Wednesday, August 31, 2011

... birthday & merdeka ...

Jez a simple wish to my merdeka baby...

and also...

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 54!

Monday, August 29, 2011

... melawat makcikku ...

Salam ceria di pagi isnin....Ni adalah entri autopublish ya....Pada saat & ketika nie i dah ada kat kampung SH, Segamat, tengah sibuk menolong di dapur ibu mertua ku tak pun sedang sedap rest kat atas katil, sungguh menantu hantu tul :D

Ni citer hari Sabtu, me pegi Pusat Perubatan Universiti Malaya, PPUM, utk melawat makcikku yg tertua sekali....She is not well, dia diabetic and dah agak 'nyanyuk'...at times dia ingat kita, at times dia cakap melalut....
Tu ahkak & kezens....Sedih tul i tengok dia...she's not married so harapkan adik2 & anak2 buah utk jaga dia..Memang dia stay kat hospital dah now.... wikens we'll go and see her...So nie before i balik kampung harus gi jengah dia kan....3 of my aunts & family tak balik raya this year.... so leh tengok2kan dia...

Doa2kan lah dia cepat2 sembuh....I love u makcak and i love my biiigg family!!!!

Friday, August 26, 2011

... hari laga-laga pipi ...

Hari nie hari laga-laga pipi & salam-salaman....dah cam tradisi kat opis nie staff akan datang jumpa one another...cam i tak perlu gi jumpa dorang, coz alang2 dorang nak datang salam dgn big boss i...terus lah i salam dgn dorang dasar org pemalas kan :)  tapi nie pics lama tapi senario pagi tadi lebih kurang camnie aaa...pics nie masa MD opis w'ouls panggil nak jumpa semua staff, division by division....


Dah jumpa tapi balik tangan berisi iye....dapat apa...jeng jeng jeng...
Kuih raya plus balang nie & also tasbih....tq Dato'.....next year bagi lagi iye hehehehe....


And also lunch hour tadi me sempat jumpa & laga-laga pipi dgn sis yg makin sweet & ayu nie Sis Sweetdarling Amy ..i plaks makin tembam sepupu tembun hehehehe.
Jumpa tak lama, 10 minit gitu je...tapi sempat sembang2 & snap pics ...dah lama tak jumpa u kan sis & it was lovely meeting you....

Ok lah..got to go...jap lagi mesti staff lain datang nie....best sbb makin terasa bahang raya.....Take care to all and have a lovely lovely holiday.....

... iftar di Marakesh ...

Syukur alhamdulillah dah Jumaat....me last day keje...next week cuti seminggu...yabedabeduuuuu.....Skarang nie ekceli dah kul 2.45pagi....mata dah tak larat nak angkat so jez a simple stori....

Semalam, Khamis, kan ada Board Meeting...habis lewat ler gak...tapi big boss dah cakap dia nak blanja iftar...so book restaurant Marakesh...walking distance tak sampai 10 minit je dari opis...Ni lah tempatnya...

Sampai ngam2 je org azan maghrib...so teruslah menjamu selera tak pandang kiri kanan :)  Makan buffet dia RM40 je.... spread not bad .... food sedap of coz....malu gak nak amik gambar coz yg pegi tu 20 org & takde sorang pun yg tau i ada blog hehehehe...gambar food takde iye...

Dari segi food semua ok ler...tapi satu je yg i rasa kureng skit....bilik solat dia...a small room tapi leh accomodate dlm 7 org kot skali solat.  Yang tak syioknya kena share lelaki perempuan....maknanya if lelaki nak masuk bilik tu for solat, dia harus tengok ler kasut2 yg ada depan bilik tu...kalo kasut perempuan, sila jangan masuk...gitu gak vise versa...kena tunggu habis mereka2 habis solat baru leh masuk..... 

The rest was lovely....Ok lah nie sempat gak amik 1 gambar nie as kenangan....Ladies of that nite...Yg duduk depan i *kenal ke i mana satu* adalah wifey big boss i, seorang datin tau...tapi sempoi je kan...dia pun join sama...tapi seblum dia sampai dia gi shopping...bukan di pavi ok....dia gi shopping kat Jalan TAR hehehehe...sempoi kan....
Sebenarnya i dgn budak yg berdiri di tengah2 tu, Lola, satu div. dgn i....yg lelain tu tak tapi dorang pernah tolong i & my big boss so, tu yg my big boss tu blanja skali dorang....kata my big boss "Jemput lah A, B & C join skali coz i pernah marah2 kat dorang kan, so nanti leh bermaaf-maafan dengan dorang" hehehehehe  sib baik big boss i sedor kan :)

Ok lah...mmg dah ngantuk sesangat, citer pun dah melalut...sowi andai ada tersalah eja or tak paham .... ok lah nite nite...eh wait wait....

