Tuesday, May 31, 2011

... hasil rias ...

Semalam kan i tunjuk uols hasil rembatan kat elianto....yg nail art tu, nie lah hasil rias kat kuku sapphire....

Senang cam sticker gitu.....suka dia, i pun suka tengok :)  Untuk budak2 ok le kan....

Monday, May 30, 2011

... to do list ...

As salam my fwenz....kejap tul masa berlalu dah start a new week kan....Lagi  sehari dua dah masuk bulan 6....how fast time flies.... banyak tak target, azam, niat uols yang dah dicapai...me pun kena review balik le my 'list'...  Talking bout 'list' nie...salah satu short term 'to do list' dapat gak i settle over the wiken....

1.  Urut....yup me dah settle....tak gi spa pun, jemput je makcik urut yang w'ouls dah biasa tu...hilang dah skit rasa lenguh-lenguh badan me now...pics tak amik le kan....18sx maaa hehehehe

2.  Shopping a few items dari elianto...a) nail art  b) sharpener utk eyeliners   c) transparent nail color ...
Item A tu utk my girls...sesaja suka2 main2 kan....tu dorang dah lama minta tapi baru nie i belikan :)  Yang item B tu plak, sebagai ganti sharpener i yg dah 2, 3 bulan menghilangkan diri :D  Item C plak....adalah untuk kuku ku...eh tak lah...i memang tak suka pakai kaler2 kuku nie kecuali kalo inai lah kan :D  nie adalah untuk brooch2 accessories w'ouls....

See punya lama nak beli sampaikan banyak accessory yg perlu ditouch up kan...banyakkan coz nie antara mine & my doters nye brooches....Punya dok procrastinate nak beli the nail color sampaikan accessory pun dah melambak...tu pun my doters nye brooches masih ada lagi i lum settlekan.  Yang mutiara tu i tak touch up k, jez the brooches yg attach ke mutiara tu....
Uols pun tau kan naper i buat gini...nie antara tips kalo beli accessory bling2 nie...so that batu2  diamond permata tu tak tercabut...sapu je nail color transparent nie...insyaAllah batu2 diamond permata tu dapat bertahan.....

So, lega lah dah settle a few of my 'to do' list.....ada lagi yg harus dibuat...slow & steady i will do it....

Friday, May 27, 2011

... casa del rio ...

Syukur alhamdulillah....dah pun hari Jumaat dan i pun selamat pergi & balik dari Melaka....and syukur gak tak kena speed trap, selamat $, sungguh berhemah pemanduan ku kali nie *ihiks*
Meeting BOD buat kat hotel baru di melaka tu...Casa Del Rio....

Memang cantik lah hotel nie...actual rates for the rooms i tak sure...if tak silap i ranging from RM3++ hingga ke RM1+++ per nite kot...Tapi rite now ada promo till 1st june so murah le skit...tapi me tak tidor sana...jez pergi balik hari...Dapat le makan kat cafe dorang, gambar food sempat amik masa makan dessert dia yg sodappppp tu je....interior cafe adalah sangat menariks....

Gambar amik skit2 je, malu sey dgn big boss hehehe...nie semua gambar curi2 je bila big boss bangun hahahahaha....Gambar i sengaja diblurkan skit coz tengok muka org penat cam siap je kan hehehehe....Memang OK kalo uols nak gi situ holiday, hotelnya mmg cantiks...tempatnya dekat je dgn stadhuys & jonker walk and also river cruise....memang sesuai cuma rate nye mahal je lah....sekali sekala apa salahnya tak?

Neway, have a wonderful wiken ya uols....till then take care.....

Thursday, May 26, 2011

... tukar angin ...

Today saya ke Melaka...
* pics credit google *

Bukan untuk cuti2 or makan angin, tapi sbb kerja, ada BOD...terpaksa ke sana...buat kat sana pun coz my big boss orang sana...memandangkan ofis w'ouls still lum 100% operational...dia suggest ke sana....skali skala tukar angin katanya :)  Yg azab nye kami2 yg 'pekerja' lah...kena bawa documents bagai....kalo leh extend dok kat sana sampai wiken best lagik kan hehehehe...

