Monday, October 17, 2011

... kepuasan yang maksimum ...

As salam my fwenz....how's your weekend?  Fun filled?  Haruslah kannn....Mine?  Very satisfied dan  kepuasan yg maksimum impak...Ok, ok Let me stori..

Sabtu pagi, bangun awal, siap2 dah kuar rumah lebih kurang cam waktu nak gi kerja je...Sapphire nie mmg bangun awal, 6.30 am dah celik...Anak-anak kecil mmg gitukan....  

Tempat dituju Serdang...Sapphire tanya nak ke mana...saja je i jawab "Nak jumpa Big Bad Wolf" *BBW* hehehehe...dia cam pelik je tau....dia cakap "mcm Red Riding Hood tu ker...ada BBW"  bila i jawab yes...dia ckp, tak nak gi bagai...then i saiddd waiittt, tunggu  & tengok....Ini  BBW yg semua orang suka, bukan yg dibenci :)
See awal kan w'ouls sampai....car park yg kat belakang Sapphire byk lagi yg kosong..

If parking penuh & jauh, not to worry, shuttle bus ada....

Walaupun awal 9.30 am gitu tapi tetap kena q.  Sib baik dah siap breakfast...Depan w'ouls adalah dlm 50 org dah q....entrance kat depan yg ada arrow tu je......

Kul 10 dapat masuk....aduhhhh i tell you...i tak tau nak tuju mana dah....semuanya dah menarik hatiku...So nak menyenangkan kerja i, settlekan dulu buku2 Sapphire....dia memilih tak ingat donia...nak nak set buku Dora...amikkkk je...ibunya pun nak rambang mata nak pilih books for her....Dah settle her books, ibu's turn....Oh...SH jangan tanya....dah hilangkan diri lepas settlekan buku2 Sapphire....Ok, pegang itu nak, pegang ini nak camna tu......novel yg rege RM30, 40, 50 selling at RM8...tak ke tangan nie gatal nak grab...Uols tak ke nak rembats kalo buku cam buku Jamie nie harga RM170 *kot kalo tak silap i,* tapi selling at RM25...waaahhhh grabbbbb hehehehe.

Nie almost time w'ouls nak kuar baru perasan org dah makin ramai...masa nie dah tengahari dah....

Nie hasil dari satu bag aje ok, cashier tengah sorting....mostly Sapphire's book and part of mine....Bag lagi satu lum dikuarkan lagi isi kandungannya....Overall, total cost incurred hanyalah almost RM2++ gitu...and thanks kepada SH sbb menjadik sponsor w'ouls hari tu.....

This lil' girl is sooooo hepi ok....

Dalam kete dah start belek2 her books .... 

Malam & pepagi bangun pun ngadap her books....

Me?  Bekalan membaca 1 bulan 1 novel sampai end next year  plus a few other books dah ada dalam genggamanku  :D  Tak ke  namanya satisfying dan kepuasan yg maksimum impak utk i hehehehe...

18 comments:

farra8979 said...

ala, jamie oliver tu sangat menarik... huwaaa, nyesal x pegi...

nurHeart said...

wawawaaaa... bookssssssss!

*SiRibenMerah said...

alaaaaa.. ai kelas okeh.. nnt nk pinjam...

lieyalatif said...

wah sis...berbaloikan.....dpt stok bahan ilmiah tuk anak2...dari dok beli mainan ajek....baik beli buku....ingat nak pegi jugak sis...tapi tu laaa ramai kan sis....menyesal lak tak pegi bile tgk hasil rembatan sis nieh....

Teratak Hami said...

Byk untung buku si Jamie tu ....

Bila le BBW nak buat kat Melaka? hehehe

POSH76 said...

untung pi pameran buku camni...rajinnya dia baca buku yer...tingat kecik2 dulu abh selalu bawa pesta buku

syanasaid said...

ala..camne bleh xtau ni
:(

melepas da la good offer

miss nina said...

oh..tidak. kak rasp, saya sangat jeles. ada lagi by the end of this month?

Mamamya said...

waaa...jauh x dpat nak join...:( bestnya dpat byk buku dora... :D

wahida said...

blogger ulat buku semua tayang karnival ni...

Pepel BoNda AmaNi said...

napa xtau pun ada karnival nie...ish2..bad..bad...kekekek :P

eLLy said...

bagus nye awal2 dah di tanamkan sifat rajin membaca

GreenJade said...

aler...telepas byk event lah..lama sgt kuar orbit..

bestnye sis...kalu daku mau ku rembat penuh 1 keta nih uhhhuhuhu

♡ a.y.u ♡ said...

dulu ai pn rajin pergi pesta buku camni..tp semenjak "membz"kan diri ni sifat membaca tu ilang tros...

Eri-chan said...

she is cute as ever. hehe..murah2nya buku..... i love ensiklopedia & buku pasal sejarah seseorang.

akuzle said...

hoh! kalo den tuh tatau biler nk khatam... yg kt shelf tuh pon jd hiasan jeks...hiihihi

Neeza.Areef said...

baguslah sis..wat collection smpai ujung taun punye..

zahidahwahid said...

tak sabar nak tunggu jualan buku mega2 macam ni lagi...*padahal buku beli hari tu pun tak habis baca lagi...hhehhe