapi 2nd & 3rd dpt 50% diskaun....nie 1st time me membeli sebab ramai yg dah kata compact dia nie elok...setakat nie, i dah macam2 brand i try and syukur alhamdulillah muka i tak de problem with the previous brands that i've used....so hopefully brand nie pun sesuai lah dgn kulit i...kalo ok, leh ler i continue menggunakannya....

Eh eh i bukalah dilantik menjadi duta cosway dan entri nie bukanlah promotion utk cosway ya..Ater, me dah tak tau nak citer apa hehehehehe..

Wednesday, September 28, 2011

... selesai sudah jamuan raya ...

Syukur alhamdulillah, selesai sudah jamuan raya semalam dan ianya berjalan dengan lancarnya.....

Nie antara makanan yg dihidang....nasi putih, kari daging, ayam goreng rempah, sayur goreng, ikan masin, ulam-ulaman, sambal belacan dan tembikai....ada ayam kampung goreng tu limited edition tuk AJK je *untung jadik AJK nie*  Menu mmg w'ouls buat cenggini sbb cam dah jemu dgn hidangan raya yg biasa2 tu...lontong, soto bagaikan....and sememangnya lakuuuuuu banget.....food adalah ngam ngam ho....bagus xde pembaziran kan....

Ok...nie plaks pics yg diambil dek hp ku....camera opismate lain lum diexchange2 lagi :) So, gambar me ramai2 dgn orang2 kuat belakang tabir takde huhuhuhu....

Tugas i memula tu jadik usherette....tapi bila tetiba tengok Q dah panjang lain macam je....terus i ke station buffet tu and terus i tukar post jadik 'tukang senduk nasi' hehehehe....bukan salah AJK pun coz memasing dah ada tugas menyenduk lauk pauk kan...cuma kat nasi je memang tak ditugaskan kat sesapa, maknanya nasi disenduk sendiri oleh tetamu tapi tetamu nie syiok dok sembang sampai depan nasi, leh amik own sweet time nak senduk nasi lah, ko tolak aku, ko tolak ko utk amik nasi dulu lah....dah dah...meh akak tolong sendukkan...barulah laju skit flow dia..... 

So overall, boss pun very the hepi, w'ouls AJK pun very the hepi and tetamus pun very the hepi & kenyang... Syukur alhamdulillah.. Tapi next boss, kalo nak buat, kasi notis awal skit ya tak lah rasa cam sesak nafas nak kejar itu ini hehehehehe......

Tuesday, September 27, 2011

... last minute work ...

Hari nie ahkak will be very the busy body .... Why?  I hate last minute work! ....Keje, tak lah keje teruk  sangat jez nak jadi class monitor gitu2 je.... Udah ler tu, bangun subuh tadi me dah sakit kepala plaks tu, eh eh cantik plak sakit kepala ahkak pagi nie hehehehe....

* pics credit google *

Keje yg dimaksudkan adalah menjadi kuli hostess utk division w'ols buat jamuan raya hari nie....kalo dah plan seminggu lepas tak pe, nie plan kul brapa...kul 5 petang semalam...boss panggil 4, 5 kerat staff termasuk ahkak lah, katanya esok dia nak adakan jamuan raya utk staff yg seramai 400 org,  bagi bajet ciput & minta w'ouls bekerjasama utk arrange the jamuan...* senangnya jadik boss kan *.....

Adussss tak ke kelam kabut jadiknya....sib baik w'ouls dpt gak caterer walopun last minute gini....food settle., me cepat2 buat 'kad jemputan' and email ke all staff *jemputan settle* .. tapi pagi nie kena gi 'tempat kejadian' tu utk kemas2 & set up bagai....tak ke sakit jiwa w'ouls...nak ckp "NO, last minit sangat lah" memasing tak brani ater dah boss kan, kalo big boss i sendiri, leh le me sounding lite2 skit :D .... So, wish us gud luck ya and smoga makanan yg diorder tu cukup utk pirahna-pirahna staff opisku ini...InsyaAllah sempat, me will BW k....

Till then, taking cares uols......

Monday, September 26, 2011

... bawang putih bawang merah ...

As salam my fwens...pagi isnin nie lite2 stori je lah ek...ahkak malas alasan biasa tapi benar .... 