Me balik hari je...hari nie drive pegi 'sendirian berhad' settle kerja2...balik ke KL....doakan selamatlah perjalanan i pergi balik ya...and hopefully by the time entri nie publish i dah otw balik semula ke KL :) 

Till then take care uols....

... hado lado ...

Ramai yang dah terai kot product hado lado nie...eh tul ke ejaan dia, blasah je lah...me blum pernah try...review mostly kata ok....Semalam masa singgah kedai mamaks fella kat opis nak beli air mineral, ternampak majalah Cosmopolitan yg latest kot nie...wah ada kasi free dah utk menerai....terus me rembats...
Lum try lagi....korang2 kalo nak terai leh tengok le ada a few majalah yg bagi nie as free gift...

Selamat menerai :)

* pc kat opis masih lum ok...so me lum leh BW ya...nie semua autopublish entries...harap maklum & harap maaf....entri nie patut kuar semalam ntah apa benda i buat salah...satu entri pun tak dipublish...

Tuesday, May 24, 2011

... healthy food ...

My lunch semalam, bawa bekal dari rumah....

Wahhhh healthy food kan, diet ek...nehi nehi....Sebenarnya semalam kat opis baru, malas nak ke cafe yg ala2 kantin baru plus me nak settlekan kemas bilik cepat2...so me bawa je roti yg yummy tu 2 kerat then makan fruits nie...kiwi & mangga....sedapppp banget...kenyang pun kenyang....kalo leh buat selalu selalu bagus gak kannnn...mampu kah i, disiplin kah i...kita tunggu dan lihatttt....

* entri lite2 ya, coz i am mentally & physically exhausted!

... alasan ...

Mode :  Exhausted *bukan ketiak acam ye*

If only dapat cuti & pegi for spa treatment....

Mesti i leh feel refreshed and nak blog pun laju je idea mendatang kan kan kannnnn *alasan sbb entri yg ntah apa2 nie*  :)

Sekian, harap maklum & terima kasih kerana memahami :D

Monday, May 23, 2011

... roti-roti yummylicious ...

Hari jumaat uols pun tau kan yg i suka 'shopping kat Jalan Tengah opis i tu, macam2 ada kat situ...antaranya yg wajib i beli adalah roti-roti yang yummylicious nie...


Sebenarnya ada byk jenis, tapi yang nie is my family nye all time favvy.  Roti kacang merah *tak sempat snap pics dah habis*, then roti kaya plus planta & also roti kosong butter.  Set nie beli 3 bungkus RM10.  Tak kisah uols nak amik roti mana pun, tak semestinya setiap perisa tu satu, kalo uols suka yg kacang merah tu amik je 3 bungkus tetap RM10...tapi ada gak pilihan yang lain2...Sesapa yg nak terjah ke Jalan Tengah nie & nak beli roti nie, kena gi awal2...kul 12.45 ada kemungkinan dah habis roti2 nie...betapa yummyliciousnya roti nie kan...*ihiks*...  Gerai roti nie berdepan dgn MIDF...

Okez uols...take care....selamat menjamu selera....

.... suka tak? suka tak? ....

As salam my fwenzzz.... amacam hari nie? sihat tak? Wiken best tak?  Mentang2 lah i nie dah pindah opis....blog pun berpindah ke wajah baru.... bak kata eric "surpriseeeee....suka tak? suka tak?" *ihiks*

Sesaja nak ubah ghupa...amik kaler yg terang2 and kaler biru bior sejuk skit mata memandang....header tu me buat yg simple2 je....Template guna blogger template yg free tu, then guna free software dari Daisy Trail and also sofware pamos amos, Photoscape...sap sap soi...dah siap....

