Friday, July 29, 2011

... tak sabar ...

Tak sabar rasanya nak sambut Ramadhan....Hari Ahad nie lah kan tengok anak bulan....

So, andaikata isnin kita mula berposa, selamat bersahur nanti ya hehehehe.  Jangan lupa set alarm.  Selamat berpuasa & beribadah ye.  Neway,

InsyaAllah berjumpa kita di minggu depan :)

... layan mata ...

Sebelum puasa meh kita layan mata jap....Kek Red Velvet!!!! At last i dah merasa keknya....sodap  :D

Ni order dari ofismate je....murah tapi i tell u, yummylicious....RM40 je kek nie...she loves to bake...tapi dia tak buat bisness...takat sorang dua nak order dia buat lah.....Yang nie i ordered semalam sbb tingin nak rasa kek red velvet yg pamos amos skarang nie kan.....


Ok nie last week, kek carrot almond.  Dibuat oleh org yg sama...and yes mmg yummy....nie sempena birthday salah sorang staff ofis nie, i dpt sepotong coz kenal staff tu hehehehe rezki rezki....
And nie nasi goreng kontroversi I....kejadian hari rabu nie....I balik rumah lewat, roger2 dorang yg lain dah makan..so tapau utk i sorang lah....Nak makan nasi goreng cili padi....bila i buka bungkusan nie kat rumah....terkezut pun ada, nak tergelak pun ada....tapi bedal gak le sampai habis, syukur alhamdulillah kenyang...apa yg peliknya....

Tak ke uols pelik tengok nasi nie...Nasi goreng dia tu nasi goreng biasa...cam letak kicap gitu je, lepas tu dia kasi cili padi byk2...hahahhaha..padahal i nak nasi goreng cili padi yg bermaksud, nasi tu digoreng bersama2 cili padi bukannya nasi goreng kicap makan dgn cili padi daaa....hehehehe....

OK lah...sekian, sesi melayan mata kita....nanti lunch kita layan tekak & perut plak ya hehehehe...have a wonderful day!

Thursday, July 28, 2011

... T.T. - sempena Ramadhan ...

Akhirnya sekali lagi, bulan suci Ramadhan menjelang tiba dan memanggil-manggil kita untuk bersimpuh diri di depan illahi.


Semoga Allah swt menerima setiap amalan kita di bulan Ramadhan dan menjadikan kita insan yang lebih baik dari bulan-bulan sebelumnya. Semoga Allah memberikan kita petunjuk, ketakwaan, sikap menjauhkan diri dari hal-hal haram dan memberikan kita kecukupan. Amin

Marhaban Ya Ramadhan,
Mohon maaf atas segala kesalahan dan kekhilafan, Baik dalam penyajian tulisan, isi tulisan, dan perbuatan saya.
Semoga di bulan suci ini, kita menjadi peribadi yang lebih baik.

Wednesday, July 27, 2011

... sports day ...

Hari Sukan sekolah tadika Sapphire was held last sunday...
Ni w'ouls sampai awal.  Memula kuar rumah dia excited coz she gets to wear her new baju sukan & also dia tau it's her Sports Day.  Tapi bila sampai ke skolah yg disewa padangnya tu, terus dia dah ckp...that's not her school...So kenalah explain kat dia yang hari sukan ramai parents will be there plus her school of different branches will also be there, so kalo camtu mmg tak muat halaman skolah dia, her face pun berubah & her excitement subsided a lil'.   Dia nie kan "Jaguh Kampung"... hepi at her comfort zone so bila masuk zone yg tak dikenalinya, mulalah jadik pendiam & pemalu tahap gaban....I was quite worried, takut dia tak nak bersukan lah kan...

Nie masa perbarisan...dia dah elok memula tu, tup tup leh plak sepanduk yg dibuat dari foam tu terkena kat muka dia plus masa tu i rasa dia dah agak gerun or scared tengok sooooo many strangers/parents around...benda yg tak sakit pun leh jadik sakit, so dia start to cry....sib baik lah pengetua dia gi cool her down...hehehehe....

