Friday, April 29, 2011

... rezki hari jumaat...

Rezki di hari Jumaat....dapat kuih cincin dgn dodol.  Dua2 favvy i....

Tahniah buat William & Kate *macam kawan-kawan je kan* for tying the knots...may u live happily ever after!

Suka tengok Kate...cantikkan dia, baju wedding dia pun simple & nice je kan... 

I pun suka lagu nie sbb iklan dorang le kan.  Best plak dengar....


OK lah uols...enjoy your loooooonggg weekend...Plan cuti ke mana tu?  Ke mana pun uols pegi...take care  & enjoy yourself ya....


*  Sis Elly, tq teramat sangat for your help tadi...sori lah ganggu u time keje...Thanks ya beb!

* entri yg patut kuar kul 2 ptg tadi tapi tersilap teknikal i save je lupa nak buat autopublish.  tak dulik, nak publish gak walopun malam nie :).....

... assistant shopping ...

Assistant shopping i, uols ada ....
Kalo ke tesco atau car4, lepas beli buku/mainan dia, mesti nak dok dalam troli nie sebab dia suka nak susun2 barang tu...dia akan duduk sampai lah ke cashier.  Kat situ, dia plak yg nak letak barang2 kat cashier tu...So kalo nak beli banyak barang, haruslah amik 2 troli...

Selepas penat bekerja....masyaAllah, anak dara sapa lah dok makan cenggini ngehehehe malu ibu nak oiiiii.....
Tapi i pun suka dia dok dalam nie dari dok lari sana sini, lagi susah plak w'ouls nak kejar kan...buatlah apa2pun sayang, ibu rela.....

Thursday, April 28, 2011

... TT ...

Today's thought....
 * credit to sir google *

Have a courageous day fwenzzz.....

Wednesday, April 27, 2011

... Elly : My First Contest ...

Wahai Sis Elly yg baik budiman, comel dan penyayang *ada extra point utk 'jet' tak hehehe* yg sedang bz rite now :)  i joining ur contest ya....


Jenuh lahhhh i  dok skodeng, tilik ...memang lah i tak leh jadik tukang tilik tersohor macam 'Nujum Pak Belalang' tu :)  Tapi yg menariks tertariks da bomb hati & mata i adalah itu TABUNG....So, i teka hal tabung lah kot...sempena 2 may nie u nak pi hoye2 dari hasil kutipan TABUNG tu....

3 nama yg i nak seru :  Sis Azzeyatin, Sis Aishah, Sis Zana Mama Batrice dan sesapa yang nak join leh join ya...tarikh tutupnya 30 April nie. Jom aaa ramai2 join bagi memeriahkan lagi contest nie...     

Gud luck to all uols....

Tuesday, April 26, 2011

... Pesta Buku Antarabangsa KL ...

Uols dah terjah ke lum?  W'ouls dah gi..hari Ahad lepas...masa tu hujan lebat tapi dah sampai parking kan, terjah gak le ke....

Tapi sib baik SH tau ada 'terowong' nak ke PWTC tu dari tempat parking station bas tu...memang w'ouls tak basah langsung le...Umat punya lah ramai....memula ingat kan senang bawa Sapphire sbb dia dah leh jalan kan.  Tapi disebabkan orang ramai, kesian plak tengok dia jalan celah2 orang tu...bukan orang perasan ada budak kan...dia terkena beg lah, org terlanggar dia lah...so end up w'ouls carry dia...gamaknya w'ouls pegi dah lewat so sbb tu org ramai kot...ntah le...

SH memang dah aim nak beli buku xpdc merdeka  nie...Masa time tu dapat plak dia jumpa dengan Kapten Azizi hashim tu...hepi lah kawan :D  dapat autograph, dapat bergambar and oso dapat bersembang2 dengan Kapten Azizi nie.  Tengah syiok bersembang ada VVIP datang, w'ouls pun beredar le...terjah gerai2 lain...


Nie lah buku, motor & route with regards to xpdc merdeka  tu...kata kapten azizi "nothing is impossible" wah semangat je dengar kata2 dia tu :) tahniah! Malaysia boleh...