Bila kita masak, antara bahan yg wajib ada nie haaa si bawang putih bawang merah... agak2 kalo dah lama tak nangis leh gak potong bawang nie byk2 sure meleleh air mata tu...

Tapi moh moh kita tengok nie..."Onion Festival"....creative tak creative nye manusia nie...

Mau masak apa ini hari wahai Chef  Bawang

Masak siput sedut pun sodap gak...

Jgn masak daging tupai salai dah, scarryyyy mau makan....

Cepat masak, anak-anakmu dah kelaparan sampai kena hisap putingsss...


Dah dah..tengok jam kul brapa dah...

cukup dah merepek meraban nie....gi buat kirja :)  *jangan marah iye*

* pics semuanya credit en google

Friday, September 23, 2011

... hot & roll ...

Uols pernah tak try makan nie....Hot & Roll...wahhhh sexy je bunyi nye kan hehehehe....its crepe...ala2 apam balik yg nipis ranggup tu laaa hehehehe....

Nie me 1st time beli nie, beli kat GE Mall.  Maybe stall dia ada kat tempat lain, tapi i tak tau kat mana, malas nak godek2 google... i beli yg banana & choc...sedap, ranggup....i loike, leh repeat aaa bebila...

K lah uols, today entri lite2 je....me today ada majlis Opis Terbuka, opis i sendiri. :D ...So after kul 3, sayonara opis yabedabeduuu...Minggu nie minggu last utk ber-open house kan... Have a splendid wiken uols and take care ...

Thursday, September 22, 2011

... a special thank you ...

Entri ucapan

* pics credit google *

khas buat Ma tersayang atas pemberian-pemberian mu ini....

1.  Karipap Ikan frozen yg sungguh sodap...


2.  kuih kulit popia yg super sedap bila makan nak lagi dan lagi dan lagi....

dan juga keropok yg udah digoreng tapi tak sempat nak snap sbb laju je settle ...


and last but not least a special thanks buat Sis LadyEll *why u lama sepi sis* dan Sis Elly...*eh nama both of you nak sama tapi tak sropa plaks kannn*.....


atas kad raya mu ini dah lama i terima tapi tu lah tertangguh2 nak dientry kan....harap maaf dan thanks a million.....terima kad gini sungguh touching tauuuuu :)

Again, terima kasih, thank you, arigato, danke shen.....

Wednesday, September 21, 2011

... rumah bloggers yg diterjah ...

As salam my fwenz.. Nie ahkak nak stori pasal rumah bloggers yg diterjah bebaru nie....baik citer now sblum basi sesangat kan....

1st blogger's house yang diterjah is rumah Sis Amy, 11 Sept kot kalo tak silap i....dia tak buat open house ya....kami kami bloggers yg muka tarak malu ini serbu rumah dia tapi of coz ler w'ouls inform  tuan rumah tu awal2....so harus ler dia prepare food utk kami2 nie :) 
Kami : Nor, yours truly, Amy, Elly, Ayu, Iyra, Dee & Eida.

I tak stay lama coz lepas tu ada lagi 2 buah rumah yg diterjah....tu tak yah stori lah iye coz tu rumah kawan SH & my fwen, bukan blogger pun hehehehee....

Nie plak di hari & waktu yang lain....17 Sept, me terjah rumah Sis Eida, plak...jamuan raya dan juga sempena birthday anak daranya yg comels lote tu....Sebenarnya tu rumah ke tiga w'ouls terjah...so sampai agak lewat lah....sib baik kengkawan ku nie tunggu i tau...kalo dak malu gak nak gi :)  Makacih kepada mambang2 biru ini & juga si mambang merah itewwww :)
Kami : Dee, yours truly, Eida,  Nor, Elly, Ayu, & Kaseh yg lama mendiamkan diri.

Sis Eida, kalo SH tu mmg minat Boo dah lama i soh dia gi potong kek Amani tu tau hehehehe..sis  Amy, plak me termiss beberapa saat...sempat salam2 kat kete je .Sori ek sis, ahkak mu ini terlewat sampai skit  hari tu :)..

This weekend me dah ada jemputan...tapi tu lah kena tengok keadaan seisi rumah nie dulu....if w'ouls sihat, insyaAllah akan kami terjah gak kalo tak berkuarantin lah kot w'ouls kat rumah...nie pun SH dan mula rasa lemah2 badan.....