Kot-kot lah i tak sempat nak update petang2 karang....Again nak wish all muslims "SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI"...and to my friends "MAAF ZAHIR BATIN"  and to all malaysians "SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN KE 54"  Proud to be a Malaysian......

Thursday, August 25, 2011

... kad raya ...

Tak lama lagi kita akan menyambut Syawal....berlalulah sudah Ramadhan....So, dikesempatan ini saya ingin memohon maaf atas segala kesalahan dan kekhilafan, baik dalam penyajian tulisan, isi tulisan mau pun perbuatan saya...

* pics credit google *

Trimalah kad digital...tahun nie i tak bagi kad raya masalah nak ke pejabat pos .... Neway, pada yg dah nak mula bercuti...jaga diri baik2 tau....drive safely...kalo letih drive tu, berhenti utk rehat k....

Saya belum bercuti, start next week baru cuti...cuti seminggu....blog pun akan bercuti...esok mesti dah sibuk nak bermaaf-maafan kat opis nie....Hari nie ada Board Meeting, berbuka pun kat ofis je tapi bukan dlm ofis, kat restoran belakang ofis, big boss belanja....Biasalahkan Board Meeting selalunya habis lewat....kesian kat my famili kena berbuka on their own....

Ok lah, insyaAllah ada kelapangan i BW k....take care...

Wednesday, August 24, 2011

... bersiviklah skit ...

Raya dah makin dekat....kanak2 pun dah syiok dok main bunga api, mercun sampai putus jari bagaikan....tapi bila main kat tempat awam, boleh tak ibubapanya bersiviklah skit.....I kan duduk kat umah burung merpati....see keadaan kat lobi rumah i nie..geram je tengok.nie tak nampak clear sgt kan...ekceli keluar je dari lift dah byk kertas2 putih nie bertaburan...
Nie sbb main "PopPop" tu lah kan....Sapphire tengok cakap "eeeee dirty nye"  See budak baru nak masuk 4 tahun pun tahu kan...Anak2 dorang main, lepas tu dorang bior je gini coz tau esok paginya kakak cleaner akan sapu & mop area tu..Bukan tak leh main, boleh tapi jgn lah sampai bersepah camni, find a solution lah camne nak bersihkan balik kan aishhhh malas lah nak ckp lebih2...namapun ibu bapa yg dah cukup dewasa & matang plus dah ada anak yg  masih dlm proses didikan.   Kepimpinan melalui teladan ok...sendiri mau ingat laaa....
Ok tu settle satu stori....nie citer lain tapi berkaitan gak le.....

Bebaru nie, ada satu statement keluar dari mulut Sapphire "Kita tak boleh main mercun tau ibu, nanti teacher phone polis datang tangkap"  ater nak buat apa dgn bunga api yg SH dah belikan tu so SH ckp kat dia "Daddy belikan bunga api, so nanti boleh main kan"  She bertegas "no no no, tak boleh, nanti teacher phone polis tangkap,  Daddy nak kena tangkap dgn polis ke?"  walopun di mana kita berada, teacher dia tetap nampak iye perbuatan kita hahahahaha...kids, baya2 nie, semua cikgu ckp, dia amik bulat2 kan.....

Pesanan penaja :  Say NO to mercun buluh buatan sendiri iye....nanti kang, teacher Sapphire tepon polis hehehehe

Tuesday, August 23, 2011

... sampul raya ...

Antara benda yg paling dinanti-nantikan oleh kanak2 masa raya adalah ini ....
Sampul raya yg 'berisi'lah kannn :D   I bukannya kisah sgt pasal design sampul nie...kalo dapat design cantik kiranya 'bonus' lah kan tapi yang i suka adalah sebab  belakang sampul nie....apa org panggil nie ek...'lidah sampul' ke....ntah le kan...


I suka yg jenis camnie 'lidah memanjang'....senang nak masukkan duit...ada yg lagi satu tu jenis 'lidah pendek' nie...


Yg nie kureng skit nie sebab kekadang nak masukkan duit agak payah .... tapi kalo dah takde sangat sampul...mana2 pun leh je hehehehehe...lagik suka kalo i yg dapat sampul 'berisi' nie hehehehehe...duit dah tukar...malam nie gi collect :)

Uols suka sampul sebab design ke sebab ciri2 lain?