Lepas memasing dapat lah satu dua buku, w'ouls pun bergerak pulang.  Ibu mereka gak yg tak dapat sbb asyik lah dok keep a watchful eye on sapphire, takut dia hilang...Takpe, lum habis lagi kan book fair nie...masih ada masa i nak terjah, kalo rajinnnnnn  :D

Jom pakat terjah :)

... beg princess ...

Gembira tul hatinya permintaan dah tercapai....dia mintakan "Beg princess roda tarik2 tu"....

One day tu, after dia balik dari tadika dia requested this bag.  Kat tadika dia, salah sorang kawan dia ada beg nie.  I said boleh tapi next year baru boleh beli coz beg Barney dia still in very good condition. and she is ok with it  Tapi my SIL dapat tau about the wish, terus dia lunaskan....apa lagi gumbiralah hatinya, thanx to my SIL tolong belikan and save our $ hehehehe

TAPI w'ouls still tak benarkan dia bawa beg nie ke school...We suruh dia keep and kalo nak guna pun utk main2 kat umah je...Next year baru leh bawa ke school.  Jgn membazir apa yg ada *beg barney* plus she must learn to listen to our 'nasihat' *next year baru leh bawa*  Org tua2 kata, nak melentur aur biarlah dari rebungnya kannnnn.....

Monday, April 25, 2011

... my precious gems ...

Lepas habis berkonvo bagai, w'ouls terus balik umah dulu.  Amik SH & Sapphire yg dah sememangnya sihat walafiat...takde melepek2 dah...mulut potpetpotpet je hehehehehe...W'ouls terus ke asrama Emerald plak.  Sesi makan2 and sembang2....

Birthday girl yg request takmo kek tapi ibunya beli gak kek nie :)  Dia cakap takmo potong masa tu, dia nak bawa naik asrama share dgn geng2 baik dia.  OK lah no hal....Sib baik ada roti2 ban planta i bawa extra...leh le dishare2 makan sama2....tak cakap awal2 nak makan kat bilik boleh i bawa extra food kan...pandai2 lah dia nanti nie...

Berposing sebelum pulang, dah cakap nie nak masuk blog. *kena dapat izin dorang baru leh masuk tau hehehehe*  Dari yg eldest to the youngest...See Sapphire dah sihat kan :D  Now, agak susah nak amik pics dia...macam2 aksi & expression muka dia buat tau...Neway, we had a lovely time with Emerald that day, a simple celebration for her :).

My precious gems : Aqua, Agate, Emerald & Sapphire, Ibu love uolsssss sooooo much!!

... syukur alhamdulillah ...

As salam my fwenz....how's your wiken?  I syukur sangat-sangat coz everything went well.  Hari Jumaat lepas dapat call dari tadika Sapphire mengatakan dia demam.  So, w'ouls half day je keje haritu.  Balik amik Sapphire kat tadika, terus ke klinik.  Demamnya baru nak mula. 
Balik umah makan ubat...I stayed up sepanjang malam, tuamkan dia...Syukur sesangat coz hari Sabtu pagi demamnya dah kebah and dia terus sihat sampailah hari nie.  Syukur alhamdulillah....

Plan sebenarnya nak ke konvo Aqua.  Tapi disebabkan Sapphire tak brapa sihat.  Dia terpaksa rehat dulu kat umah dgn SH.  I gi dgn Agate je ke konvo Aqua.  Bagus gak bawa Agate.  Bagi dia semangat nak 'berjuang' kat skolah dia plak.  Neway, berbalik ke real stori...

