Wednesday, October 19, 2011

... sesi mengisi perut ...

Citer berbalik ke hari Sabtu....lepas dah settle shopping books tu kan, me terus gerak ke Shah Alam untuk sesi mengisi perut...tapi sebelum buat aktiviti tu, gi amik Aqua....
Sihatnya anak ibu hehehehe...nie lah asrama dia.  Selalunya wiken i memang busy, kena bahagi masa...anak2 dok asrama lain-lain gitu ler...kalo semua selonggok setempat senangkan, tapi takpe takpe...small matter je tu, asalkan dorang nak study I'm ok...dah dah berbalik ke stori sebenor...Dah amik Aqua...apalagi, cari restoran lah plak....Decided makan kat area Shah Alam je pun coz Aqua tengah exam, so dia takmo jenjalan sangat...

Makanan pilihan adalah nasi arab...nie model cilik arab yg tak berbayar iye :)

W'ouls amik set utk 3 org je pun...portion makanan arab kan banyak...cukup lah tu...nie set nasi plus ayam roasted & kabsah...

Mentang2 utk 3 org, itu cili, limau & pickle pun bagi 3 je ek  Apa-apalah labuuuu... :)  Neway, the set comes with sambal, salad sayur, sup. & air  sirap kenduri hehehehe....
Food sedap, rege very the berpatutan...utk set gini regenya : RM27, ada set lain-lain gak.  Ada gak yg ala carte and it's self service mcm kat McD, KFC....berbaris kat kaunter, order, bayor & amik the food....Eh lupa plaks...nama Restoran nie D'Arab Cafe...kalo tak silap ada kuar Warung Kita kot tapi nie cawangan yg tak kuar tv, yg kuar tu HQ dia lah tu...Rawsha gak yg i lum terjah.....

Dah settle makan, hantar Aqua balik ke asrama me pun head home and rest je kat rumah sampai ke malam....Sekian, terima kasih *ihiks*

23 comments:

sisdee said...

i tgk ur son i teringat my nephew yang pun sihat sama cam dia..tapi makin lama makin pndiam bila dah besar :)

SYANI said...

Macam sedap je nasi tu... Hujung minggu ni leh try sebab nak gi Shah Alam untuk konvo UiTM..

syanasaid said...

sedapnye sis
lama sye tak mkn nasi arab..

wida said...

sedapnya..hubby sy tgk ni mesti jeles. dan dan ajak terjah kalau balik kg nnti..hiks

lieyalatif said...

sedapnye sis...tu nasi mendy sis yeak...dah lame tak gak tak pekene makanan arab ni...terus terliur tgk pic sis ni hah...kiteorg kalo nak mkn nasi arab mmg ke saba cyberjaya laa...tu le pot kami....pilihan lieya sure la kambeeennngg mbeeek..mbekkk...

Pepel BoNda AmaNi said...

nasi arab...terasa2 kelembutan nasi tue...sedapnya lahai....

maya amir said...

indahnye kenangan dok asrama.. i pun kalau boleh nak anak2 dok asrama sbb me & hsbnd mmg umo 13 dah dok asrama,. tapi mcm payah jek nak masuk asrama skang ni..byk persaingan, budak2 sume makin bijak..:)

Neeza.Areef said...

kalau mknan arab ni portion dia beso kan..ley mkn 3org..jimat..hehehe..tu dia bg cili ngn limau ngam2 je

eLLy said...

dah banyak kedai camgini kan, Kat Rawang pun ade, dah pernah try sekali :p

kimmy said...

Rawsha sedap juga. I makan tak ingat sampai tertukar air,sbb order air pelik2,tak kenal dah..haha

Dee said...

sis bila tgk entry ni teringat food kat rawsha..kena repeat balik ni..huhu..

GreenJade said...

restoran Zam Zam kat section 9 pon sedap sis...arabian food gaks..

nxt time turun sh alam koling2 lah sis..dah dekat sgt dgn rumah nih hehe

*SiRibenMerah said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mamamya said...

nak join org atas ni jugak....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...mana nak carik nasi arab kat sini?? uhukss.....jauhnya nak ke sana...x per2 tunggu dok melaka nnti blh lah pi KL...dekat sikit kan melaka-KL.... (lama lagik tuuu....huaaa)

sW33tdARLiNG said...

alahai kalau lah nak kena collect serentak then ajak pi makan, then nak kena hantar balik masing2.. alahai alahaiii... tak tahu me ada kekuatan tu ke tidak

Ati Masrif said...

ibu2 macam kita ni memang weekend
sokmo bizi...bukan lagi releks :)

lama betui tak makan nasi arab..yummm


p/s: ahad ni join gathering tak?

Kamariah Awang said...

Sedapnya nasi arab...

Sharinginfoz said...

dah lama nak makan masakan arab ni tak jadi2

Eri-chan said...

model cute mcm biasa.

akuzle said...

nasi arab series sdp... enak dimkn begitu sj...

lily lotus said...

mmg cukup makan betul anak2 u sis :D...seronok jumpa diorang kat hostelkan, even on weekend jer

Softtouch [Hanim] said...

ooo aqua belajar kat uitm ye sis...tetiba teringat kenangan kat situ...heeeeee

zahidahwahid said...

berdondang sayang perut saya...tak lama lagi lunch..sabar ya perut...hehehehe


New Entry: Outdoor shooting