Thursday, March 31, 2011

... sekolahku ...

Dah lama i tak jumpa my school mates.... Bebaru nie one of them roger2 i kata she is in KL and berada dekat dgn opis i....Apalagi terus i  soh dia datang my ofis.  Dia datang KL ada hal plus dia bawa barang kiriman i..
Nie lah my school mate..Cheryl...dari darjah 1 i berkawan dengan dia till now...tak pernah jumpa lepas keluar sekolah...then tru FB dapat jumpa balik...Bebaru nie ada school reunion, tapi sayang waktu tu i dah ada hal lain...so i tak attend, rugi je rasanya.  Tapi takpe, next time, insyaAllah akan ku usahakan utk attend... 

So, masa jumpa tu macam2 lah w'ouls catch up...pasal cikgu2 and kawan2 sekolah ku, hahahaha tergelak2 w'ouls terkenang citer lama.  Nie baru jumpa sorang, kalo jumpa ramai2 ntah apa jadik le kan.....bestnya...and nie lah kiriman i...mug & keychain sekolahku sempena menyambut 50 tahun bebaru nie....

I truly enjoyed my school days....it was fun with lots and lots of sweet sour memories....Uols pun mesti have some kind of wonderful stories kan zaman skolah :)  Care to share?

... Thoughtful Thursday ...





Wednesday, March 30, 2011

... bunga ros hitam ...

Hari Sabtu nie BIL i nak bertunang...tema hitam putih, my MIL kata warna t**k cicak hehehehe...dia minta tolong i buatkan hantaran2nya...Me ok je, tapi dah lama tak buat so agak kejung gak le tangan2 nie and otak pun agak karat nak come out with the hantaran....Dah almost nak settle dah pun....Nie lebih kurang rupa bentuk hantaran2 tu nanti, nie lum touch up betul2 lagi tau, masih dok adjust2 nie.....

Tapi kan i tak berkenan dgn bunga ros hitam nie...Sooooo dark and tak berseri...Cam nak sembur je dgn silver dust kan...my BIL suka tu dia yg pilih...tapi w'ouls semua tak kenan sangat...

Do you think i shud sembur or kasi 'highlight' dgn silver dust tak?  Or nak tambahkan ribbons putih lagi?   Kena make it simple coz lapik dia tu pun dah berdesign2 kan...Any suggestion tak, fenin fenin!...Tq for helping out!

Tuesday, March 29, 2011

... dating hari sabtu ...

Dating di hari sabtu ku bersama dgn Sis Perantausepi yg memang banyak menyepi dah now.  Dating bersebab sebenarnya...Haritu kan i ada bertanya pasal bekas pahar nie...
So, Sis Perantausepi dengan baik hatinya loan kan kat i...Tq so much sis...Gambar tak amik plak coz masa tu memasing kelam kabut skit kan sis hehehehe...

See, dapat gift lagik from Sis Perantausepi.  Suka suka suka....
Mug cat tu favvy Sapphire dah sis...cam hak milik dia dah now, then i sembunyi kan kotak cat tu sis..nanti rosak dibuatnya, sayang...kotak mug tu sweet!  Rantai tu pun gorjes...dah pakai pun but again, lupa nak snap pics.  USB port tu w'ouls berjemaah sekeluarga guna :D ... Tq so much sis..nanti dah settle majlis kita set date lain ya....

* apa rahsia mu sis selim melim & bertambah gorjes nie...share skit *ihiks*

... melawat ...

Hari Sabtu adalah hari melawat ku ....  Pepagi dah gi melawat workshop nak servis kete tapi pic nan ado lah ya...Lepas tu gi melawat ke kedai....

Tujuan ke kedai World of Babies is nak beli ole2 coz w'ouls nak gi melawat my ofismate...nak gi tengok baby...


Rayyan, baby boy my fwen....congrats babe!  Dah settle melawat my fwen & her baby... Lawatan seterusnya adalah ke Subway :D  Lunch dulu...pewut dah berkeroncong, singgah di Subway, JJ AU3......