And syukur bila dah start sukan, dia dah mula 'warm up'...dah hepi....

Tapi thru out the whole sports day tu, i mmg dok kat khemah dia...dia tak bagi i gi tempat lain...ok lah asalkan dia the cry or meragam, tak kisah lah dok kat khemah dia...plus sronot gak sbb melayan kawan2 dia yg lain...Dia bukan nye rumah biru...Ikut ages...Age 4 semua pakai blue...Age 5 orange, age 6 red...and parents pun digalakkan utk memakai baju sama rona dgn anak memasing :D

Umur 4 tahun ada 4 events....Sapphire 3 event dpt no. 4, 5 & 6....peserta pun 6 org je hehehehe...Tapi yg best tu semua peserta pasti dpt hadiah... no 1-3 dpt piala, no 4-6 dpt medal...so kids semua hepi lah...takde kes muka masam tak dpt hadiah....


Tapi surprisingly, her 4th event, musical chair...Sapphire dpt 1st....congrats to her....
I'm so happy for her...not only because she won 1st place tapi in the fact that she joined all her event, tried her best and enjoyed her games....

Parents are happy when their kids are happy...tak gitu :)

*  games habis lewat, balik rumah, rest and sapphire pun tertidor...so i missed my ex school geng nye reunion huhuhuhu tapi takpe...insyaAllah one day i will meet up my friends again :)

Tuesday, July 26, 2011

... team senja ...

Hari Jumaat lepas, activity bowling....Bergambar dolu seblum start main, gambar ini sengaja diblurkan ya, tapi harus lah ada prove i pegi kan.....nie bukan team mate i...sorang je team i..yg hujung baju biru...akak tea lady tau...tapi don't play2 k...terrorist ooo dia main...Team i kan, team "org2 senja" coz ke-empat2 org semuanya dah "senja" hehehe.  Team lain i tengok mostly staff muda mudi ... tapi no hal lah pun cuma rasa kelakar tengok team w'ouls, mcm2 ragam, yg sakit sendi lah, sakit lutut lah, baru settle satu game memasing cam dah pancit hehehehehe....
Bowling kat Ampang Point.  Starts at 8.30pm...3 games.  W'ouls dpt lane yg penghujung skali, tak silap lane 29 kot...Ni score I utk 2nd game gambar xclear sbb guna hp je...1st game me dpt 90, second game 99 last game dapat 118... ok lah ada improvement kan....
Tapi ada incident yg kureng memuaskan hati skit.  Not with the overall game or event tapi dgn keadaan tempat w'ouls main tu. 

Masa last game, baru nak rancak main ler katakan, after 2nd throw, lane w'ouls buat hal lagik... Masa 1st & 2nd game tu pun dah ada problem dgn lane tu...pin yg jatuh2 tak diclearkan lah, score card tu tak diupdatekan lah...tapi masa last game teruk coz setengah jam pekerja situ dok godek2 nak rectify pun tak gerak2 score tu...dah le menunggu setengah jam utk dorang rectify...then kena tukar lane...lane lain penuh...tunggu another 20 minutes gitu utk dpt lane....last2 bila dpt, feel w'ouls semua dah gone....jam dah  11.15 mlm....hati memasing dah terkinja2 nak balik....so apalagi main tarammmm je lah memasing...dah takde yg nak main betul2, bedal je...surprisingly yg bedal je tu yg menjadik hahahahaha....Since nama i yg top skali, lepas je my last throw, at 11.45 mlm...terus me minta diri, angkat bag and cha alif bot...tak de nak tunggu result apa2 dah...