I gi lewat skit.  Aqua dah sememangnya tidor kat sekolah dia hari Jumaat tu coz ada rehearsal...So, i tak kisah sangat le if I pegi no seat pun, tapi i bersyukur sekali lagi coz ada seat for us and the best thing is I sampai ngam2 je dekat timing dia nak amik scroll.  Syukur alhamdulillah....  Berkonvo-konvo lah dorang nie.  Bunyi cam dah habis blajar kat U je hehehehe...zaman skarang budak tadika pun ada konvo :) Dolu2, zaman2 i lah, yg tamat U je merasa konvo bagai kan.  Neway, gambar2 Aqua masa amik scroll tak clear...hopefully, gambar dari skolah dia nanti clear le...
Well, his ending at this school is jez a beginning to his future..All the best my son...Smoga impian mu tercapai...Nothing comes bergolek gitu je without any hard work k....U jez have to study hard & smart and sentiasa berdoa kepadaNya.  Ibu akan sentiasa berdoa kepadaNya and i'm alwiz here for you ok....

Friday, April 22, 2011

... happy weekend uols ...

Have a happy wiken....me dah balik by now, half day coz Sapphire tak sihat....neway...

*pics credit google *

Take care uols...

... Happy Birthday Emerald ...

Happy Birthday Sayangku Emerald....


How fast you've grown my baby, tapi dah dewasa camne pun u'll alwiz be my baby...bukan u je, all ur siblings :D  Belajar rajin-rajin ye sayang, dok kat asrama tu, pandai2 jaga diri, kawan biar ramai dan jgn cari lawan....Ibu berdoa semoga Emerald will grow menjadi anak yg solehah, adik & kakak yg bertanggungjawab dan penyayang, insan yang mulia, dipanjangkan umur, dimurahkan rezki, dilindungiNya selalu dan semoga sihat sejahtera...

I love you sooooo dearly!


*  tak sabar nak jumpa dia esok....celebrate lite je kat school dia ;)

Thursday, April 21, 2011

... thanx sis ell ...

Petang semalam me dapat parcel dari orang jauh.  Udah le jauh asal pengirimnya, ole-ole yang diberi pun jauhhhhhh datangnya, sumthing she bought masa gi holiday....marvelous!


Thanx Sis Ell, thanx so much for these lovely gifts : beg maroon berisi telekung yg sesuai utk bawa travel, kipas tangan and FM, all three dari Indonesia and oso a jar of delicious homemade acar buah & a beautiful handmade card!  Ahkak suuukaaa sangat2... Semalam i makan nasi panas dgn acar u tau...lauk lain dah tak pandang hehehehe...sedap!  Dulu Sis Ell ada pernah kirim kat i acar buah, tapi sayangnya bekas tu pecah & i tak sempat rasa...so nie dia kirim sekali lagi...takut i kempunan hehehehe...so thoughtful of her kan...

Semoga makin murah rezki u sis and again thanx....smoooochhheess & hugs!

... TT ...

Mode TT today  :  LOVE...

* quote credit mr google... *


Have a lovely day and loooooveee youuuuuu!

Wednesday, April 20, 2011

... AGM ...

Bebaru nie ofis i held its' AGM for Sport's Club... harus gi  ni sbb ada benda nak disuarakan...

Pada those yg attend, dorang bagi gift nie...


Mokcik sooooka...Ada post it note kaler2 and oso kertas note...very useful kan...Leh tak nak sepuluh hahahahaha...OK lah team baru yg di-elect tu tengok gaya cam agak happening dari yang dolu...hopefully this year adalah event-event yg best...Me nak suarakan 'sumthing' time tu tak sempat.  Coz dah le start lewat, buat election utk AJK baru then masa dorang bentangkan minit & penyata akaun, byk lak soklan2 panas yang ditujukan....

So, lum sempat habis meeting, i dah ciao...esok tu baru lah i roger2 Pengerusi AJK yg baru & give my two cent opinion...apa2pun hopefully this new team dapatlah 'mengumbirakan' staff opis nie dgn acara2 yg menarik nanti....

MAJU SUKAN UNTUK NEGARA  nghehehehe

... viva home ...