* Sis Dee, leh plak tajuk kita serupa kan....

Monday, August 22, 2011

... baju kurungs - settled ...

As salam....lambat bebenor me bersiaran today....maaf ye...bajet cam ada org dok menunggu entri2 ku gitu ...

K, me stori short2 je lah iye....Hari Sabtu...kuar rumah pepagi nak terjah Jalan TAR lah konon...ehhh memang terjah pun....sampai dah kul 11 pagi...mak aiihhh umat punya lah ramai.....terus me tak jadik shopping...gi hanyalah cuci mata je....I up satu gambor nie je iye, cer tengok yg i kotakkan... menarik mata i sbb mana nak dapat rege BB RM12 .... tak terkezut....tapi nie BB Batang Buruk daaaa bukan BlackBerry hehehehehehe

Puas jalan2 cuci mata, w'ouls balik rumah.....leh le kemas2 rumah as per my original plan for the wiken kan....
Sunday, SH ajak gak ke
Nak gak settlekan baju kurung the kiddos....Ampang Park pun ramai gak umat tapi tak le se-crowded cam kat Jalan TAR, so pegi sana, cari baju, berkenan, cari size, rembat...senang....1st time tahun nie raya takde tema...kalo nak gak tema maka temanya adalah kalerful hehehehehehe and 1st time gak tahun nie beli baju readymade for the kiddos...Lega, baju kurungs - settled....

Last dalam list kasut raya Sapphire...yg lain2 dah settle...Malam nie or weekend nie leh le settlekan kasut dia...uols nye raya list dah settle ke?

Friday, August 19, 2011

... waktu lunch ...

Waktu lunch break hari nie panjang....dari kul 12.30 - 2.30....memula tu me planning nak ikut opismate terjah Jalan TAR....tapi pikir empatpuluhempatkali...tak jadi pegi....So buat apa lunch hour lama...nak tidor, saya mmg tak leh & tak biasa tidor kat opis....Keje2 semua dah settle....so last2 me ngadap pc je ler....internet agak lembs hari....so tak leh nak godeks2 internet....me ngadap
Movie "Sekali Lagi"....korang semua dah tengok kannnnn....me baru nak layan...ok le citer dia....lite2 layan during lunch hour :) see siap tutup lampu...sib baik tak zzzzzzzzzz hehehehehehe

Ok lah uols....enjoy your weekend & jaga diri ya....ramai manusia yg kureng skit kat luar tu...so buat apa-apa haruslah berwaspada ya....ingat pada yang tersayang :) 

... pashmina ...

As salam...syukur alhamdulillah dah jumaat kan....esok lusa cuti *yippee*  Leh kemas rumah, shopping or buat biskut raya kan....Me esok lusa jez kemas rumah kot...Sebenarnya tak tau nak citer apa hahahaha...takde hala tujuan entri hari nie...godek2 gambar yg ada jumpa gambar nie....Nie gambar pashmina2 yg banyak berjasa kat i....

Ofis i amatlah sejuk...kalo hari lain2 mmg sejuk, bayangkan lah bulan posa nie...lagik terasa sejuknya....So, selain dari jaket, i mesti selubung diri i dgn pashmina....Ok, pashmina yg kaler brown gelap skit & kecik skit tu sebenarnya pashmina lama....dah bertahun guna yg tu...sedap kain nye mmg leh rasa warmm gitu....Tapi 2, 3 bulan sudah SH gi Vietnam...dia belikan i pashmina yg kaler terang & besar skit tu.....

Memula dapat i pikir, mak aiiihhh besornya...leh jadik selimut or alas meja je nie.  I dah try alaskan meja makan umah i, table for 6, memang muat  tapi i tak guna lah, i simpan dulu....Then bila pindah opis & aircond yg sejuk nie....i bawa ke opis...fuhhhh mmg best giler ko....mmg leh jadik selimut....bila big boss tak masuk, me duduk bersila kat kerusi, mmg leh kaver satu body dgn pashmina nie....mulalah verangan nak cari gak pashmina yg besar gabak lagi satu...buat tukar2...takat nie lum jumpa lagi le....

Bulan-bulan posa nie kalo dok opis, memang sejuk kan....

Thursday, August 18, 2011

... T.T ...



* credit google *

Wednesday, August 17, 2011

... majalah free ...

