Friday, December 2, 2011

... minah bunga ...

Last weekend i balik ke kampung SH...pada hari yang i balik tu, i was sick.  So, bila balik kampung my in laws took over ...  see, ngada-ngada tak Sapphire....sampai ke depan rumah my MIL gi suapkan nasi for her, haisshhh.....

Biarlah sekali sekala kan cucu balik kampung nak bermanja-manja... boleh katakan semua permintaan cucu nak je dorang tunaikan...yg i paling terperanjat nie haaaa yg di minta oleh Sapphire dorang belikan, bunga plastik nie... Nak marahkan Sapphire, dah dibelikan so tak leh cakap apa-apalah..I tak suka bukan sebab apa, i tau akan membazir and tambah menyemakkan rumah i jer :) ..

Tapi nak tergelak gak ler sbb nak jadik minah bunga ke anakku....i tanyakan kenapa Sapphire nak...katanya saja nak main-main....sib baik lah murah jer bunga nie RM 5 for both type tu...
See muka hepi dah bawa balik KL.....main sekejap jer tak sampai 10 minit....lepas tu dia suruh simpan sampai lah ke hari nie...kan i dah ckp, membazir & menyemakkan rumah i...isk isk isk Sapphire, si minah bunga :) *sambil geleng2 kepala*....

20 comments:

lieyalatif said...

kehkeh keh ...betul tu sis, bile dah balik kg mmg time tu lee dieorg nak manje2 ngna atuk n nenek....atuk n nenek plak kalo dah dengan cucu, sume cucu minta akan cube tunaikan heheeheheheh.....

Ati Masrif said...

takpe ...cucukan

mcm minah saleh lah dia :)

eB ezrin said...

hik3. cantek pe bunger tuh? :)

adarnadzmie said...

cucu tok la katakan... hehe... budak pompuan kan suka bunga... ok la tew...hehe

cikpia said...

omg! i miss my late grandparents.... sob sob!!!

zahidahwahid said...

cute little flower girl?? hehehe ^_^


New Entry: 02- The meaning behind your blog name

Jom buat Cabaran 30 hari

Neeza.Areef said...

so cute byk2 menda dia mntk bli bunga pastik..hehehehe...ada bakat tu sis

eLLy said...

gadis dan bunga :D

*dah lama tak makan bersuap*

akuzle ayu said...

kalo gini buleh panggey 'gadis bungo' ah neh, kak...heheheh

p/s: kalo kak rasp sanggup turun dr Ampang ke SA, maka akak juga dikira blogger SA!!....ahahahha

Dee said...

ayok..sapphire kamu nak jadi nora elena eh..hihihi...

nurHeart said...

o my, mmg betul, grandparents ngan cucu mmg tak berkira, dgn lajunye ditunaikan sgala hajat ;B

Dalila Hamid said...

cantik jugak tu..

POSH76 said...

ala la minah munger senyumla sikit

Sharinginfoz said...

comelnya sapphire

Softtouch [Hanim] said...

manjanya saphhire ngan neneknya...betul tu atuk nenek ni kalah ngan cucu dorang tau..semua kemahuan diikutkan..

wida said...

manjanya..makan bersuap.

Mamamya said...

sama mcm anak2 akak jugalah..klu balik kampung mama dia ni dah x dipandang...makan,mandi,tido semua nak dgn nenek...

Teratak Hami said...

Bunga tu boleh letak dalam pasu di luar rumah. Nanti orang ingat bunga idup ... tapi rasp ada ke pokok tanam dalam pasu ?

Pepel BoNda AmaNi said...

klu maktok ada pun..maktok yang suapkan amani makan..hehheheh bonda dia mengada2 lebey kan...

*SiRibenMerah said...

alololo tomey2 pegang bungaaaa.. g mintak bunga aunty ayumie.. hahahahaha...