Monday, October 10, 2011

... pelangi ku ...

As salam di pagi isnin nan indah ini, seindah  PELANGI yg muncul setelah hujan berhenti...fuyoooooo, puitis lain macam je ayat i pagi nie ho ho ho....Bukan apa nak intro kan kemunculan Ratu-Ratu Pelangi yang menwarnai hidup i bebaru nie...

Nie lah Ratu-Ratu Pelangi ku....Ratu Dee, Ratu Elly, Ratu Eida, Ratu Nor, Ratu Iyra dan Ratu Wahidah......see baik tak baik dorang nie, meng-welkam-kan uols ke blog i....
Sebenarnya gambar kat atas tu, kisah dating w'ouls yg dah lama...dah basi ler kalo i citer kat uols...nanti sakit perut plak uols nak baca kisahnya...tapi kalo nak tau gak kisahnya...uols gi je lah terjah kat blogs dorang coz dorang rajin skit dari i...dorang hidangkan masa panas-panas lagi kisahnya....Nie me, hidangkan kisah latest 'potluck' w'ouls wiken bebaru nie k....

Tempat kejadiah di tepian tasik kat PICC, Putrajaya...

Pagi nie harus kita sapedek dulu....jemput makan uols.....

Me malas nak citer panjang lebar...uols tengok sendiri lah iye....curi idea Ratu Elly kasi ada script skit2....Eh eh lupa plak yg hujung sana nun, Retis Ratu Ayu,  hari kejadian memula tu dia tak dpt join...

Mummy Ayu tengah bergelut nak ikat rambut Amani sambil diperati dua org bodyguard amani.......

Tadaaaa hasilnya, rambut amani dah di ikat....

Ayu dengan 'Pose Traffic Lite'... ooohhh stoppp dorang nak amik gambar tu..dah...ok stop look goooo...

Chef Mak Tok yang dikasihi yang masak Nasi Lemak nak lagi dan lagi dan lagi...tengoklah si Dee tengah menyengih gumbira dapat makan nasi lemak Mak Tok....

Mak Tok :  makan, makan, makan...nanti eida kasi bill :)
Eida   :   *kerling tengok pinggan ayu* ermmmm brapa ringgit i nak charge nie....

Sebelum balik harus ada sesi tapau menapau...bekas di sponsor oleh Diva Tipuware ye...

Kami-kami yg kekenyang dan malas utk bergambar pose lompat si katak lompat....


Kepada Ratu-Ratu PELANGI ku....tq kerna mewarnai hidupku ...

19 comments:

POSH76 said...

bessnyer ada kengkawan satu kepala camni...happening!!

Mamamya said...

salam kenal....terbang dr blog wahida... :)

sisdee said...

hahahha syoknya makan camni ramai2..suka nya:)

lieyalatif said...

best2....syok dpt gather2 n makan2 camni kan sis....mau bertambah2 mkn tu...lepas tu syok sebab putrajaya minggu ni mendung jek...cuace sejuk...pas mkn sure mate ralit ngantuk....

Teratak Hami said...

Ni kaum ibu2 punye gathering je ke? Bestnya gether2 gini

Pepel BoNda AmaNi said...

ahhahahaahah...nak KAFTAN jugekkkkkkkkkkkkkk..wakakkakaka ayo2..anak ai kena dera uolls...BILL?? nanti ai suruh en dedi siapkan..TOTAL..lallalalalal

wida said...

bestnya..
sonok bersantai dgn geng2

*SiRibenMerah said...

hahahaha.. gelak iyra baca script akak.. tak tahannnnn~ adoilaaaa...

best2.. weken yg best....

eLLy said...

omg kisah KAFTAN ku menjadi perbualan hangattt ... huahuahua

Dee said...

kahkahkah..idea entry yg sgt bernas..dee pun nak tirulah..nti kita makan2 lagi ye...tp kena pastikan amik pic cun2 sketlahkan..thanks pd yg bwk food eh..eh..dan juga yg terbangkan saya ke sana..hehehe..

akuzle said...

beshnyer ader Mak Tok yg rajin masak. anak Mak Tok n kengkwnnyer mmg bertuah...eheehhe

Run Away said...

best ar kalau dapat bersantai macam ni kan...ada makanan lak tu..lagi lah best.....;d

sW33tdARLiNG said...

huhuhu regret i tak dapat join semua event ni....

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...meriah...yg plaing best mak tok masak....sian amani kena buli..hehheeee

Kamariah Awang said...

Waah.. seronoknya.... dah makan,dapat tapaww pulak! Hihihi...

~ Lady ell ~ said...

seronoknye lah u'olssss

nieda said...

bestnya dpt kumpul mcm ni

zahidahwahid said...

wah!!! seronoknya....

hot items this coming 15/10..novel awak suka saya tak by melur jelita bakal menemui peminatnya...

♡ a.y.u ♡ said...

sis rasp ai kakak ayu la..yg verangan jd mumny tu sis iyra..hahaa..ai kakak amani yg cumel...ini blog kisah ai je byk..ayoyo..