Esok paginya, roger2 tanya kat team mate i resultnya...rupanya dorang cam i gak...baling je bola last terus balik hehehehe  Tunggu hari isnin tanya kat organiser w'ouls tu, unofficially w'ouls dpt no. 3 kot..  Tapi me tak kisah lah no brapa pun, coz i know a had a wonderful time with my fwenz that nite :)

... nafsuku mencanak naik semula ...

Sis Wahida, Sis Elly & Sis Dee
* pics credit google *

Anda didapati bersalah kerana telah berjaya memperdaya saya mengeluarkan ongkos pada saat2 hujung bulan yg gersang ini utk membeli.....


DGHOYAN!!! Tapi i rela diperdaya u....hehehehehehe...Tu lah gayanya bila tak dpt join buffet dghoyan dorang haritu....Tengok pics dorang memang membuat i terliur....I nie penggemar tegar dghoyan...Walopun masa balik segamat haritu I  beekkk punya pulun makan dghoyan....tapi bila tengok gambar2 dorang tu, oh tidak nafsuku mencanak naik semula, nafsu makan daaaa hahahahahaha....

Beli kat pasar malam je nie...3 biji RM10 AANNNDD dapat sebiji free.  Memang rezki, semuanya sodap2 belaka...aduhhhh pengaruh blog memang hebattttt  kannnn hehehehehehe....

Monday, July 25, 2011

... movie ...

Salam ceria di pagi isnin nie...
* pics credit google *

Citer bowling nanti i stori k...tengah tunggu gambar2 dari my fwens....Nie stori hari sabtu...w'ouls gi tengok movie Harry Porter :)  kuar rumah kul 12...sampai at Caps Square kul 12.30..memula tu ingat nak amik movie dlm kul 3...tapi bila masih ada byk seating utk movie kul 12.45 so apalagi...terus on je....
The movie overall bagi i best...mmg i follow citer Harry Porter dari 1st sequel lagi...sungguh kanak2 riang i nie kan....tapi dah suka nak buek camna...lum pernah miss any of the movies...and sronok gak watch them grow kan dari memula dulu till now....

* pics credit google *

Sedih gak le coz lepas nie dah takde dah sequel dia dah...Oh! oh! Baru tingat me nak kena gi collect tickets movie kat Nuffnang...ermmmm bila nak gi ek...

Friday, July 22, 2011

... transform jadik JLo ...

Malam nie i transformers jadik JLo...jeng jeng jeng...ya minah yg sihat walafiat nie akan menjadik JLo...caya tak...
eh eh bukan JLo yg di atas nie....JLo as in Juara LOngkang laaa...ofis buat game bowling...last minute team i tak cukup korum, ajak i main...memandangkan dorang nak buat kat Ampang Point, dekat dgn my house, i agree tapi dah warning dorang siap2 yang i nie JLo...dorang kata tak kisah, asal ada hantar wakil team....ok lahhh demi semangat kesukanan JLO ini akan turun padanggggg :D

Ok lah my fwenz, have a wonderful wiken ya.....
Taking cares uolsss....

... it's the thoughts that counts ...

Al-kisah citer lama yg dah basi.....pada 12 Julai ~ birthday saya lah kan....memula tu dok pikir samada nak gi makan KFC, McD or pizza...layan tekak anak-anak...tapi malam tu SH ajak gi Cozy House kat GE Mall.  Kat situ of coz lah me melayan tekak with my fav dish....Keow Teow Beef with Gravy plus cili kicap nie......
Yummylicious....nie me sharing dgn Sapphire...Dia pun suka gak makan nie...see my very own lil' cozy maskot.....

Srupa tak hehehehehe...Lepas memasing dah kenyang makan, Sapphire ajak w'ouls singgal satu kedai nie, dia nak belikan hadiah untuk i dgn menggunakan duit daddy dia :)  yg ada shoes tu pilihan hatinya coz katanya i boleh pakai shoes & handbag tu gi ofis hahahahahaha

Neway, it's the thoughts tat counts kan :) 

Thursday, July 21, 2011

... masih menaruh harapan ...