* pics ihsan daripada Sis Elly yg hari ni baik hati tu :)  sbb pics dari hp i adalah tak clear....

Tuesday, September 20, 2011

... Sapphire tak sihat ...

Hari nie saya EL sebabnya Sapphire tak sihat.  Tengahari semalam, cikgu tadika dia call kata dia muntah kat tadika & badannya dedar.....So, dorang hantar ke rumah babysitter.  I pun apalagi amik half day ler....

Bawa dia ke klinik ... Tapi semalam dia langsung tak leh makan apa2 or minum apa2...semuanya keluar balik...milk langsung i tak bagi, doctors' advise.... and she looks sooooo tired.  Risau tengok dia terbaring je kan...tak de energy tapi nasib baik dia still nak minum so tak lah dia dehydrate....This morning nampak dia dah ok skit....tak lah asyik tidor je, tapi still terbaring.  Tadi dah dapat minum milk sebotol and tak de tanda-tanda nak kuar balik....

Semoga dia cepat-cepatlah recover....

Monday, September 19, 2011

... neno neno neno entri khas ...

Neno neno neno neno....kasi laluan skit utk entri khas nie dolu.....Entri yg tertunggak nie...ehhh ekceli byk entri yg tertunggak *ihiks*...tapi harus tis one dulu coz verys the pentingsss...walopun dah belated tetap gak i nak buat entri spesel....

HAPPY HAPPY HAPPY BELATED BIRTHDAY SH!!!  

Hope u had a great day.....and semoga segala yang u impikan akan jadi kenyataan, insyaAllah..Thanx for being a wonderful hubby & dad....

W'ouls tak celebrate 'only us' pada 17 Sept tu sbb ada 4 undangan open house hari tu....So SH cakap, end of the month *lepas raya* kita celebrate lah....ok lah gitu kan.....time nie ekceli the last open house i gi, umah my aunt...my kezen pun same tarikh dgn SH. So, kezen i yg lain2 ckp, celebrate kat situ je lah...last minute nye stori...sorang tu godek2 dlm stor jumpa banner "Happy Birthday" ....yg lagik sorang roger2 abg dia yg sedang makan2 kat GE Mall soh belikan kek.... What a wonderful & sporting famili i have....last minute pun leh come up with a plan ginie....bila camni yg syiok tu...

So tadaaaa ada gak le sesi potong2 kek hari tu....nie kek choc walnut beli kat kedai Alexis....rupa nampak tak sedap tapi sebenornya yummy....nak nak malam tu w'ouls makan dgn kek with vanilla ice cream....terbaeeekkk lah...

Again, Happy birthday to SH & Linda darl....love u guys strong & ketats ketats :)

Tiap2 tahun kita leh buat double celebration k :)

Friday, September 16, 2011

... selamat hari Malaysia ...

* pics credit google *

Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. Ia menandakan penyertaan bersama Tanah Melayu, Borneo Utara (kini Sabah), Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia.

Pembentukan persekutuan baru ini dirancangkan berlaku pada 1 Jun 1963 namun kemudiannya ditangguhkan ke 31 Ogos 1963 bagi membolehkan ia disambut bersama-sama dengan sambutan hari kemerdekaan ke-6. Beberapa isu berkaitan dengan bantahan Indonesia dan Filipina untuk pembentukan Malaysia memperlambatkan pengisytiharan hingga ke 16 September pada tahun yang sama. Penangguhan itu juga dibuat bagi membolehkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memperuntukkan masa membuat pungutan suara di Borneo Utara (kini Sabah) dan Sarawak.

Hari Malaysia merupakan cuti am di negeri Sabah sempena hari keputeraan Yang Di-Pertua Negeri. Ia bukan merupakan cuti am di Sarawak dan Semenanjung Malaysia. Mulai tahun 2010, Hari Malaysia juga merupakan cuti am di semua negeri di Malaysia.

* petikan dari wikipedia

Thursday, September 15, 2011

... hari makan sedonia ...

Hari nie "Hari Makan Sedonia" utk i sbb ada jamuan raya di ofis....jemputan datangnya dari 2 division yg berbeza and 1 lagi potluck staff kat 'wing' bilik ofis i, combination of 5 small units...

