Tuesday, December 13, 2011

... ayob cafe ...

Bebaru nie gi makan kat Ayob Cafe, Kota Damansara *sori gambar-gambar i snap guna hp blur aaa*...

Jauh perjalananku nak gi makan kan....bukan gi sana semata-mata utk makan...ada hal urusan di area tu, so dah alang-alang kat situ, gi lah makan kat sana.  Tempat nie dibuka jam 8mlm *selepas maghrib* and isnin tutup.  Menu kat sini western semata and very limited...Takat fish & chips, grilled & steak2 nie lah....ada lah dlm 20 type of dishes kot...and yg pasti akan dapat is a piece of toast & butter as starter....
Malam tu w'ouls only two menus Mixed Grilled *RM18* and Grilled Chicken *RM12 kot* edible lah for me...tapi gravy nye sama je rasa, my tekak ada rasa manis skit tapi the rest kata sedap so...tengok pada tekak memasing lah kan...sebenarnya i tersalah order, nak order chicken chop terorder grilled....takpe lah bedal makan....tak tau lah kalo lain menu lain gravy kan....

* ini pic pinjam en google *

Deco serabut yg cantik ~ byk guna barang2 antik...tempat duduk plak limited...leh duduk bersila & duduk kat table lah....it's a corner house so sebab tu space agak limited...if nasib tak menyebelahi uols...salah timing, mmg pack....so kalo nak gi makan dlm kul 8 dpt sampai situ mmg cantik lah...kat area tu ada masjid nearby, so leh solat maghrib dulu then terus terjah ler ke....

Ayob Cafe
52, Jalan Nuri 7/22
Seksyen 7, Kota Damansara..

So, if uols rasa nak gi makan western food dlm environment kampung gi lah sini ya....byeee...

15 comments:

POSH76 said...

macam bess jer....rumah saya dekat ni....adui harus ku terjah ni hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

jalan2 cari makan...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

meneleh nengok kuah dye tu..

wahida said...

boleh try sbb saya selalu gi KD tu..

mrsharis said...

bestnyer sis..suka la tempat yg santai mcm ni..

lily lotus said...

kelasss nama cafe dia, very the kemelayuan :)

eB ezrin said...

environment dier best eh? :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

enviroment nampak best.. tapi makanan ok ke??

Cho Zila said...

jauhnyer kalau akak nak gi.. tapi deko memang nampak lain dari yang lain... hargapoun oklerkan..

maya amir said...

mesti kalau lmbt sket dtg, dh ramai org, with seats limited kn..tp kalau food sedap, mesti org sanggup jek tunggu kn sis:)

IdaShah said...

ada yg dok bersila lg

Cho Cho (bukan nama sebenar) said...

cantik nyaa..bila la dapat ke sana ;)

Dee said...

nama cafe..melayu abis..kalo sesat ke sana dee try lah pergi..

Softtouch [Hanim] said...

tau tmpat ni...ada kwn saya ckp sedap jgk sis...jauhnya sis jln makan2 yer..

zahidahwahid said...

macam serapi corner je rupa tempat ni...