Bebaru nie me dapat message dlm FB....


Best tu ada reunion dgn geng bas sekolah i....tuptuptup scroll bawah lagik, ooohhh tiddaakkk! tarikh mini reunion nie jatuh pada 24 July sama tarikh dgn Sapphire nye Sports Day....aduh duh duh duh....sedih luluh hatiku *over kannn*...tanya kat dorang tak leh ke arrange kat area2 kl, nie, so me leh gigih rush2 join skali...tapi memandangkan majoriti dok kat shah alam sana nun, me kena lah follow majoriti kannn....

See lah how, kalo sempat & tak penat, me nak gak rush jumpa dorang.  Tak join for high tea, leh gak ajak dorang lepaking kat mana2 kan...20+- tahun tak jumpa tu...mau tak hati nie terkinja2 nak jumpa....hopefully sports haritu habis awal kalo tak memang takde rezki i nak jumpa mereka2 nie.......

Ku yang masih menaruh harapan..sat nak layan lagu Zaiton Sameon jap walopun tak de kena mengena dgn kisah sebenar nie.......

... TT ...

Wednesday, July 20, 2011

... home slippers ...

Nowadays ada byk home slippers yg sweet dijualkan...meh tengok a few slippers yg comei lotey nie...i loike.....

Slipper monsterngeri tapi tetap cute hehehehe....

Slipper giraffe, i loike i loike i loikeee....


Slipper flamingo pink karer gitewwww..

Slipper spongebob yg ceria

Slipper panda  yg sweeeeetttneeessss...

and i sangat suka dgn slipper kitty nie....soooo gerammmmm

Kalo lah me dpt slipper-slipper nie mesti me tersenyum je seharian dok kat umah....

* pics semua credit en google *

Tuesday, July 19, 2011

... fullhouse luncheon

As salam....Nie adalah stori morri kejadian hari jumaat lepas, farewell luncheon for Miss 1 kat Fullhouse....

Ni food i, set combo dory fish nie...leh order dari kul 12 thghari sampai kul 3 ptg...rege RM16.90 consist of soup, dory tu, ice lemon tea & 1 slice of cake...cake dah habis makan baru dorang hantar.  Set combo lain pun ada cth :  chicken chop, spagetti...rege ranges dari RM19.90 - RM15.90 kot kalo tak silap i.  Tapi kalo ala carte rege lain lah iye.....

Antara opismate yg hadir....
Hari Jumaat lunch lama dari kul 12.15 sampai kul 2.45...so mmg sempat lah rilek2 makan...yg nak gi solat jumaat pun sempat gak join....ambience tempat nie best....utk sesiapa yg suka bergambar tu mmg sronoks lah coz ada sudut2 yg cantik untuk di ambil gambar....see see...nie sblum balik...aktiviti berposing....

Overall, it was a lovely, touching & enjoyable lunch.....

Monday, July 18, 2011

... siaran tergendala ...

Harap maaf....siaran tergendala sebentar sila jangan betulkan skrin anda...

Sebab pertama, wiken kepenatan sgt sampai tak sempat buat autopublish entry *alasan standard tapi benar*

Sebab kedua, server kat opis kejap kejap ting tong

Sebab ketiga, tak leh load gambar mungkin server takpun blogspot buat hal *takde gambar, entry jadik tak menyengat, mcm lah slalu menyengat kan lalalala*

Sebab keempat, tuan tanah kedawang sgt sgt mode malas plus ilham tarak mariiii....

Harap maklum & harap maaf....

Friday, July 15, 2011

... relax ...

My dear friends...

Take care & enjoy your weekends ya....

... miss 1 ...

Today merupakan birthday Miss1.... nie gambar pagi tadi masa 'upacara membuka birthday gifts' :D...