Pasal jemputan dari 2 division tu no hal lah kan...i can go bawa perut je hehehehe...*today  ioff day dari posa* tapi yg potluck tu...adusss bukan apa...lewat bebenor bagi tau nak buat potluck...dah kul 5 baru inform kat i...dah ler tu i balik opis today pun dah lewat...terkejar balik utk i berbuka...dah berbuka malas plak nak kuar gi kedai ....  check stock apa yg ada utk dimasak.... last2 i decide masak nasi goreng tuna & ikan bilis je lah..(pics tak clear lah pakai camera hp)..

Ok lah dari i join, tangan kosong bawa perut je kan...nasi goreng pun nasi goreng lerrr.....Rasanya today mmg tak sempat me nak BW...mlm2 nanti me datang terjah umah uols iye....

Jemput makan uols *wink wink* Take care ya.....

Wednesday, September 14, 2011

... hati tenang ...

Me story terbalik2...tak ikut turutan...takpe kan asal ada entri :)  Kisah di bulan ramadhan....
SH isi borang apa tu di depan polis....kena saman ke, kena reman ke....nehi nehi.....
Kempen yg bagus nie, Kempen Rumah Selamat....Kejadian masa kali ke2 w'ouls terjah PARAM...syukur tahun nie, bulan posa ahkak sempat masak cuma bila nak hujung2 mood malas dah mula meresap ke jiwa...bukan malas sgt pun cuma kkdg tu letih and kkdg tu tak decide menu apa utk dimasak....solution, kita ke PARAM....

Masa tiba ke area PARAM Seri Bayu, Ampang, tersuspen jap...eh naper ramai bebenor polis berkeliaran nie...ada kes apa...saman, rusuhan, demonstrasi or nak tangkap penjual mercun ermmmmm....naper ek nampak polis je, mesti ada negative thoughts ermmmm..... neway, w'ouls tetap teruskan niat nak ke PARAM tu....

Sampai je kat 'tempat kejadian' ada sorang polis nie approach w'ouls tanya raya balik kampung tak...of coz lah balik, terus dia advise w'ouls gi register kat situ...once register, polis kat area w'ouls akan gi buat rondaan kat area rumah w'ouls during the raya holiday....wahhh menariks ..apalagi register lah....tu yg SH dok isi borang tu....and ada 'bonus' dari pihak polis bila dah register....see ada 'door gift' hehehehe...

Syabas kepada pihak polis....ini satu kempen yg positif.  At least hati tenang tinggalkan rumah masa balik kampung beraya aritu :)

Tuesday, September 13, 2011

... rancangan tergendala ...

Hari Sabtu, i ada 3 jemputan OP *open house* tapi rancangan tergendala....sebabnya pepagi lagi my bro dah roger2 kata nak datang rumah i dlm kul 3 petang...dah tu ada request pulak dari my niece...requestnya sebenarnya dah lama...dah berbulan gak ler i lum tunai kan...dia request nak makan lontong...

My bro call tu baru kul 7am...so memang sempatlah kalo nak tunaikan requestnya tu...sib baik ler i memang dah beli stock mini nasi impit. ~ zasssss otak i dah plan nak prepare apa, menu lontong, sambal sotong & agar2, simple menu je ~..kejut my kids ajak dorang gi breakfast dulu...lepas breakfast terus ke carre4 belikan grocery...bersilat2 kat dapur, kul 2 dah settle masak....
Ni sebenarnya group yg last datang umah i....Pics both my bros datang me tak sempat snap, coz masa tu bz sembang2 makan2 kannnn.  Oh i roger2 my 2nd bro soh dia join my 1st bro beraya kat rumah i., settle :D..Elok my bros nak beredar balik, my aunt roger2 kata nak datang with anak cucunya .memang rezki dorang lahtu....
Ni plak BFF/2nd kezen Sapphire, Rizq...dorang sebaya and they can get along really well.  Dah lama dorang tak jumpa coz Rizq sekeluarga pindah ke Terengganu setahun sudah kalo tak silap, tapi nie they are back in KL.  Sapphire dah ada geng semula lah :)  Suka tengok dorang main...memang tak de gaduh2 lah...So w'ouls adults leh le dgn tenangnya makan2 & sembang2 :).