Hari Ahad last wiken, w'ouls pergi ke Viva Home Complex nie...
* credit en google ~ an artist impression of viva home deco *

Dulu tempat nie Plaza Uncang Emas (UE) yg kat jalan Loke Yew, Cheras tu...now dah diberi nafas baru....I rasa baru buka kot.  Nie sesapa yang nak beli barang2 rumah memang sesuai ke tempat nie...One Stop Center For Home.  Macam-macam kedai ada kat dalam tu macam kedai jual set katil, kerusi, barangan bilik air, cadar even sticker lekat kat dinding tu pun ada pendek kata dari barangan yang mahal sampai lah ke yang murah. Contoh kedai2 yang ada Ir Korea Deko, Lorenzo, Home Harmony, Chester of London dll oh MBO pun ada kalo nak tengok wayang.  W'ouls tak gi tengok wayang pun, posing je depan poster RIO tu.   Tu pun banyak gak lagi kedai yang lum buka.  Dalam 70% kedai yang dah operational.  Tapi i tak amik gambar banyak pun kat situ...sibuk menjamu mata kan *ihiks*


If uols nak pegi, i advise pegi lah pagi...memang parking dia banyak tapi agak ramai gak le umat yang gi situ...tempat baru lah katakan...Masa i gi tu, parking free lagik.  Tapikan i tengok majoriti adalah masyarakat cina yang terjah situ....Neway, dalam banyak-banyak benda yang i berkenan satu tu yg i tingin nak beli....ini bean bag yg bentuk cam kerusi sesuai utk si kecik nie....

Mahal lah rege dia RM165 gitu...timbang tolak darab bahagi bagai...tak jadi nak amik...sebab i rasa Sapphire nie tak akan menggunakannya 100%...memula tu mesti dia suka tapi lelama mesti tak heran dah...buat rugi je kan and bila dia tak lama nanti she will outgrow the chair.....At last pusing punya pusing punya pusing, apa yang w'ouls beli....

Slipper rumah nie je hahahahahahaha....sepasang utk Sapphire and sepasang utk ibu dia :D tu pun sebab Sapphire beriya-iya soh gak i beli sepasang and tu yg dia pilih for me coz ada love love katanya :D  Sib baik murah RM10 je sepasang so ok laaaa....Ibu dia pun suka gak sebenornya hehehehe....

So, uols kalo nak gi beli perabut rumah leh le ke situ, macam-macam ada...

Tuesday, April 19, 2011

... durian ...

Sapphire makan duriannnnnnnnnnnnnnnnnnn :)
Sebenarnya dia tak suka sangat makan durian.  Katanya "eeeee smelly la"  Then, hari Sabtu tu w'ouls pergi pasar malam dan dgn jayanya telah merembat 3, 4 biji durian.  Memanglah dia dok cakap smelly smelly... Tapikan kakak2nya dah ugut dia...kalo nak ajak dorang main, makan durian dulu hahahahaha sungguh keji kan....

Atas ugutan pujuk rayu kakak2nya berjaya gak le dia makan seulas durian walopun agak terkulat2 untuk dia habiskan...See bersungguh-sunggah gak le dia makan nak habiskan seulas tu.......

I pun setakat bagi dia makan seulas je pun.  Tapikan sesajalah i offer dia seulas lagi, laju dia jawab tak nak hehehehehe ... Seulas tu pun amik masa dlm 10 minit nak abiskan  hehehehehe

Anak, anak...lain anak lain ragamnya kan...

... saba ek saba ...

Saba ek saba...eh tetiba soh saba...apa kes nie hehehehe sebenarnya nak stori w'ouls gi lunch lepas gi umah my kezen tu.. W'ouls makan kat Restoran Saba....
Food adalah super duper yummylicious....makan nasi dia saja dah sodap...tapikan i dah lupa laaa nama nasi dia nie...w'ouls amik 2 pinggan nasi large & 2 ayam separuh...masakan lain2 makan untuk 4 org...tu pun ada balance nasi & ayam lagi.  Sambal tu memang dorang bagi, sedappp :)  Air w'ouls order air gas dia tu...perisa pineapple, apple dgn stroberi, memang sedap sampaikan my doter order 1 bottle utk tapau balik umah :D...memang leh repeat lah ke restoran nie.  Oh! Harga total w'ouls makan hari tu lebih kurang RM50 gitu.  Reasonable lah with the portion....
Mana model kecik blog i?  Sapphire dah tidor dah time tu..kejut dia tapi dia kata nak sleep...penat sangat bermain & berlari masa kat umah my kezen lah tu...see she sleeping in my arms.  Dah besar dah dia, sampai i tak larat nak carry her ~ nie dok tunggu SH amik kete......