See kecik nie kalo ke subway, kkdg nak makan the sandwich...macam hari sabtu tu, dia nak makan inti sandwich je...Kat JJ i berjumpa2an sesorang ~ next entry ~...

Seblum balik, si kecik melawat & bergambar bersama 'animals' kat JJ AU3 tu... Next lawatan adalah jumpa Emerald di asramanya....
Lastly, ulangan lawatan semula ke workshop amik kete i....see Sapphire dah surrender zzzzzzzz....so SH je lah gi amik kete i, and i drive home his car...
Banyak tul lawatan2 sabtu tu kan....so petang sabtu memasing dah tired...lepak je lah kat umah :)

Monday, March 28, 2011

... businesswoman ...

Businesswoman lah sangat...padahal taraf2 org b**g*a yang dok jual2 karpet tu je i nie hehehehe...Bukan niaga besar2an pun...takat nie ha...niaga kain...

Ni pun my kezen nye...tolong2 jualkan kat opis...dia tu mmg suka niaga kecil2 camnie...dari baju baby, cookies choc chips *dah lama tak buat ~ ermmm stop kot* and kain-kain.  Banyak kali dah dia bawakan kat i di opis ni minta i tolong2 jualkan...Kain yg ditunjuk tu ekceli 7 helai dah dirembat org...yg hitam kat atas skali tu, i nye...mmg i dok cari tanah hitam bunga kecik nye kain...nie dah jumpa, dok ding dong ding dong nak amik ke tak...takpe takpe...still ada masa nak buat keputusan sblum dia datang amik balik kain nie....

Camne nak untung...antar2 je, terus i yg terkam pilih dulu....isk isk isk nafsu nafsu hehehehe Tu la, camne nak jadik businesswoman yg berjaya kannn....

... cinderella ...

As salam my fwenz...jom kita senyum2 di pagi hari dengan keletah my lil' princess Sapphire... Dia cukup suka bila i cakap nak ceritakan dia a story...  Kekadang i merekacipta citer kkdg citer kisah nabi dan kkdg citer dongeng... So nie citer dongeng "Cinderella"..  Uols tau kan citer nie...

Ni dah nak sampai ke part yg "Prince" tu nak cuba carikan empunya "glass slippers" tu lah...
Ibu : Knock knock..hello mother, please can u let your doter try the slippers...

I ulanglah ayat nie 3, 4 kali .... so kali ke lima :

Ibu :  Knock knock.....Apa prince tu cakap *dgn harapan Sapphire ulang script i*....

Sapphire  :   "Assalamua'laikum mother, please let doter try slippers"

Jenuh i nak tahan ketawa tu masa tau....hehehehehe Prince bagi salam ... uols tau tak Prince Charming citer Cinderella tu beragama islam...I pun baru je tau nie :D  Sapphire sapphire....

Friday, March 25, 2011

... penat bekerja ...

Penat bekerja???
* pics credit google *

Jom kita minum dulu...
Tq sis Kaseh for the voucher ... hilang haus i minum Frap Dark Mocha nie sis :D  With the voucher w'ouls topup skit ongkos untuk makan petang merangkap dinner tau....Thanx ya sis!


Bestnya dah nak weekend kan, beberapa jam je lagik....So, do take care and
* pics credit google *

Smoooccheeesss!

... salam perkenalan ...

I rasa semua bloggers pasti ada penambahan kenalan bloggers baru bagaikan.  I ada gak a few, walopun tak seramai cam bloggers yg pamos amos tu, tapi ada lah juga.  So, di sini i nak ucapkan tq and welkam to blog picisan i nie....

InsyaAllah, i akan buat kunjungan balas, mungkin tak straightaway, amik masa skit tapi insyaAllah pasti i singgah gak kat blog uols....tapi sebenornya nie i nak highlight satu soalan dari kenalan baru i....So, meh sini saya introkan famili i...

My other half, SH nama diberi...
My one and only son, Aqua namanya...

I ada 3 orang anak dara...Anak kedua, Agate panggilannya...