Apsal internet lembaps sangat nie, ke kat opis i je jadik gini....sabar je leerrr.....Hari nie ada beberapa negeri sambut Nuzul Quran kan...bercuti lah iye uols, bestnyaaaa....
*pics credit google*

I keje....tapi suasana kat opis cam cuti coz big boss elek pocik today hehehehehehehe.... kad-kad raya pun dah almost settle insyaAllah jap gi habislah...Semalam murah rezki i....sbb apa....i dapat majalah free, bukan satu tau...cer kira ada brapa....6 semuanya *ihiks* suka suka suka......

Sebenarnya tu big boss nye....dia di interview by wartawan dari majalah Harmoni...so dorang bagi le kat my big boss satu bag majalah2 ni...dia plaks malas nak bawa balik rumah jadik dia bagi kat i...so memanglah rezki i....save duit tak yah beli majalah kannnn.....

Jom kita membaca  :)

Tuesday, August 16, 2011

... jalan-jalan cari kerepek ...

Aktiviti hari ahad lepas, jalan jalan cari kerepek....aktiviti nie mmg tiap2 tahun w'ouls buat....sebenarnya tak perlu cari sbb dah tau destinasinya....cuma tahun nie ada skit melencongnya....Bertolak dari rumah lepas zuhur ...1st stop, GM Klang .... no pics taken sbb nak cepat... lepas dah settle beli, terus bertolak ke Banting....On the way ke destinasi teringatkan kerepek pisang yg slalu w'ouls beli kat Petronas under brand Akuku....So, terus cari kilang kerepek tu....Tempatnya di Jenjarom ya......

Dah sampai tapi i tak turut sama sbb mem kecik dah titon, so me tunggu dlm kete je.....

Nie lah kilangnya....SH sorang je turun utk beli kerepek pisang tu....kalo tak silap i, sekilo RM7 kot...lupa plak nak tanya SH....kerepek pisang, settled...

Next and actual destination Fazz Kerepek House nie...


Memang ramai tul umat bershopping kerepek/peyek dan seangkatan dgnnya....cer tengok kasut2 yg bergelimpangan kat luar kedai tu...
So, disebabkan org ramai, mem kecik baru bangun tido, mood agak kureng...i & mem kecik tunggu kat satu corner...yg lelain tu gi amik kerepek/peyek & isi bakul yg ada....2 bakul penuh ok w'ouls shopping tapi sebenarnya tu satu bakul kiriman kiriman my brother & aunty...
Dah settle bayar...terus le w'ous balik umah...otw balik, nampak ada pasar malam/param kat Telok Panglima Garang, singgah beli utk berbuka nanti...memang w'ouls sampai rumah ngam2 je utk waktu berbuka.....

Berpuas hati tul dgn aktiviti hari ahad....walopun penat tapi settle dah benda2 yg harus disettlekan...syukur alhamdulillah...

Monday, August 15, 2011

... cook with love ...

As salam.... amacam pagi isnin nie...monday blues tak?  hopefully tak le...syukur alhamdulillah me today no blues cuma jazz je .... Pepagi show off food ok kan, takpe, gambar kecik je i tunjuk...lagi pun dah separuh bulan kita berposa so, mesti uols dah steady kannn....

Bihun goreng i masak utk potluck berbuka kat umah my bro sabtu lepas...

Masak bihun goreng pun mau dihebohkan isk isk isk  org lain masak menu lagik hebat xheboh pun...Silalah gelak, i tak amik hati ye tapi nie pengakuan ikhlas lagi benar dari i tau........Sebenarnya, i memang tak konfiden masak bihun goreng dlm kuantiti yg banyak dibulan posa, dgn tak leh nak rasanya bagai kannnn....takat masak utk makan sendiri umah for my famili no hal lah...nie masak utk 3 famili plaks tu, my 1st time...  Syukur alhamdulillah, walopun terpedas skit tapi tetap licin habis bihun nie ..... memula plan nak masak mee/nasi goreng tapi atas request famili i sendiri yg nak sgt makan bihun goreng utk berbuka....tu lah yg terpaksarela masakkan....

Gamaknya when cook with love tu yg jadik ok kot hehehehehehe.....

Friday, August 12, 2011

... pesanan dari model blog ...

So, apa plan weekend nie?  Shopping, JJCM utk berbuka or lepaks2 kat umah....apa2 pun uols nak buat, ingat pada yg tersayang & jaga diri ya....nie pesanan penaja dari model blog i....