Neway, nie adalah entry autopublish ya.....confirm2 hari nie i tak dpt nak BW coz semalam dapat call mengatakan barang2 dari bilik i & big boss dah diangkut ke ofis baru...so today me ke ofis baru utk mengemas apa2 yang boleh....malam2 nanti i BW ya....

Take care uols....

Friday, May 20, 2011

... sayonara ...

Syukur dah pun hari jumaat....me still dlm proses pindah ofis, a few floors/division dah pindah....Nielah keadaan meja i & my big boss nye ofis as of yesterday.  Sila buat2 tak nampak novel yang ada atas meja i tu ya hehehehe...ater nak buat apa lagi kat opis nie selain dari sembang, melangak kan...dok rilek2 baca novel sambil tunggu time utk move out....
Packing yg dalam boxes tu semua, me & sorang ofismate i nie buat...rasa cam nak patah pinggang dah tau...sib baik furnitures movers yg settlekan.  And also sib baik pc still ada and selagi server lum dorang off...boleh le me berBW...Tapi katanya today, budak2 IT & movers dah nak wrap the table, chairs & furnitures kat tempat i and oso nak dismantle the pc....Tengoklah camne....next week dah pindah ke lum...Doa2kan lah wiken nie i tak perlu masuk opis utk settlekan moving2 nie....dah naik muak tengok the boxes :D  Nie lum citer unpacking lagik kan isk isk isk...

Me gonna miss my ofis....nak nak setiap hari jumaat, me gonna miss this Jalan Tengah...jalan nie di antara Jalan Sultan Ismail & Jalan Raja Chulan...belakang MAS Builiding tu, nie view keluar2 dari ofis i, heavan kan :D
Macam-macam ada...dari segi food, kerepek, roti2 sedap, kek, baju anak2, tudung, kain ela, telekung, pokok even petai...semuanya ada....Kat ofis baru tu, rasanya tak le se-syorga camnie....Tapi elok gak, leh save bajet kan hehehehe..So, sayonara ofisku & Jalan Tengah....

Ok lah, have a wonderful wiken ya uols and have a gud rest *especially pada mereka yg dok pindah2 tu hehehe* 

... finale destinasi bajetku ...

Alrite, nie dah sampai hari last citer kat CH .... i malas nak stori...layan pics boleh kan :D

Lepas breakfast, w'ouls keluar ke Kea Farm utk 'shopping lite' last minute :)
W'ouls beli sayur campur-campur 12 bungkus = RM10, jagung mutiara 6 biji = RM10 *ada yg 12 biji rm10, depends on size jagung* and also ubi manis sepeket kecil RM7.... Bunga? tak beli pun...tengok2 gitu je...macam nak beli tapi takut boot kete penuh kannn...yang gambar bawah, dlm peket tu adalah ginseng tau, tapi tengok & snap pics je, tak beli pun....

Next, ke Cactus farm....
apalagi untuk beli cactus le...tapi bukan utk i....my SIL kirim. coz dia suka cactus.  Regenya varies...Ada yg buy 5 free 1 - RM10, ada yg 3 sepuluh...tengok size cactus tu kot..  Kat situ selain dari cactus,  ada gak pokok2 lain kalo uols nak beli cth: pokok periuk kera tu...tak tanya plak harganya berapa.....

Next stop tempat nie...aiyoooo lupa plak nama tempat....
Uols nampak tak gambar cactus yg tinggi tu...memang lah besar cactus tu, rasanya setinggi sapphire kot, harganya RM130 gitu.....tapi w'ouls kat sini tak beli apa2...saja suka2 stop snap2 pics.....lepas settle nie semua, balik semula ke hotel, siap2 utk check out....

Last stop, ke Strawberry Moments....nak makan, memasing mcm dah kenyang, so jez beli this chocoberry & air strawberry milkshake *no pics sorry*....
Habis sudah, pengembaraan ku ke CH....rasa memang best coz agaknya w'ouls dah lama tak ke situ kan....amacam SH, leh repeat lagi ke hehehehe...

Thursday, May 19, 2011

... destinasi bajetku : CH part 3 ...