In case uols nak tau kat mana Restoran nie...Alamatnya :

Ada sesapa nak blanja i tak? ;)

Monday, April 18, 2011

... 2 in 1 gift ..

Lepas betulkan GPS tu, w'ouls ke PJ SS4 kot kalo tak silap i....yang ada Digital Mall tu....membeli sumthing utk Emerald, see muka hepi dia dah dpt idaman hatinya...
Her 2 in 1 gift....  Last year she got her UPSR results kan tapi lum claim gift...then bebaru nie dia cakaplah dia wish for Sony MP3 as her belated UPSR results gift plus as her birthday gift which is jez round the corner...So itulahnya 2 in 1 gift :) ...

Hepi lah dia tapi her MP3 tu kena ditinggalkan kat umah le bila dia ke asrama...dia tak kisah, i lagi tak kisah, leh le i yg guna hehehehehe..Dia beli exactly like this, kaler pun itam gak tapi pic nie pinjam dari en google..lupa nak snap barang sebenarnya :)  Regenya termasuk charger lebih kurang RM150 gitu.  Murah dari last year...gadget2 nie gitu lah kan, tiap2 bulan/tahun mesti merosot regenya coz makin lama makin byk gadget2 baru keluar.....

Lepas dah shopping, w'ouls ke umah my kezen...antar my bonda.  Dia nak balik Penang with my aunt...Dorang kan ke umrah togeder2 haritu so, nie dorang nak balik Penang togeder2 gak le....Sblum balik sessi makan2 lite2...tapi nie nak show off 2 desert yg super duper sedap....Yg fruit tartlet tu dibeli oleh salah sorang kezen i...yg truffle tu tuan umah buat..ghupa tak cantik tapi enaknya perrggghhhh bila makan nak lagi dan lagi dan lagi gitu....
Dalam kul 12 tengahari dorang bertolak, w'ouls pun bertolak cari lunchhhh....esok je lah citer ya hal lunch n ie :D

... GPS ...

As salam my fwenz.... Syioknya kalo cuti harini kan...dari subuh tadi dah hujan.  Dah le semalam i tak dapat tidor nyenyak kalo leh qada pagi nie mmg heavan *ihiks*  Tak leh tidor sbb kul 1 pagi blackout kat area umah i, sampai kul 3pagi...
Me asyik dok gi jengah Sapphire tidor...si kecik tu kalo panas dia tidor tak nyenyak..jap jap merengek gitu...so i dok gi kipas dia....Then kul 3pagi ada letrik legaaaaaaaa....dapat lah tidor 2 jam lagi sblum nak mulakan tugas harian...

Ok nie stori hari sabtu haritu...hari sabtu tu pun hujannnn je kan...best je kalo leh tarik selimut :)  Tapi dukacita dimaklumkan, w'ouls kul 9 dah kuar umah...W'ouls ke Phileo Damansara...
Tak kuar kete pun, dok tunggu SH dalam kete...sbb utama ke sini sbb nak upgrade GPS nie and oso uols tengok le tempat pelekat dia...dah tercabut sudaaa.  Kena replace yang baru, RM50 gitu kot regenya...Tapi lega bila dah replace, senang nak jenjalan :D
Nie mereka2 yg didalam kete haritu...Tu my bonda, dia ingat i nak snap pics kiddos je tu :D  Aktiviti seterusnya next entri lah ya...
Nak BW skit sblum nak start keje...Jap gi akan kebzan le nie...big boss dah lama tak masuk opis, jap gi nak masuk....ok lah ciaoooooo.......


Friday, April 15, 2011

... UFO ...

Eh apa tu????   UFO ke....ooo nehi nehi....it's SILKLITE....


Meh tengok apa kegunaannya...Rasanya bateri operated kot...lupa nak check out laaa....Ok, memula kita on kannya, how?  Sila tekan butang kat tengah tu untuk on kan...