... kuih muih ...

Bulan nie kita banyak buat/beli kuih muih kan...nie antara kuih muih yg terkenal :
* pics credit google *

Kuih paling gangster   ~   Lompat Tikam
Kuih terang benderang   ~   Tepung Pelita
Kuih sexy     ~   Puteri Mandi
Kuih bajet cute    ~  Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda ~  Seri Muka
Kuih paling alim   ~  Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik ~  Batang Buruk
Kuih dalam zoo   ~  Badak Berendam
Kuih yg bangun sendiri ~   Kuih Bangkit
Kuih org x mandi  ~   Kuih Bau-lu
Kuih paling lembap  ~   Kuih Siput
Kuih Usop Wilca  ~   Kuih Bakor :)



:D  So harini uols nak berbuka makan kuih apa? 


* petikan diambil dari email

Thursday, August 11, 2011

... T.T ...



So fikirlah dulu sebelum berkata-kata or sebelum mengambil apa2 tindakan ....

Renung-renungkanlah & selamat beramal .....

Wednesday, August 10, 2011

... sejenak bersama sapphire ...

Sejenak bersama Sapphire....
* pics credit google *

Sapphire  :  Ibu, my fwen, kakak khalija kena demam denggi....siannnn dia...
Ibu           :  Ehh..iye ke, siannya....do you know apa tu demam denggi .....
Sapphire  :  Yes, tauuuu....dalam badan kakak khalija ada byk mosquito denggi duduk....
Ibu          :  huh ??? *tepuk dahi* hehehehehehe .... *dah puas gelak baru explain tu her*

* pics credit google *

Sapphire :   Angah nie asyik-asyik nak main Angry Birrrrddd je *dgn nada agak serious*
Angah     :   Why tak boleh ke...or u nak main?
Sapphire :   Eh no no no...tak nak...i tak nak main Angry Bird...i nak main Smiling Bird...tak elok angry-angry tau...Allah marah kalo kita angry je....
Angah     :   hehehehehehehe...ada2 je tau budak nie..

Kids & their imagination ..... sometimes buat kita terkedu sejenak kan :D

Tuesday, August 9, 2011

... tetiba pagi nie ...

Tetiba pagi nie terasa sebak & sunyi je bila bangun sahur....

* pics credit google *

Iyelah...last wiken ialah wiken pertama berposa kan....so semua anak2 ada sama, hepi le...walhal minggu pertama posa tu bila sahur dah letak aside perasaan rindu kat anak2...tapi sahur pagi tadi teringat gelagat memasing & terus rasa sebak....nie baru dok asrama kiranya wikens tetap jumpa, berbuka, bersahur bersamakan....habis tu in future bila memasing dah berumahtangga...mau jarang2 jumpa hukhukhukhuk....

I guess this is how my bonda dok rasakan skarang nie kan....sib baik lah ada my sis sekeluarga so takdelah dia  feel keseorangan kat sana....lepas subuh, roger2 sembang dengan dia....she asked me why pepagi bebenor tepon dia...me cuma ckp takde apa2...saja nak borak2, takut today kebzian tak sempat nak tepon nanti....

No matter how strong someone is, skali skala terbabas gak feelings tu kan...manusia mana yg perfect :)....errmmm dah dah....cuma a short luahan perasaan today...InsyaAllah the 'down' feeling jap lagik gone le....
*pics credit google*


Neway, sementara hayat dikandung badan nie, hargai & sayangi lah orang-orang disekeliling kita .... hope uols have a gorjes day ahead....

Monday, August 8, 2011

... keje wajib setiap tahun ...

As salam my fwenz....pejam celik pejam celik dah masuk 8 hari kita berpuasa ya....kali nie senang nak keep track...tengok tarikh tau lah dah brapa hari puasa kan....

Seminggu dua nie agak bz skit le....bz kat opis...yg kat rumahnya bz dengan rutin yang dah biasa...Tapi kat opis ada additional kerja skit....1st disebabkan 5S...yang keduanya nak siapkan list raya big boss....

* pics ehsan en google *


Hopefully tahun nie tak byk le kad yang nak diedarkan...hoping dlm anggaran 2 ribu or less lah..Right now list tu dah settle...dok tunggu approval dari big boss then baru leh print on labels, lekat kat envelop & edarkan...tapi kad raya syarikat pun lum dapat...Nie lah keje wajib setiap tahun yg paling malas nak dibuat....Rasa cam nak cadangkan kat big boss je "Zaman IT nie hantar sms je lah boss tapi guna hp boss lah iye" leh tak gitu hehehehe....