Meh sambung citer holidayku di CH....nie citer hari kedua....citer very short2 je....layannnn...

Kalo ke CH tak ke ladang teh tak sah lah kan...after breakfast kat hotel, w'ouls ke Ladang Boh...
Harus makan skit kat cafe atas tu...then melawat kilang buat teh & also bila nak jalan ke cafe tu or jalan balik dari cafe tu, uols akan lalu kat ladang teh so leh amik pics ya....

Next stop....Time Tunnel Gallery...I loooveee this place...

Byk benda yang membawa kenangan for me :)  Uols tau apa nie tak....

Nie tempat sembur ubat nyamuk, cam ridsect tu laaa.... and oso yg blakang tinggi tu, utk sembur air for ironing....
Nie plak permainan tikam2 hehehehe....uols pernah main nie tak?  Time tunnel nie mmg best lah...tapi disebabkan bawa sapphire cam tak puas spend time kat situ...dia kan active takut sangat w'ouls dia pegang apa2 then pecah....antik tu...karang jenuh nak bayar.....recommended lah uols ke sini...tiket pun murah...adult RM5 je kot...sapphire free je...

& dinner w'ouls makan steamboat, makan kat restoran titiwangsa, sorang RM19.90, tapi leh repeat amik bihun & sayur2 tu berkali2 lah...Sejuk2 layan food panas sedap kan....

Tu summary utk 2nd day ya :) ... sekian terima kasih....

Wednesday, May 18, 2011

... gifts dari bloggers ...

Pemberian nie dah lama trima...hari nie baru nak buat entri makacih pada mereka2....

Kepada Sis Ratna, thanx ya for the gifts....suka suka suka sukaaaa banget.... yg set pencil case tu sayang plak nak bagi Sapphire guna hehehehe...till now i keep tau...tunggu next year baru nak bagi...rasanya next year baru dia faham kot betapa berharganya set tu...takut bagi skarang, nanti dia bawa ke tadika & kasi 'pinjam forever' kat kawan2 tadika dia, mau ibu dia yg nangis hehehehehe... and the FMs sememangnya i loike bebangat...thx ya sis...

And kepada Sis Dee , makacih ya tolong menyampaikan these gifts....sori le hari tu jumpa 'touchNgo' gitu je....tak sempat sembang2 kan...me takmo le interframe u nak catch up dgn geng u....and oso thx for the lovely 'pink kebaya' i loiiiiikeee....
Kalolah i slim, mau i gi cari kebaya pink utk dipakai hehehehe....tak dapat pakai, dapat FM pink kebaya pun jadik lah....To both of my dear friends, makacih ya.....ahkak sukaaaaaaaa banget!

... tugu negara ...

As salam my fwenz...amacam cuti, best tak?  Harus lah bestkan kalo bercuti....

K lah me nak stori skit.  Citer me dah cacar marba dah...tak ikut turutan dah...citer CH pun lum habiskan...nanti me sambung citer CH ye...Aktiviti nie sebenarnya dah lama....hari masa w'ouls nak gi tengok citer RIO....bangun awal pagi bekfast, gi beli tiket dulu then jenjalan jap sblum balik umah, rest2 & tunggu time utk tengok wayang......

Masa jenjalan tingat nak ke Tugu Negara....

Masa w'ouls pegi tu tak ramai orang...sempat la bergambar skit2....saja nak bior si kecik nie berlari2...pagi tak le panas sangat kan....

Dah puas si kecik nie berlari w'ouls pun balik....rest kat umah sblum time nak kuar gi tengok RIO....

*  aktiviti kemas2 opis lum settle....timing i utk berpindah dah postpone...nie stage 1 yg pindah...i masuk stage 2....next week insyaAllah i pindah tapi opis dah macam kapal karam...most things dah pack, nak buat keje susah....fenin tengok keadaan opis nie..  Server ofis kalo on lagi, leh le i BW, kalo dak, harap maaf lah ya......

Monday, May 16, 2011

... beg aktiviti ...