Lepas tu kakinya yg mulat2 tu akan gegar & ada kuar kaler2 gini...

Lepas tu apa lagi...letak le kat kaki or badan utk diurut2 manja....

Geli Sapphire diurut gitu hehehehehehe....Alat nie leh guna utk urut2 kaki or badan...tapi tak ler semahal sekuat Ogawa tu...ada salesgirl datang opis jual kat budak2 opis dia and SH dah terpengaruh nak menerai...terbang RM19 tapi berbaloi gak le coz yg slalu guna nie adalah isteri SH yg comel lote nie...memalam bila dok sensorang layan tv, ambil ler benda tu urut2 tapak kaki..best gak ;)


Ok lah dah nak weekend kan...bestnya ....
Take care ya  uols.....

... box ...

Sapphire : Ibu...box boleh keep benda tak? *sambil tunjukkan kotak nie*

Ibu :  Boleh sayang...If u nak use box tu boleh le...u can keep your small toys dalam tu....

Sapphire : Ok, thank you....

After a few minutes, i dengar dia panggil2 i yang dok sibuk di dapur....

Sapphire :  Ibu! Ibu! Ibu, tak boleh punnnnn......*dgn nada yang agak frust*

Ibu : Jap ibu datang....

Ibu :  hahahahaha macam mana nak boleh kalo u nak keep nie....isk isk isk, Sapphire Sapphire...

uols nak tau apa........



 
~




~





~





~







agak-agak uols...boleh tak dia masuk nie hahahhahahaha

Thursday, April 14, 2011

... Giveaway Entry Pertama Saya ...

Jom join GA Entry Pertama Saya, anjuran sis Mama Iris  nie..

Sempoi je cara dia.. uols cuma perlu copy paste kan entry 1st uols masa memula berblog dulu...senangkan..


Hahahaha nak tergelak gak baca ayat2 i tu...cam skema jek bunyinya and takde sesapa pun nak komen kan...Syukur sampai ke hari i still berada berblog di sini.  And syukur gak melalui blog gak i 'jumpa' ramai teman2 baru di alam maya nie...K lah uols...jom aaa join....

Dateline  :  15 April 2011 ya... Btw, sis..enjoy ur percutian :)

* i ada hutang satu lagi contest.  sabar ya beb, bukan tak ingat...ingat, masih dok skodeng atas meja tu tapi ilham lum mariiii aaaa.....

... TT ...


Do enjoy and yet be cautious of the 'sweet things' in life ..........

Wednesday, April 13, 2011

... makeup ...

Dah lunch?  Me syukur alhamdulillah dah kenyang dan dah pun solat....me kalo lepas solat, simple je makeup muka, ermmm tapi kan kalo tiap2 hari pun i nie makeup sempoi je, takat blusher & eyeliner je, kkdg ada rajin, terpalitlah eyeshadow hehehehe  jarang2  sgt nak vogue da vass tau....
Ni je keperluan i...eh silap yg cleanser tu seblum amik wuduk lah kan, utk cuci2 muka...lepas solat i jez pakai lotion & powder...toner/moisturiser pun tak pakai...kalo pepagi sblum dtg opis tu pakai lah toner then moisturiser tapi bila kat opis nie tak lah plak...nak cepat plus malas....

See compact powder tu i baru beli, lum sempat buka lagi ... Nie try brand ZA ...hopefully sesuai lah dgn muka i...beli pun yg refill nye je *kedeks tul i nie hahahaha*  Set nie ditinggalkan kat opis...Yg kat umah utk jenjalan or functions i guna set/brand lain plak *ihiks*...Syukur gak le takat nie muka i tak byk kerenah...tak kisah brand mahal murah takde brand ke ada brand ke, setakat hari nie semuanya ok...leh sapu :D 

Eh ke lain plak i stori...sebenarnya nak cakap, i respek tul tgk my opismate yg suka bermakeup nie...lepas solat dorang rajin tul touchup balik cantik2...dah le tu pandai plak makeup...bila dah siap, lawa je i tengok....i suka lah...Uols, kalo lepas solat tu, rajin tak touchup balik tak ek?

