Friday, December 16, 2011

... tahniah & 1st time makan ...

First and foremost, tahniah buat Sis Eida sebab dah selamat melahirkan baby girl, 15 December 2011, jam  11.48 malam.  Selamat berpantang ya sis......yeah yeah....Amani dah jadik kakak....

Ok berbalik to my stori mori the morning glory.....Hari Rabu lepas...went out for lunch jauh skit...1st planning nak gi makan tomyam...kedai yg my fwen nak terjah tu tutup so we went to kedai lain...and nie lah 1st time makan pecel lele...eh tapi i tak amik ikan keli...all three of us amik ayam goreng, set cam kat bawah nie *RM5*...

Simple rupanya dish nie...ada sup kosong, ulam-ulaman, sambal hijau yg mabeles & pedas amat2 and also ayam goreng....Memula tu macam alamak, apsal cam tak meriah jer lauknya...tapi sib baik sambal hijau tu mabeles, penyelamat keadaan...habis all three of us makan...tapi utk nak repeat, tak dah kot hehehehehe...

Have a wonderful Friday uols and great weekend...

18 comments:

SyaNa said...

wah bonda da beranak
yeehuu..tahniah

sis mmg tgk mcm tak menarik jek nasi tu kan

lieyalatif said...

ye la sis...tgk nasi tak meriah jek ...tapi kalo ade sambal hijau tu baru umph kan...sedap gak ...

sW33tdARLiNG said...

macam ayam penyet laa jugak dish dia tu kan...?

GreenJade said...

tu ler mcm set ayam penyet jek..saye lak yg terliur2 tgk smbal ijau tuh hehehe

*SiRibenMerah said...

sis,
nnt nk terjah tgk ahli br pelangi jgn lupa roger2 yek.. kita g ramai2...

sok ada tix free ke?
sorg da k.o x leh join kann..
ahaksssss~

*gelak2...

Cho Zila said...

ni kedai indonler kot... memang tak best nampak sebab takder sambal ngan kicap... tuler boleh makan tapi nak datang lagi dan lagi idakler .. mentelah jauh pulak lagiler lyerk...

Mrs. AJ said...

Pecel lele tu simple and sodap sis! Suka makan pecel lele with ikan keli. ;-D

POSH76 said...

alhamdullilah selamat dah puan purple tahniah!!
sodapnyer tengok ike keli tu

Dalila Hamid said...

makan dgn nasi perlu ada sambal...bru best

Rinna said...

Tgk simple tapi kalau sambal sedap.. jadi laa berselerakan..:)

Sharinginfoz said...

sedapnya ayam goreng

wida said...

kalau lapar..sure abis.
tak berapa sedap pon..telan jugak kan

sisdee said...

hehehehe kdg2 mmg le kan nk mkn mesti le dorang pndai tarik pelanggan dgn cara hidangan tu...
selalunya sedap no 2 tapi presentation mesti gah tapi klu dah presentation tak gah rasa pun kureng..bye2 le kan hahahahaha

Softtouch [Hanim] said...

eh eh samalah birthday baby tu ngan birthday untie hanim...tak sangka...tahun dpn kita sambut sama2 yer...tahniah ieda..

murah sis set lunch tu...tp sedap ye sis..oklah tu..murah...

Annie Han Yeon Rin said...

Sis,

den yang jauh ni tengok pun terliur sis.. tak kisah la tak meriah asal namoak je makanan dari Mesia memang den terliur hiks....

^_^ happy weekend.. eh! dah senin rupanya.. happy mondays blues...

atty's said...

Tahniah utk ieda dan amani..
nasib ada sambal hijau tu ye sis

Teratak Hami said...

Sambal hijau macam masakan orang seberang je (mentang2 le baru balik dari indon)

zahidahwahid said...

wah!! nasi ayam penyet.... rindunya nak makan masakan kat hot mama cafe....
http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4545/