OK lah dearies...nanti nanti i BW ek...nak gi meeting 5S nie...take care and have a splendid week!

Friday, August 5, 2011

... kibarkan ...

Ogos...bulan kemerdekaan, jom kita kibarkan Jalur Gemilang...Opis i buat a simple

Staff semua berhimpun...dengar perutusan dari big boss then of coz le kena nyanyi lagu....
Bersemangat tul dorang nyanyi...best pulak skali skala buat program camnie....

See semangat tak semangat dorang nie...bergema dewan tu dgn sora w'ouls siap dgn kibaran jalur gemilang gitu....

Teringat plak zaman kanak-kanak riang bersekolah rendah dulu...Sekolah i dekat dengan main road...so kekadang kalo ada delegate or org kebesaran mana2 melawat negeri w'ouls, normally our school nie jadik mangsa le, student kena berbaris kat tepi jalan tu & kibar2 kan jalur gemilang nie..  Tapi time tu w'ouls memang suka le coz kelas dibatalkan...tak yah belajar *yeah*  then leh jumpa geng & sembang2 dengan hepi nya hehehehe..Well, those were the days kan..days of happiness with no worries, ahhhh so many sweet memories...

Ok ok lah back to the present & reality of life. The weekends here!!!
* pics credit to sir google*

InsyaAllah berjumpa lagi kita di minggu depan :)

Thursday, August 4, 2011

... turquoise tercalon ...

Baju kaftan turquoise...

Kasut turquoise...
Gelang turquoise...



Beg pun turquoise....

TAPIIIIIIII sebenarnya nie bukan pilihan kaler untuk tema raya tahun nie cuma....


Turquoise tercalon pilihan kaler utk zon team 5S w'ouls nie hehehehe but nice kaler kan :) ........

... T.T ...

* pics credit google *

Wednesday, August 3, 2011

... sunway pyramid ...

Lepas ke GM Klang, w'ouls tak balik umah terus...next stop Sunway Pyramid....shopping very the skit je...tapi dok lama kat situ sbb melayan Sapphire ....

Naik Ferry Wheel nie...hepi dia dapat naik nie...i'm tall katanya hehehehe tinggi le tu dia naik :D

Then bagi dia naik train cartoon nie..i am SIMBA, ...

Lepas tu naik carrousel @ merry go round nie....

Ada bumper car tapi i tak bagi dia naik tu takde sapa nak temankan dia naik...since dia dah dpt naik most rides, she is satisfied.  It's jez a small treat for her for being a gud girl seharian, mendengar kata....Well, skali skala leh le layan naik nie semua...selalu2 kopak gak le poket nie :D Tu je lah aktiviti di hari ahadku.....

Tuesday, August 2, 2011

... GM Klang ...

Ahad lepas aktiviti jalan2 w'ouls....shop till i drop gitu tapi sebenornya me tak shopping sangat pun...shopping lite2 je...GM Klang skarang nie antara tempat yang w'ouls suka & slalu terjah...

Kat sini ada toys, baju dewasa, baju kanak2, barang hiasan rumah, barang hantaran dll...kiranya macam2 ada...plus harganya murah nak nak kalo uols borong banyak-banyak.  Tempat nie byk block..5 block kalo tak silap, so andai kata uols dah jumpa barang and nak gi survey kedai2 lain, make sure uols tau block mana and no gerai/nama kedai apa, kalo tak jenuh gak le nak patah balik cari kedai tu..and ini lah org yg sangat suka & rambang mata bila ke sini....
Memang dia rambang mata....Tapi apakan daya nya, seperti kebiasaan...dia hanya leh pilih satu barang je utk dibeli...w'ouls memang dah train dia gini...she can only buy 1 item of her choice je....and so far setakat hari nie, dia ok mendengar kata ke lum pandai protes  And uols nak tau apa yang dimintanya....eskrem...hahahahahaha...tu je dia minta tau...lepas dah dapat eskrem tu, dia makan habis then dia hepi...tak minta apa2 dah....toys yg dibelek2 tu sekadar dia pegang2 & belek2 je...tak minta utk dibeli....gudd girl....Tapi i diam2 belikan dia something...nanti bila dah guna i show kat uols apa bendanya ye...benda murah je pun.....

So uols kalo nak beli barang2 especially utk nak bagi party packs kan...gi lah GM Klang nie...memang berbaloi2 tau...