By the time my aunt balik dah pun kul 7 mlm....ermmmm so mmg rancangan i berOP di hari Sabtu tu tergendala tapi i tak kisah pun.  Hepi to have tetamu di rumah ku :)

Monday, September 12, 2011

... kita bakor je, kita bakor ...

As salam kengkawan....pekabor?  Sihat?  How's your weekend...byk jalan-jalan open house?  :)  Today, lite & easy nye entry k.....Pagi nie dah breakfast ke belum....breakfast makan roti bakor & kopi pun sodap kan....

Suka plaks i tengok gambar2 toaster nie....wondering betul ke ada toaster gini....kalo ada mmg nak rembat satu....

Toaster yg sungguh ceria ...

Cam radio je kan....

Hey Mickey you're so fine you so fine hip hip horray...

Mr Kermit yg cute miut....

Sapphire mesti suka yang nie...hello kitty...

Chomels kannnnn..... Kalo gini ghupa toaster, mesti tiap2 pagi semangat nak bakor roti kan, kita bakor je, kita bakor *ihiks*....So, yg mana satu...pilihan kalbu :)

Enjoy your monday my fwenz....

*  semua gambar ihsan en google *

Friday, September 9, 2011

... open house ...

Syukur dah pun hari jumaat.   Bulan syawal gini, weekends slalunya penuh dgn jemputan ke open house/rumah terbuka kan...

* pics credit google *

Hrmmm...biasalah tu...me sendiri pun dah ada jemputan utk this weekend....hopefully tiada aral melintang leh le pergi...Tahun nie rasanya me takde ler buat open house tapi andai kata sesapa nak datang, roger2 lah dulu iye...kasi buffer 2, 3 jam gitu....bukan apa, takut me kuar gi beraya ntah ke mana-mana, uols terpaksa beraya je lah dgn abg2 guard kat guardhouse umah i or kalo takde kasi warning, main terjah & me at home, uols makan lah kuih raya & air je.... no heavy duty  food sampingan....tak syiok ler gitu kan, tetamu datang tuan rumah kedaung tak dapat meraikan......K, ingat, roger2 me kalo nak datang..

Neway, uols take care ya....ingat tau, makan tu berpada-pada, takut nanti kan ada yg sakit perut lak sbb over makan :)  Enjoy your weekend ya....

... ole-ole Sabah ...

Semalam my opismate dari Sabah bagi ole2  Sabah ....sebenarnya cam surprise plak dapat ole2 nie...iyelah sebab yg leh buat i surprise coz dia nie lelaki, umur 30-an tapi lum kahwin....masih enjoying his single life...slalunya lelaki yg single nie mana lah pandai nak bawa ole2 kan....dia bagi bukan utk i sorang...utk ramai lagi staff lain....tapi utk i dia bagi extra 1 gift, kain batik corak pua nie..walopun sebenarnya i nie tak pakai sgt kain batik tapi i tetap suka...probly i akan buat kain utk baju kurung kannn, beli je nanti kain utk topnya....
I nie mmg suka corak2 pua nie....cam tau2 je dia nie kan hehehehe...yg nie plaks kuih ala-ala kuih batang buruk...sabah style katanya...homemade by his sister & him tau....i lum rasa lagik sebab me posa tapi kata my fwen sedap....

Bro thanx iye *macam lah dia baca blog i hehehe*  Maaf akak mu nie selalu usik2 u & tegur2 u....and lain kali balik sabah bawa balik lagi le ole2 utk ku hahahahaha....

Thursday, September 8, 2011

... cer citer rayaku ...

Cer citer raya ku...sana sini dah mula citer raya kan...me lum start sbb cam malas nak citer2 raya nie...kalo nak berciter tu rasanya leh buat hikayat 1001 malam gitu ye saya over.... Dah le citer panjang tapi yg anti climax skit tu, raya tahun nie me 'camera-less'... harapkan camera hp je ler.... jadiknya gambor malap2 je mostly....So nie my very short summary of my raya ok....

1 & 2nd day raya tahun nie giliran SH di segamat....pics memang takder sbb harapkan camera my BIL...gambar nak dpt darinya ntah le bilakan....so me sajikan aje lah gambor gedix sapphire di raya pertama masa w'ouls kuar berhari raya di rumah sanak saudara SH....