Dalam geng w'ouls 3 org menyambut birthday pada bulan yang sama, selang dua tiga hari je bezanya....Cu Ta, Miss1 & yours truly lah kan....Tiap2 tahun we look forward utk bulan July...meriah rasanya coz outing makan2 lebih kerap :)  Tapi setiap pertemuan ada perpisahannya...

Hari nie w'ouls keluar lunch  bukan semata utk celebrate birthday Miss1 & i, tapi juga sempena farewell utk Miss1 ...sedihhh je w'ouls rasa coz Miss1 akan berhijrah ke ofis baru....

I am gonna miss her truly.  W'ouls berempat nie mmg close, tapi both of us are much closer....of coz lah i redha her leaving... Untuk kebaikan dia gak kan... Sapa tak suka tengok kawan-kawan berjaya & maju ke depan kannn....cuma berat je nak ucapkan goodbye sob sob sob but then...

Goodbyes are not forever.
Goodbyes are not the end.
They simply mean I'll miss you
Until we meet again!

I pasti akan doakan yg terbaik utk Miss 1 ....

# ps :  terima kasih atas ucapan birthday & doa2 uols....i appreciate it very much :)

Thursday, July 14, 2011

... my birthday ...

Di sebabkan bebaru nie me mengidap penyakit malas yang kronik, sampai nak sambut birthday sendiri pun rasa malas...teruk kan.  Yes, pada hari selasa, 12 July yang lalu, it was my birthday. Ma, kita sambut hari lahir pada hari yang sama la, sungguh bertuah rasanya diri ini ;) Semoga Ma, panjang umur, murah rezki, sihat sejahtera, diberkatiNya selalu dan hepi2 sokmo :D

Ni adalah hadiah dari geng opis...me tak request apa2 from them...cakap bagilah apa2 yang dorang nak bagi, me trima je....Cu Ta memberikan ku handbag pepel kaler yg gorjes, Cik Teep memberiku 2 helai tudung CT  (lepas nie me leh bergaya jadik Tok Ti lah ya) and Miss Wan bagi kat i eyeshadow Elianto yg i sangggatt suka tapi ahkak tak pandai makeup hehehehe...
My dear geng tenkiu tenkiu tenkiu, love u guys strong :) ...

And kepada sahabat2 maya ku....terima kasih sgt2 for the wishes & doas..Walopun no notification *jgn salahkan FB ye* maupun announcement, tapi korang tetap ingat gak...Sungguh ku terharu & menghargainya....cayunk korangs semua smooocheess....

Oh...ini lah my birthday 'kek' ~ fruit tartlets....takde kek2 dah...makan nie je...ubah selera skit :D  mmg lah yummylicious...ini tinggal 4 ketui je lagi utk dibawa pulang ....
Dgn famili, we had jez a simple and yet meaningful 'celebration'....tu nanti stori ya....

Syukur alhamdulillah, umurku sudah makin meningkat...semoga keimananku, amal ibadahku, ketaqwaan ku pun makin meningkat sama dan semoga ku menjadi seorang ibu, isteri, kawan & muslimah yg solehah dan lebih baik, insyaAllah.....

Wednesday, July 13, 2011

... M.A.L.A.S & sang helangs ...

Sesungguhnya saya dalam mood  M A L A S ..... 
* pics credit google *

Tengoklah dah tengahari baru nak membuka blog....keje tak yah citer lah, work is neverending gitu kan... ok ok short entri je nie... kepada Sis Wahida, at lasttttttt parcel mu didalam genggamanku pagi tadi  :D Semuanya in good condition....sila lihat sendiri...

I tengok Sang Helangss tu tingin rasanya nak terbang ke langkawi gitu.  Harus planning nie .... The cekelat, nanti i bawa balik & rasmikan with my kids....makacih lah sis for the gift....perfect timing gitu *ihiks* me sukaaaa banget.....TQ TQ TQ ya....

Tuesday, July 12, 2011

... birthday geng ...