Anak ketiga pula namanya Emerald
Yang bongsu dan juga merupakan model tak berbayar blog i, adalah Sapphire...

Soalan ini sebenarnya dah beberapa kali ditanya ...

Dan ini lah jawapannya...Nama-nama dorang nie dan juga nama i bukanlah nama yang tertera di surat beranak or IC ... Ni hanyalah nama samaran yang diberi di dalam blog ini....permintaan memasing tak mahu nama sebenar terpapang di alam maya nie...katanya nak low profile gitu hehehehe...So, nama anak2 i nie i derive dari birthstones dan tidak dari birthstones ikut bulan kelahiran dorang, i pilih nama yg agak2 sesuai dgn dorang :D ... sebab tu namanya pelik aje hehehehe, sekian harap maklum....

Itu je lah kisahnya....so again, salam perkenalan buat mereka2 yg baru di blog picisan i nie...

Thursday, March 24, 2011

Wednesday, March 23, 2011

... syukur alhamdulillah ...


Syukur alhamdulillah.....I'm happy and proud of you Aqua.....

... tapi ...

Tapi...eh eh start2 je "Tapi" apa kes nie....ater sambungan citer pagi semalam kan :D

Tu lah memula tu cadangnya nak lepak2 tengok tv kat umah...tapi masa balik umah tengok2 astro asyik lah "Out of service"  Tepon SH at his office, katanya bil memang dah bayar...maybe sebab time tu hujan kot...So kids layan internet.  Nak tengok dvd, semua citer dah tengok.  Last2 dorang tengok movie yg SH dah download...

Sapphire layan Yogi Bear...

Lepas tu, budak2 nie layan citer, How To Train Your Dragon kot....

SH, balik umah lewat petang tu, tanya i tak baca ke notis kat Notis Board or kat dalam lift....Sah sah le i tak baca...rupa-rupanya :-
Patutlah no astro service hehehehe bagus gak, kids dapat settlekan semua homework dorang petang tu.  Nie lah yang dikatakan "Ada hikmah disebalik setiap kejadian" kan.....

* dagdigdug hatiku hari nie...semoga mendapat keputusan yg memuaskan hati....

Tuesday, March 22, 2011

... harap maklum ...

Citer hari jumaat esok je lah sambung ya...nie nak selit skit satu pengumuman...wah,  yo yo oooo je pengumuman hehehehehe

Me kat opis, bila ada masa terluang akan berBW...slalunya pepagi sblum start keje or lunch hour...tapi kan, kejadian baru je nie, ada dua tiga blog kalo dibuka muncul benda alah nie...


Antaranya, blog sis Perantausepi, blog sis Mummysyafie, mu jangan kecik hati ya kalo i tak singgah blog uols 2, 3 hari...bila singgah slalunya i akan baca balik citer2 lama walopun tak meninggalkan jejak...Uols tak perlu lah ajar i camne nak buat sbb i memang tak reti sgt bab2 follow instruction especially kalo citer IT nie, ater me sememangnya buta tuli IT....

Harap maklum, blog2 uols yg bila i klik2 jadik gini, don't worry, bukan i lupa, i ingat, cuma keadaan teknikal tak mengizinkan, so balik umah, bila ada masa terluang, i qada berBW dari umah ke blog2 berkenaan....

Tu je nak kabor...sekian, terima kasih :)

...citer hari jumaat ...

Citer i tunggang langgang...takde ikut turutan hari...tak kisah lah kan asal ada stori morri the morning glory  gitu :)  Ni citer hari jumaat..