W'ouls kalo gi berjalan2 or holiday ke kan....mesti bawa beg aktiviti Sapphire...beg nie ala-ala poket ajaib doreamon gitu ~ macam2 ada ~ hehehehe...

Nampak beg giraffe tu... benda wajib dalam beg tu are her pensel kaler, & buku kaler.  Then ada satu or dua toys * toys adalh ditukar lain2 sblum keluar rumah* and apa2 lagi barang yang boleh keep her occupied.  Kalo agak2 nak ke padang or tempat2 lapang ke kan, ada bekalkan bubbles *yg dlm botol kecik tu* gak...Iyelah, dengan Sapphire yg active 10 nie, senang kalo ada aktiviti beg nie kan...takde lah dia boring sangat kalo w'ouls nak lepak2 dlm bilik hotel sejam dua...ada gak lah aktiviti dia....nielah antara trick w'ouls to keep her quiet kejap...tapi kejap je lah...see dlm gambar tu, nampak tak dia cam cangkung kan...tu baru nak bangun & lompat2 atas katil..haishhhh!

Sebenarnya entri nie utk dikeluarkan hari jumaat last week....tapi blogspot ada problem skit kan, so, i autopublishkan utk kuar hari nie....

Selamat bercuti2 esok ya....Take care & enjoyyyy...
 

... Teachers' Day ...

As salam di hari isnin....hari nie no monday blues sbb esok cuti :D  Kalo ikutkan hatiku nak je cuti hari nie tapi tak leh, ada kerja yg harus disettlekan kat opis....

Neway, nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua tenaga pengajar yang dihormati dimana jua anda berada...Jasamu dikenang.  Dan mulai tahun nie, Sapphire dapatlah rasa meraikan guru-guru yang mengajar dia....
Nie part of the hadiah utk guru-guru dia...guru ngaji, guru besar, guru kelas, guru english dll...Kad tu, i print je & suruh dia kaler :)  Suka dia dapat kaler2, & hopefully the teachers pun suka lah gift yg diberi.  Yg kakak2 dia plak, no card...tulis terus atas wrapper tu :D  Apalah hadiah nie kan dibandingkan dengan ajaran/pelajaran diterapkan kat anak-anak kita tul tak :)  

Ok lah, enjoy your day ya....take care :)

*  nie citer2 autopublish je... me tak sempat nak BW today....kirja memanggil ku :).  harap maaf...

Sunday, May 15, 2011

... Mummysyafie Giveaway ...

Dah prepare untuk autopublish hari jumaat, tapi sbb blogspot buat hal habis semuanya...So today me nak settlekan GA nie dulu....

Nie me joining Mummysyafie Giveaway ya....

Dapat hadiah menariks tertariks da bomb tu dari Guess, sapa tak nak kan, saya nak GA ini, tu pun kalo ada rezki lah kan...

Jom aaa Sis Elly, Sis Posh and Sis Idashah, kita join GA nie ....masih sempat lagi...esok dateline nya....

To all contestant, gud luck ya :)

Thursday, May 12, 2011

... packing ...

Jez nak inform uols...w'ouls nak moving office....rite now process packing...


So, aktiviti blogging, berBW pun malam2 je lah kot dari rumah...so blog nie nye entries pun agak lembap ya...Hari nie hari khamis baru w'ouls dapat kotak utk packing...katanya 16 may, senin, dah mula beroperasi dari ofis baru...ntah le...tercapai ke tak impian 'mereka2' tu nak pindah by then....Saya sebagai kuli pekerja terhormat menjalani je lah tanggungjawab memacking apa2 yg boleh...

Sekian harap maklum...

... TT ...

Today's TT ...

* pics credit google *


Let's be beautiful inside out .....

Wednesday, May 11, 2011

... destinasi bajetku : CH part 2...

