Wednesday, December 21, 2011

... her 1st masterpiece ...

Hari tu kan i citer yang Sapphire dah start her arts class, nie lah hasil her 1st masterpiece....


Dilukis 100% oleh Sapphire....teacher lukis the same pics kat white board, the new students kena follow and lukis atas kertas lah kan....1st class haritu dia lukis & kaler the flower jer...2nd class bebaru nie dia habis kalerkan...Bunga, stem & grass teacher suruh kaler guna crayon...yg biru tu dorang dah start guna water colour...

Walopun tak secantik lukisan Picasso mau pun Van Gogh tapi i mmg proud of her work.....


14 comments:

POSH76 said...

mmg berbakat Saphire ni...cam prolaa..santek!!

eLLy said...

Her 1st Masterpiece..
kena beli fream ni di gantung dlm bilik wat kenangan

*SiRibenMerah said...

comel.. sesuai la gaya budak2.. nk harap camna lagi.. kenal bentuk dan rajah dilukis da cukup puas ati...

wida said...

x pe..lama2 nanti mesti lagi cantik lukisan anak sis ni

wahida said...

ish...dah cukup cantik dah ni...kalau dpt kat saya tak tentu jadi mcm ni..haha...

akuzle ayu said...

cantikkk!! ikhlas neh... skali tgk dh tau itu bunga.. pemilihan warna pon baik... mmg berguna kelas seni neh kan?

Dalila Hamid said...

serius cantik.. terang colour... pandai mewarna...

Eri-chan said...

sis, ingat art jangan ingat cantik dan kemas je...sebab kalau penilai seni tu, diorang tahu menilai dengan lebih adil. for me yg suka art jugak ni..sapphire 1st work art is awesome yo!

kazmyra afkar said...

sis ada lucky draw kat entry mira. jom join..

http://crazygurl579.blogspot.com/2011/12/crazy-luckydraw.html

ch@ said...

oit cantiknya. ini kalau frame gantung kat bilik. serius ceria. warnanya cantik. pandai sapphire.

Softtouch [Hanim] said...

cntik sis....sgt sgt cntik....pndai sapphire...tahniah syg...

Cik Sibuk said...

Alololo..mmg cantik sangat kot. saya compare dengan hasil artwork anak2 saya..mmg anak u ada bakat (anak2 saya balik2 lukis gambar orang lidi aje tak sudah2)

Munnafendy said...

teknik utk newbie.. guna cryon n watercolor spy color tak bercampur..jadi tak comot sgt.. ade bakat dh ni =)

zahidahwahid said...

cantik untuk percubaan yang pertama....lama2 lagi nanti mesti lagi cantik....jelez...hehehe

saya lukis hancur, kaler lagi hancur...huhuhuhu....