... zaman berubah ...

Ni berbalik citer selepas ke Istana Negara tu ya....Destinasi sebenornya nak  ke care4 beli barang dapur.  So disebabkan nak cepat2 shopping & balik umah, haruslah membzkan sapphire di playground nie....

Abang & kakaknya jaga dia sementara w'ouls gi shopping apa2 yg patut....hepi lah dia dapat main playground.  Bayaran RM5 sekali entrance tak kisah le brapa jam pun kat situ.... Kids mana yang tak suka kan bila jumpa playground....tapi kan i pun tingin gak nak jump2 kat 'istana belon' tu, mau meletop 'istana' tu kan hahahahaha..

Dolu2 time i kecik2 mana ada nie semua...Yang best tu zaman dolu-dolu kita byk main kat luar rumah macam main galah panjang, konda kondi, sorok2 etc, main dlm hujan or sungai, kiranya kita lebih adventurous gitu kan... Nowadays, risau je bila anak2 main jauh2, nak main hujan pun takut air hujan toksin bagaikan....zaman berubah, manusia berubah, persekitaran berubah....

I ingat lagi semasa my son umur 4 tahun gitu...w'ouls ke utara, lalu kat sawah yg sedang menghijau, i asked him "Do you know tu apa?"...dengan yakinnya dia jawab "tau...tu padang golf" amik ko...padang golf...tu lah anak2 era baru hehehehe .... Future nanti nie ntah camne plak kan....

Tuesday, April 12, 2011

... tak sabarnya ...

Tak sabarnya nak balik today....nak jumpa my bonda yang dah selamat mengerjakan umrah bersama my 2nd bro & wife & also my aunty & uncle....

Nie pic yg my SIL mms kat i last week rasanya....jeles sungguh i...bilalah i pulak dapat merasa ke sana....Doaku, insyAllah one day akan ku sampai jua......Counting the hours nak jumpa dorang and dengar stories of their wonderful journey......

... keje di luar ...

Sebenarnya today nak stori pasal benda lain, baru perasan i tertinggal pendrive i kat umah ~ sungguh careless me ~  so nie godek2 pics yg ada kat opis untuk dijadikan n3 pagi nie hehehehe...

For the past few weeks most of the time i keje diluar...bawa keje2 opis i ke sini coz my big boss bersidang kat situ....kat mana...kat tempat nie lah, bak kat datuk ct, biarlah rahsia gitu hehehehe, sila jgn betulkan gambar itu sebab sememangnya sengaja diblurkan ...


Sbb tu cam tak cukup je masa i nak buat itu ini...syukur alhamdulillah, start minggu nie w'ouls dah fulltime semula kat opis nie :) Oh btw, tu lah pengganti sis Ima yg dah resign setahun lalu....now i dah ada teman baru kat opis nie and tak lah keseorangan.  So pada sis Lala *nama samaran*, welkam and buat keje baik2 tau *ihiks*......

Monday, April 11, 2011

... istana negara ...

Lepas ke Pusat Sains tu w'ouls terus nak ke carre4 tapi ntah camne leh plak 'ter-divert' ke sini ;)

Fuhhhhh luas tul laman istana mahligaiku nie kan...kalo tu umah i, jenuh le nak kejar Sapphire berlari2 kat situ...gamaknya leh kurus lah i kan *ihiks* .... Tak sampai 10 minit pun w'ouls kat situ, bukan ada apa2 yg exciting sgt nak dok lelama kat situ tapi rezki w'ouls coz time tu ada plak 'Changing of Guards' gitu.  Leh le tengok....

Verangan kejap cam gi melawat Buckingham Palace gitu hehehehee...proud to be a malaysian maaaa harus terjah gak  ke sini ....kat negara asing beriya-iya nak gi tengok, yg kat negara sendiri buat dono je..mana leh gitu.....

Tetiba feel cam pendatang tanpa izin pelancong plak w'oul hehehehe...uols dah pernah gi sini ke?