Sambungan citer destinasi bajetku : CH part 2 *nak gak buat part-part ;D*   Nie aktiviti 1st day, malam hari plak.  W'ouls keluar ke Pasar Malam Brinchang...macam-macam ada dijual...well, pasar malam haruslah ada macam-macam kan....
Nie antara gerai yang w'ouls singgah...see kan dah cakap Sapphire suka sangat makan cendawan goreng tu...tapi nie bukan cendawan..nie sotong goreng tepung kot...beli 2 pack...then me beli FM kat situ...kat situ FM pilihan dia lebih kurang sama je tapi tengoklah...ada yang jual 4 fms RM10, ada yang jual 5 fms RM10...i beli yang 5fm RM10 tapi minta 1 free, so jadiknya 6 fms RM10.....tapikan ada citer fm nie...nanti aaa i stori.....Rembat lite2 je kat pasar malam tu...

Nie hasil rembatan utk Sapphire :)
Suka tul dia dgn head gear dia tu...time nie w'ouls gi dinner kat restoran.  Gambar food tak amik coz mak aihhhh servis nye adalah lambat banget tapi disebabkan w'ouls tak de nak rush ke mana-mana, drinks depan mata plus syiok bersembang...so w'ouls tunggu je lah....tapi sib baik makanannya sedap terubat gak le penantian tu :)

Next morning w'ouls ke Pasar Tani Brinchang, kat tapak Pasar Malam tu gak, jalan, jalan, jalan tetiba nak tau apa...jeng jeng jeng....

Ada stall jual FM murah-murah plak tu, 1fm = RM1.  W'ouls gi tengok fms tu pun lebih kurang sropa dgn yang w'ouls dah beli...redha je lah kan coz nak buat guano, dah rembat maa....so kalo uols nak beli FM tunggu le hari ahad pagi....Oh ya, ekceli kat Kea Farm tu pun ada gak 1fm = 1 RM tapi masa ke situ w'ouls dah tak nampak dah fm...asyik masyuk tengok merchandise lain kan sampai lupa nak gi tengok fm kat kea farm tu...


Oklah...cukuplah takat nie story pasal CH...ada lagi skit2 stori morri CH...nanti kita sambung ya....

Tuesday, May 10, 2011

... destinasi bajetku : Cameron Highland ...

As salam my fwenz....penat tul rasanya...Lepas habis bercuti biasalah rasa penatnya kan...Ok destinasi bajet permulaan tahun nie adalah ke Cameron Highlands!

W'ouls stay kat Rosa Pasadena Hotel, 3 star hotel kot..ntah...gambar kat hotel tak amik.  Satu nie je gambar yg amik.  Neway, besttttt banget i rasa gi bercuti.  Dah almost 5 tahun i tak jejak kaki sini...banyak tul perubahan w'ouls tengok.  K...nie uols layan gambar2 je lah ye...malas nak stori morri...lagik pun ramai dari uols dah gi pun kan.  Sebut CH je haruslah ada strawberry....

Si kecik yg begitu syiok tengok stoberi....excited tul dia....siap soh i tanam hehehehehe...w'ouls ke Raju's Strawberry Farm je,...kat sini tak leh petik2 ya...jez tengok posing2 je...lepas tu w'ouls gi makan kat cafe Raju nie & desert pilihan w'ouls haritu adalah ice cream strawberry nie  :D

Lepas dah makan lite2 nie, w'ouls ke sini plak...sebenarnya lupa laaa nama tempat nie...Kea Farm ke apa ntah...kat tepi2 jalan je...tapi since w'ouls pegi hari sabtu...umat punya lah ramai so parking agak susah..rasanya kali ke 4 lalu baru dapat parking....merchandise dia mostly berasaskan strawberi lah kan...

Percaya tak masa nie w'ouls tak beli apa pun jez beli makanan lite2 je....sorang satu beli jagung  mutiara rebus yg super duper yummy, cendawan goreng and oso strawberi datuk ct celup coklat.  Tak disangka semua nie favvy Sapphire.  3Ds2Ns di CH, bila lalu sini je, dia terus minta belikan nie. :D  neway, lepas dah makan lite2 nie,  w'ouls balik ke hotel utk rest jap...