Lepas breakfast pagi tu, w'ouls gi amik Aqua di asramanya. Dia dgn 5 org kawannya, diajak oleh guru sekolah dorang, samada leh tak dengan sukarelanya pegi skolah tu bimbing murid2 tingkatan 5 tahun nie utk pelajaran add maths, kimia & fizik.  Aqua agree je sbb katanya leh lepak2 gak dgn kengkawan dia tu..5 org tu mmg geng dia pun...So, hari khamis lepas makan2 kat JJ tu, w'ouls terus gi antar dia kat asrama...Tu yang hari jumaat tu kena amik dia kat asrama...
Sihatnya anakku hehehehehe....Masa nie students ada lagi, tapi Aqua ada urusan lain yg nak disettlekan so, dia balik dulu, kawan2 dia yg lain still ada kat skolah tu sampai lepas solat jumaat baru dorang balik...Neway, w'ouls nye next stop ke JPJ....
Dia dah lulus ujian memandu so hari tu settlekan lesen P nye...Kejap je settlekan tak sampai 10 minit gitu, lega .... Tapikan, sampai hari nie, i lum benarkan dia drive dlm KL..takat area rumah i leh le :)
Dah settle urusan jpj, w'ouls cepat2 gi lunch then hantar Aqua gi solat Jumaat...aktiviti selepas tu hanyalah lepak2 di rumah sampai lah ke malam harinya.....tapi...

Tapi tu sambung next entri lah ya....


Monday, March 21, 2011

... our lunch ...

Lepas shopping, next agenda, makan..... Sepakat nak have our lunch kat foodcourt AA tu, Arena Foodcourt.
Our lunch,  Agate makan nasi dgn tomyam & sayur kangkung goreng belacan, Aqua makan nasi with honey glazed chicken, Emerald nasi ayam, Sapphire set nugget McD and i had sizzling yee mee.

Tapi w'ouls nie makan berkonsep kan sharing is caring gitu...tak caya see...

Emerald makan share dengan Sapphire...

Then Sapphire share dengan Emerald...

Then Agate plak share dgn Sapphire

Then yee mee i share dgn Emerald

& Aqua...Agate share gak tapi tak sempat snap pics dia...

Tapi yang nie share paling kelazzzz hahahahahaha....

Sharing is Caring kan *ihiks*

... Jusco Alpha Angle, Wangsa Maju ...

As salam my fwenzzz...Hari nie saya dah mula bertugas, anak2 pun dah start sekolah kan...when having fun cepat je masa berlalukan...

Ni antara aktviti semasa cuti haritu...Shopping kat Jusco Apha Angle, Wangsa Maju...

Shopping baju anak-anak je...

Bila membeli baju my doters, Aqua layan adiknya....

Ni plak masa shopping baju Aqua, kakak2 plak layan adik sambil bercamwhore...

Ibunya tukang bayar je hehehehe tak shopping pun.  Memang kalo shopping, harus assigned sorang jaga Sapphire sambil tu mata i pun pandang2.  Takut le kan semua org leka, nanti si kecik nie jalan2 sesuka hatinya ;)

Lepas shopping aktiviti makan2...tungguuuuu next entry k...

Friday, March 18, 2011

... yes you ...

Yes You!!!

Take care and enjoy......

... tumpang tanya ...

Tumpang tanya, uols tau tak kat mana i nak pinjam/sewa dulang/bekas pahar nie...


Nak guna end March.  My famili nye ada di Penang nun and at the moment takde sesapa yang nak naik KL.  Naik guna 5 buah.  Agak-agak kalo sewa brapa RM ek?  Tq for your help...

... gara-gara musim hujan ...

Sekarangkan musim hujan...so, haruslah kita berbaju hujan dan berpayung kan....tapi tengok nie....gara-gara musim hujan....

Bahaya memang bahaya, kelakar pun iye...Tapi disebabkan nie kat kawasan perumahan i, dalam kul 3 petang, bukan peak hours, itu gamaknya orang nie yakin yg perbuatannya selamat...no helmet and sebelah tangan guna payung...tapi orang kata malang tak berbau durian/petai sedap berbau kan...

Thursday, March 17, 2011

... bubble & basikal ...

Antara aktiviti Sapphire cuti2 nie...main bubble....

Emerald tukang layan dia le...main luar rumah...

Lepas bubble dia mesti nak main basikal kejap tu yang ada basikal tu...these simple activities dah cukup untuk make her happy...