Tu le lebih kurang kaler w'ouls tahun nie...brown...all kinds of tone ada...sbb memang tak plan tu nak tema apa...beli semuanya baju readymade so memasing amik design sendirian berhad tapi ada ler kaler2 brown gitu...nie plaks gambar 2nd day raya, birthday sapphire plus merdeka day....hadiah dari parents sapphire :)  no celebration coz kat umah MIL i takde kids...tunggu balik kampung i je ler....
Mlm 2nd day w'ouls balik ke kl & subuh 3rd day dah bertolak ke Penang, kampungku...sampai pagi tu lah kan...salam2 dgn bonda & my siblings & families yg pun memasing baru sampai...then makan2 & rest...tengahari gitu gi berjalan ke rumah sanak saudara sambil makan makan makan....yang paling penting me dpt gak makan ini ketupat palas!!!
Raya ke4 barulah w'ouls celebrate birthday Sapphire...tu pun dah petang....and this is the only famili pics yg clear yg dpt w'ouls amik...hehehehe...Sapphire gumbira sbb dia dpt kek Dora, Diego & Boots nye :) 
Sesi makan makan dan makan hari tu bermula dari petang sampai lah ke malam..  Menu bihun sup, mee goreng, nasi goreng, cekodok pisang, keks ~ choc banana & red velvet ~ caramel to name a few lah...all my aunties, uncles, kezens, nieces & nephews stay kat umah bonda i sampai lah lewat malam....dah malam haruslah plaks main bunga api kannnn...
Sabtu...lepas subuh w'ouls pun bertolak lah pulang ke KL...syukur our trip KL-Segamat-KL-Penang-KL went smoothly...tak stuck dlm jem walopun kete byk....syukur sangat....and lastly hari Ahad....hari menghantar anak2 ku ke asrama memasing huhuhuhuhuhuhu.....gitulah citer  raya ku yg sungguh happening & memorable to me....

OK settle hutang cer citer raya ku ...fuhhhh lega.....kira halal ye my fwenz :)...

Wednesday, September 7, 2011

... solusi ...

Uols suka membaca tak...ada yg suka baca novel, ada yg suka baca majalah, ada gak yg suka belek2 gambar je kan....i suka membaca cuma kalo masa muda remaja dulu leh le membaca novel sebulan 2 naskah....tapi semenjak dah beranak pinak nie....nak habiskan senaskah pun makan berbulan-bulan lamanya....so i beralih ke membaca majalah....tapikan kekadang tu beli satu issue letak ketepi dulu niat nak baca esok2 kan tapi sampai dah kuar next issue, issue yg lama lum sentuh hehehehe...ok ok dah cukup...intro skit nye panjang kan....

Majalah nie i baru 'terpandang' dan terpikat utk membacanya 'Solusi'....very very interesting...regenya mahal lah gak RM10 tapi sebulan sekali why not kan...lagipun majalah nie kategori majalah ilmiah, Islamic ... so rasanya tak rugi membeli....

Dah habis baca pun issue yg diatas nie, adalah banyak gak benda baru yg dpt pelajari...  Rasanya i leh ler langgan majalah nie, bila melanggan kita save save skit kan....majalah yg i dah langgan is Rapi je...so lepas nie leh add 'Solusi' plaks....

Uols ada tak majalah yg menjadi favourite uols?

Tuesday, September 6, 2011

... ke laut ...

As salam....rumah dah kemas, now turn nak kemas skit sawang2 kat blog nie :)  tapikan sebenarnya mood nak berblog masih ke laut laa.....me still dalam mood raya....
* pics credit google *

Nak update citer raya cam malas lah plaks....so dalam minggu nie citer merapu2 je kot me akan update :D yg sempoi2 je k...uols jangan marah iye....raya2 tak leh marah tau :D

InsyaAllah i akan BW soon...kat opis mmg dah payah nak buka blog bagai...internet opis very the lembs....lumba dgn siput pun, siput leh menang tau....

Oklah me better sign off dulu...nak start balik berceloteh disini....mood lum mariiiiii...now kalo berceloteh semuanya merapu meraban so i better pen off je dulu.....till then...taking cares ya uols.....