Friday, October 14, 2011

... rindu ...

 * credit google *

Rindu ada macam-macam jenis rindu....
Uols jgn pikir rindu pada benda yg bukan-bukan ya...
I rindu nak dapat berBW...
Ke semua rumah gengstarz ku ...

Bila di rumah ...
Kkdg no time nak ngadap pc...
Ada je keje rumah yg menanti...
Ater saya lah ibu, sayalah tuition teacher, chef, tukang dobi...
Segala-galanya saya...
Sayalah segala-galanya...
Not that i'm complaining....
Cuma menceritakan kisah benar...

Kat ofis pulak...
Bila ada masa terluang...
Buka blog atau fb...
Selalunya internet menghampakan...
Udahler loading lembs...
Ada tika, blog langsung tak leh buka...
Ada tika blog leh buka,
Bila nak komen tak boleh pula...
Ada gak tu  blog leh buka...
Gambor yg dipublish tak nampak pula...
Potong stim oooo ...
Tak dpt tengok gambar yg dipaparkan...
Nak salahkan internet ke....
Nak salahkan diri sendiri yg buta tuli IT nie...

Org kata, nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
So I have to MAKE time utk BW dan mendraft entri...
Selalunya hanyalah pada lewat malam...
Bila dah lewat malam ...
Otak dah penat...
Ilham tak mendatang...
BW byk yg nak diqada...
Bantal pula dah menyeru-yeru namaku...
Cer citer, camner tu.....

Celoteh ku ini ....
Sebenarnya nak explain...
Kenapa i dah mcm biskut chipsmore...
Kejap ada, kejap takde...
Di alam maya ini...
Ke uols tak perasan ...
Me yg over perasaan hehehehe...
Takpelah ...
Walau jauh dimata, uols tetap di hati ku ....
Neway makacih sudi layan celoteh merapu ku ini......

Take care & have a great weekend uols....

* Doa2kan lah kawan blogger kita Sis Wahida dan mereka2 di Bali tu, selamat dilindungiNya selalu ...amin...

19 comments:

sW33tdARLiNG said...

i rindu kat u... ngeeeeeee~~

sisdee said...

kdg2 berblog ni perlu masa n idea..bukan main redah jek kan :)

apapun mmg blog nie macam musim kdg2 bila dtg idea ada jek mencurah :)

Ida WC said...

takpe slow2...ada masa jemput ke rumah kuning

Dee said...

biasalah tu sis..blog ni bukan priority sgt..bila ada masa..jenguk2lah ye..

dee pun doakan moga wahida dan mekjah beserta suami masing2..selamat kat bali tu..

*SiRibenMerah said...

laporan dari wisma putra cakap semua rakyat malaysia kat sana selamat.. mudah-mudahan..

akak, mendayu2 je baca entry neh....

Reena said...

Adehhh, kita serupa sis *sob-sob* sedut hingus.

Pepel BoNda AmaNi said...

sama2 la kita doakan keselamatan wahida kat bali...eida dengar jerk berita...terus teringat kat wahida...ya allah KAU lindungilah sahabat2ku ya ALLAH....

Teratak Hami said...

Jalankan mana2 yang WAJIB dulu, weekend BW sampai muntah :-)

Mamamya said...

setuju dgn TERATAK HAMI... yg mana wajib tu dulukan...ada masa sikit2 tu lari lah kejap BW..heheee...akak pun kdg2 n3 autopublish je dik...w'pun fulltime housewife tp kat umah ni pun kene menimbun!! huuu... (erkkk..luahan hati jugak nih...haishhh...)

POSH76 said...

takper sis take ur time....yg penting ur blog tetap dihatiku

maya amir said...

i pun dah suam2 kuku jek kat blog..takpe..kite kayuh pelan2 sama2 k:)

lily lotus said...

it's ok sis, take ur sweet time :)

nurHeart said...

sama la kite ye.. idea kurang, housechores tak penah nak abis, jd cekgi utk ank lg hehee.. some more kelajuan tenet lately sgt2 la menguji kesabaran haihhhh~

wida said...

supermak lah sis ni..hehe

eB ezrin said...

betol la, stress kan kalo tenet slow.. hu3

eLLy said...

i pun sama sis walau pun i bukan ibu, bukan chef, bukan tukang dobi, & bukan cikgu kelas tambahan. kekadang tu memang i tak sempat nak draft n3 & BW

mari la kita saring rindu merindu :p

Softtouch [Hanim] said...

sy pun sama sis...mcm biskut..hehehee

tulah sy pun risau ngan wahida tu..sy harap smeuanya selamat n dia ok...

Sharinginfoz said...

ada masa berjalan2.......

zahidahwahid said...

nasib kita serupa kak....solution bawa novel yang dah berkurun beli...layan kat novel je...