Yesterday birthday opismate i nie, Cu Ta, one of my geng kat opis nie lah....

Hadiah dia mmg sempoi2 semuanya...coz asalkan birthday dia, i will ask her apa yg dia nak coz mmg tau dia ada 'list' to buy nye tiap2 bulan :D  Infact, rasanya kalo w'ouls tak tanya, dia yg siap2 cakap hehehe sempoi kan.......so mostly akan beli apa yg dia request coz semuany mmg dlm bajet w'ouls....yg best tu bila buka, dia buat2 lah surprise gitu hehehehe Lagipun, katanya lagi baik gitu & tak membazir...dari beli something yg dia tak guna kannn.  W'ouls geng2 nie dah ada bajet tertentu utk birthday geng, so uols jangan lah rasa cam eh eh kalo dia mintak rege yg over camne kan...kami2 dlm geng nie je yg dah memahami :D....

Lunch w'ouls nak belanja dia makan...tup tup tup, dia plak yg belanja w'ouls....makacih lah laling....lain kali leh buat lagi ya hahahaha...me makan spagetti nie.... food dia ok laaa...sedap gak le...tapi nothing special gitu....

Cu Ta...smoga segala impian mu menjadi kenyataan and thx for being such a wonderful fwennnn.....

Monday, July 11, 2011

... si penyu & sebatang pen ...

Tajuk cam citer dongeng kan *ihiks*  Pepagi isnin nie ku tersenyum-senyum.....mau tak nye....ada sekor penyu datang melawat i hehehehe Tak caya??? Sila tengok....
Si penyu datang membawa sebatang pen yg terukir nama i plaks tu ...makes me smileeeeee....Sis Amy, makacih bebanyak for the gift...me suka me suuuuka banget...Again, danke, arigato & tq tq tq....

* Sis Wahida, jez in case u wondering why me diam seribu bahsa, me lum trima lagi your parcel, kalo tak silap i u cakap dah posto kannn ...me dok gi check dgn my admin staff, dorang cakap takde pun parcel...kalo i dah trima nanti2, i roger2 u k...

Friday, July 8, 2011

... be good ...

Berhati-hati tis weekend ya....but do have fun....



* pics credit google *

... ketagih sudah ...

Nowadays saya sangat sukkkaaaaa minum ini....
I tak lah minum air nescafe nie tiap2 hari...bahya oooo minum tiap2 hari....at least seminggu sekali dpt teguk satu tin pun dah ok....ketagih sudah gitu kan....isk isk isk...tak pernah plak i nak suka air dlm tin nie tau...nie lah 1st time yg i sukkkkkaaaa air dalam tin.  Selalunya i suka makanan je nghehehe...

anddddd bercakap pasal makanan, dlm fridge i mesti ada buah nie...
Buah kiwi nie, beli satu bekas tu ada dlm 5 biji...tahan le 5 hari coz ahli lain tak suka, selamat lah i makan sensorang hehehehe...skali skala je dorang nak makan baru lah i potong for them....kalo tak i sorang je blasah makan nie..sib baik buah, so kalo makan tiap2 hari takpe lah sangat kannnnnnn...

Ahkak nie mmg cam nie...kekadang tu datang 'angin' nak makan satu satu benda tu, tiap2 hari mesti nak pekena....sampai lah naik jemu then stop....then jumpa plak makanan lain yg diminati...kekadang bawa sampai 2, 3 minggu gak le makan/minum benda yg sama....then stop...ada kalanya masuk 2, 3 bulan gak ooo...cam buah kiwi nie...rasanya lum jemu2 lagik nie....dah almost 2 bulan dah nie buah nie wajib dibeli setiap minggu.....

Uols cenggini gak ke?  ke ahkak nie sorang je yg peliksss...dan tolong jgn nak speku i preggy ke apa ya...coz sememangnya bulan sedang mengembang hehehehehehe

Thursday, July 7, 2011

... T.T ...