Nanti2 we continue aktiviti seterusnya ya.....

*  sebenarnya today w'ouls bz...insyaAllah ada masa terluang, me BW ya....

Monday, May 9, 2011

... nail polishing block ...

Uols selalu tak dok gi buat manicure or pedicure....Ripleys' Believe it or not, i pernah buat sekali je....tu pun masa i gi Jakarta...kat sana murah gilos ooo tapi i tak ingat dah brapa RM or Rupiah......Kat sini i lum pernah try...
 * image credit en google *

Tingin gak nak try buat kat sini....one fine day akan ku cuba buat gak....tapi sementara nak tunggu 'hari tu' tiba, i kenkonon lah buat sendiri kat umah...tak menjadik pun...tapikan i sangat suka guna this Nail  Polisihing Block dari Body shop.  Rege nye RM19.90.  Slalu i buat nie ketika 'bendera jepun' berkibar ;)

Nampak tak perbezaan kuku i nie...kalo tak nampak, buat2 nampak lah ya...i guna benda alah nie je tau takde guna cutex2 bagai main, teennnyeeehhh je kat kuku tu ~ sila abaikan jari2 montoks ku ya ~

Leh le uols give it a try kalo nak....liplapliplap kuku ku sudahhhh, i loike  :)

... happy mothers' day ...

As salam wahai teman2 ku yg tersayang....not too late kot for me nak ucapkan

kepada my Bonda, MIL, my sister, & SILs, my aunties & kezens, my friends and kesemua ibu-ibu  kandung/angkat/tiri yg baik, dimana jua anda berada, i love u guyssss .... So korang celebrate ke Hari Ibu nie?  Bagi i, tiap2 hari ialah hari ibu kannnnn....haruslah kita sayang, doakan  and appreciate our mom at all times kan kan kan.  Tanpa doa, tunjuk ajar, kasih sayang ibu2 sekelian, siapalah kita nie kan.... 

Ok lah, selamat bekerja ya....i sebenarnya cuti nie...insyaAllah tiada aral melintang, esok i keje...uols take care ya!

Friday, May 6, 2011

... fun filled weekend ...

Jez nak wish uols

Take care ya....smooocheessss & hugs!

... penulis jemputan ...

Assalamua'laikum aunty2 & uncle2.  Cantik tak jubah yg atuk saya belikan masa dia pegi umrah...saya sukkkkaaa sangat....

Di hari jumaat yang mulia nie, saya plak berceloteh di sini, macam penulis jemputan gitu.  Ibu dah kurus kering idea nak berceloteh...Semalam aunty2 & uncle2 makan apa?  Kami pegi ke Cozy Corner kat GE Mall...nie lah menu antara menu yang kami makan.  Saya share dgn ibu makan yee mee ginger beef with gravy...yang lainnya makan keow teow goreng, nasi goreng *ibu xsempat amik gambar sbb kena suap saya* & sotong goreng tepung tu....semuanya sedapppppppppppppp :)  

Oklah, saya nak ke sekolah dah...nie baju sekolah tadika saya...Hari nie last skolah coz yeaaahhhh esok  dah cuti....
Assalamua'laikum semua dan jaga diri ya...smooooccchheeess!

Thursday, May 5, 2011

... my nephew ...

Syukur alhamdulillah, my sista dah selamat bersalin baby boy semalam....Bertambahlah cucu my bonda and bertambahlah my nephew! Yabedabeduuuuuuu....
Nama lum diberi tapi dah ada a few choices dah.  Gewammm je tengok dia ... aduhhhh rasa cam nak terbang balik penang je skarang gak....Dia due lagi 3 weeks tapi petang semalam my sis rasa cam her baby tak gerak...so pegi hospital...doctor suggest c-zer.  Rupanya tali pusat baby dah berbelit kat badan baby tu yang dia tak leh gerak tu...sib baik lah kan everything dah ok....

To my sis & BIL, congrats!  I jez lloveee the smell of baby, wangi je kan :)