Monday, December 5, 2011

... mainan wajib ...

As salam my fwenz....Pekabor?  Sihat...hope so lah iye...skarang kan musim mengawan hujan, ada je yg demam, selsema & batuk....Kalo uols tak sihat...hopefully cepat2 sembuh....Ok me last weekend tak buat apa sangat...banyak rileks di rumah....Sabtu gi wedding ofismate....gambar ngan pengantin blur, jadi kita tunjuk gambar model lauk kenduri jer lah iye :)


Then ahad seharian dok di rumah...sebab utama nya I malas nak keluar and at last yg lelain pun malas nak kuar....Tapi Sapphire seronok...she loves staying home coz she can play play play...banyak ooo aktiviti dia bila dok kat rumah...ni antara mainan wajib dia main setiap hari...without fail dia main kalo tak semua animals, dua tiga ekor mesti gak dia amik main everyday....
Tapi syukur lepas main dia kemas balik...Sebab kalo dia tak kemas, ibunya senang jer citer "Mana plastik sampah, nak buang" confirm dia akan terketel-ketel kejar nak simpan all her toys hehehehehe....and it works every time :D

Ok lah...have a wonderful monday uols....

20 comments:

sisdee said...

hahahaha cam sarah memang..mmg mainan penuh 1 bakul..kdg2 sweet gak dia main barbie dia then naik kete pastu ada animals yang ikut belakang kete hahahaha cute..suka tgk..tapi tak tgur kang dia malu..heheheh

i pun suka ckp tak kemas ibu buang!! hehehehehe so dorang TERpksa rajin mengemas :)

err my son syahmi pun still ada koleksi kereta mainan yang dia dok berangan tiap2 hari kdg2 hehehe

Mamamya said...

hehheee...adui lah,ayat "mana plastik sampah? nak buang" tu 100% sama dgn ayat yg akak selalu ulang2 dgn anak2 tiap kali dia org x kemas segala macam buku2 mainan.... :D tu je yg blh buat dia takut...

tau syg 'harta' dia..heheee

Teratak Hami said...

rasp, tu mainan apa tu?

rasp said...

sisdee,
: a'ah kkdg tu mmg malas nak tegur kan...nanti sentap plak dorang tgh main...

mamamya,
: ayat standard ibu2 lah tu kan sis hehehehehe...

TH,
: tu mainan animals jer..binatang yg plastik2 tu...ada gajah, rimau, zebra dll....

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sis.. lawalah dye punya berkat... kayu erk??

maya amir said...

terketel2...tergelak i baca terketel2..mcm terkejar2 nak kemas menan ye sis?:)

POSH76 said...

bagus dah besar mesti pandai mengemas ni....

wida said...

1st time baca ayat 'terketel-ketel'..apa tu sis?

rasp said...

myra,
: nampak cam kayu kan tapi tidak...cam foam gitu...

maya,
: ekceli i tak tau wujud ke tak ayat tu tapi w'ouls satu keluarga guna ayat gitu...cam tergedek2 gitu...hehehe...

posh,
: kena ajar dari kecil kannnn...

wida,
: hahahaha tu cam tergedek2 gitu...ayat famili i yg guna bukan ayat standard BM nie, terbawa2 sampai masuk blog kan :D

Dalila Hamid said...

ish... banyaknya mainan depa..... mesti berbakul2 tu...... boleh kawan2 tumpang main skali..

Pepel BoNda AmaNi said...

amani klu seharian dok dalam umah jerk....kompom melalak....uwaaaaaaaaaaaaaaaa genetik ai sangat kan...

eB ezrin said...

bgs la pandai dgr ckp. kalo aerish? hu3

ratna said...

Ha ha ha...plastik sampah abis sapphire!! Cantik bunga telur wedding tu sis.

wahida said...

nnt saya nak buat mcm akak gak la...


anak2 saya tu nak2 si adik, dia suruh nya si abang kemas balik mainan dia padahal dia yg buat sepah...adoi la...

*SiRibenMerah said...

hehehe..teknik sama guna kat tich ngan alesha.. yesss, memang berkesan...ai likeeee ugut2 buang toys..

atty's said...

bagusnya sapphire..dah main pandai kemas yer..gudgirl.

Dee said...

dia tak kisah pulak main sorang2 eh..full of imagination kot sapphire ni..kalau mimi..sorang2 xnak main..boring kata dia..fifi je ok main sorang2..

sW33tdARLiNG said...

ehh betul laa musim mengawan, ramai betul dah tunjuk hasilnya..

hahahaha...!

kids kat rumah pun skang ni kena paksa mengemas, i ugut kalau tak kemas i buang jer mainan tu semua.. dlm2 merungut siap gak kemas semua mainan dorang

IdaShah said...

tektik yg sama ai guna pakai hehehe. byk eh binatang ternakan sapphire :D

zahidahwahid said...

seronoknya kalau weekend dapat melepak kat rumah.....


New Entry: Geng Fiq'ra