Dah lama me tak buat thoughtful thursdays kan.....layan...


So, fikirlah beribu2 lemon kali sebelum you destroy one's trust!  The trust that was built for years can be crumbled within seconds and it is worth it? Fikir-fikirkan lah ....

Wednesday, July 6, 2011

... mendiamkan diri ...

Seharian semalam me mendiamkan diri...kalo uols perasan ke i je yg perasaan nowadays me tak brapa aktif sangat berblog...berFB lagik lah kan....mmg me nie sejak azali tak aktif FB ...bukan tak sayangkan blog nie...

TAAAPPIII bila kat opis, i notis lah nowadays amat susah me nak buka blog, system slooow banget, lambat tul loading satu2 blog termasuk nak login blog sendiri. Bukan takat blog je, internet pun susah nak access. Kat umah pulak semedang rasa cam tak cukup masa, coz byk tul benda nak dilakukan plus me bila sampai rumah rasa penat yang amat...is age catching up with me..  Adakah nie semua alasan...org kata : nak seribu daya, tak nak seribu dalih....bukan me nak berdalih tapi ini semua kebenaran....

Dolu2 gi kerja dgn SH me jadik mem besar dok sblah jadik co-pilot tapi nowadays me jadi driver sendirian berhad.  Hala tujuan opis berbeza skarang nie.  Skali skala SH make it a point gi sekali walopun terpaksa sacrifice masa skit.   Dah tu SH banyak outstation...Khamis nie dah nak ke sarawak nak ikutttt.. so most urusan famili me kena uruskan sendirian berhad.  Nak dapat masa free time agak susah..bukan takat untuk berblog, untuk diri sendiri lagik lah payah...

Ni lah antara faktor2 yg membuatkan i slow berblog nowadays....tapi i lum give up...rasa nak berhenti berblog tu kadang2 timbul tapiiiii disebabkan sayangnya i kat my blog & kat uols my fwen nie...i lum give up...slow down perhaps but to stop...not yet...

So korang harap bersabar lah ek kalo me tak gi jengah, kkdg me jengah cuma tak tinggal jejak je...bukan sengaja tapi sememangnya ada hal-hal lain yg menganggu gugat hal ehwal blogging i...Tetapi i nak ucapkan tima kasih bebyk kat korang sbbnya uols masih sudi singgah blog picisan i  plus masih ada yg tinggalkan komen2.  I truly appreciate it! makacih yaaaa....
Love u guys lah coz i know uols understanding and u guys raaawwwwkkkk!

* all pics credit en google

Monday, July 4, 2011

... penat sungguh ...

Terasa penat sungguh hari nie.  Padahal baru je habis weekend kan....Aktiviti padat over the weekend...

Hari Sabtu rasanya most schools ada sukan kan, 1murid 1sukan 1malaysian nye kempen gitu kan... Tapi anak2 ku tak gi pun..Emerald recovering, Agate malas *ihiks* cuma i settlekan hal ehwal on report cards pepagi tu je...

Syukur all 3 of them ada improvement. Tapi yg paling surprise is Sapphire nye results. Memang tak ku sangka coz w'ouls memang tak push dia sangat pun, since dia baru lah 4 tahun kan...well hopefully dia akan maintain her prestasi sampai bila2....


Nie petang Sabtu w'ouls balik kampung...This lil' girl gak yg gumbira :)   Dia lepas bebas le berlari2 sana sini, main itu ini... Kat umah KL umah merpati...kawasan sempit nak berlari, so bila balik kampung, byk tul lah aktiviti2 dia...Ni bubble time, main kat luar...

Then sesubuh pagi Ahad, terus ke Shah Alam.  My son dah masuk INTEC....  Settle semua hal ehwal pendaftaran dah lewat petang....by the time w'ouls sampai umah semalam dah maghrib.  Memang tiring tul rasanya today....

So my fwenz, how's your weekend?