Wednesday, October 5, 2011

... jakun & funny ...

Semalam merupakan hari jakun sedonia untuk ku.... Bila unprepared semuanya jadi kelam kabut tau....Kul 8.45 am big boss tepon soh i gi jumpa dia at 9.30am, bawa all my work documents di tempat A.  Oh no, sempat ker....dah ler me tak bawa kete, apalagi, request kete kompeni lah kan....Lola, opismate i yg follow i, gi amik kunci  then w'ouls terus capai bags & documents tuju ke car park.
* sempat bergambar masa berhenti kat traffic lite peace babeh ... tembam sungguh pipi ku hehehehe *


Jakun 1
Me :  Kete apa kita dapat nie Lola..
Lola :  Ntah lah kak....kat level 6A....plat P** 4**5...
Sampai di level 6A, Lola serahkan kunci kete kat i....
Me :  Ha!!!! Bior getul....Harrier ko, 1st time i drive sendiri Harrier nie......

Jakun 2
Masih di car park....
Me :  ok Lola pakai seat belt...baca bismillah.  Gear dah masuk "D" nie, naper tak gerak2 nie Lola....
Lola :  ntah ler kak, mana i tau ....
Me : wei mana hand break dia wei hahahahaha....
Me & lola tekan macam2 punat kat itu ini sambil ketawa-ketawa ....
Me : tepon je Din *driver big boss* tanyakan..
Lola : ok ok...*call hp :  Din, mana handbreak utk harrier ek*....Ok, kak, kat kaki ... nampak tak...pijak  & angkat kaki tu....thanx Din....
Me : okez settle....
Hahahahahahaha...dua2 dah gelak sakan dlm kete.....

Jakun 3
Keluar jer car park...
Me : alamak Lola...minyak takde....kena isi aaaa...RM20 cukup kot utk sampai destinasi...ko tepon balik Din tanya dia mana punat nak buka tank minyak tu...tak lah nampak jakun sgt nanti kat station minyak...hahahahahaha...
Lola :  ok...*call Din :  Din, mana punat tank minyak...nak kena isi aaa...tangki kosong...RM20 cukup tak nak pergi balik nie...ok ok*

Gitu uols....mmg terasa sungguh jakun tul bawa kete mahal2 nie kan....asyik lah dok gelak je semalam w'ouls...tapi yg make us ketawa besar is bila dah sampai jumpa big boss....

Big boss :  Ok u drive kete tadi...
Me  :  ok boss, nie dah sampai kiranya selamat lah tu *sambil mengenyih*
Big boss :  bawa harrier, tapi kedekut isi minyak RM20 hahahahahahaha
Me & Lola pun tergelak besar laaaaa....tapi dlm hati *hampeh nye Din gi citer kat big boss*

dah tu...nak balik...
Big boss :  drive baik2 balik nanti....jgn lupa pijak handbreak kat kaki tu hahahahaha...
Me & Lola gelak besar skali lagi.....dlm hati *hampeh tul boss, kenakan aku lagi* hahahahahahaha...

Memang sesungguhnya i jakun and kejadian semalam rasanya sungguh funny hehehehehe...semoga semakin cerialah hidup uols lepas gelakkan saya ini hehehehehe....

26 comments:

POSH76 said...

kelakar tp mmg benar kalau keta kita tak pernah bwk camnila gayanya

|| A r a W a n i || said...

Hahahaha..
Ahkak jakun bawak harrier, sy jakun bawa apa2 kete jek termasuk kancil.
Org bru dpt lesen khen~~~

wida said...

kalau sy pon mesti tak reti nak bawak kete2 mahal cam tu..

tp skrg mmg kebykkan kete..handbreknya kat kaki.

Eri-chan said...

mmg lawak. i pun pasti jakun macam u nih. hahahahah..

mana tau satu hari nanti u drive ur own car like this one. phew pasti bergaya...hoyeh!

sisdee said...

hahahahahahah..mcm2 kan kete nie..klu i pun gelak hebat punya dalam kete tu klu ngan u..

tapi break mgkin tau le sbb alza pun pki break kaki kan :) heheheh

zarin said...

ekekeke tkpe sis..pernah gak jadi kat i macam ni..memang gelak sakan aje kan!

Pepel BoNda AmaNi said...

ahhahahahahaa....mesti tahap kejakunan kita sama kan sis...

syanasaid said...

hahaha sis mmg lawak la
thanks la sharing psl harrier break kt kaki
hehee

lieyalatif said...

kehkeh keh...tapi mmg betul sis, kalo pes time bawak mmg macam2 jadi...kalo lieya dah gelabah tu....tapi sis okey jek siap berjaya sampai tempat dituju...cayalah sis....

Rinna said...

Sebelum..meh tawa jap yer heheheh..kelakar laa..ngan citer u nie.. tapi.. kalau saya pun jakun gak..tak reti gak bawak keta mahal2 gini.. tapi kira okey laa tuh sampai gak..kan.. :)

wahida said...

saya tak gelakkan akak sbb jakun, saya sendiri pun jakun kalau cenggitu...hehe...


saya gelak part boss sound isi minyak 20 hengget je tu...dah tu siap sound pasal hand break bagai...

bertuah betul abg din tu citer semua tu kat big boss...adoi la...hehe...

*SiRibenMerah said...

bak kata kak dee.. jakun padang lalang....

Joy said...

saya amat takut nk bwk yg x pernah dibawak...terkial2 jd nye

Kamariah Awang said...

Ma rasa Rasp beli harrier jugak nanti..., hehe... barulah tak jakun lagi! Hehehe...

eLLy said...

hahaha hidup ku semakin ceria :p

Cik Wanie Ghani said...

adoilah,
kelakar kan bila jadi cmm nie,
tapi mmg kak,
once bila naik kete lain dari biasa kita drive,
akn jadi cmm nielah...

hihihihi

Teratak Hami said...

Hehehe ... nasib baik kereta tak terbang. Segala punat ditekannya. Next time suruh company sediakan kereta comel2 jek, takde banyak functions.

Kak Aya said...

kalau kena pada saya tu mau tak bergerak2 kereta tu..

Dee said...

ok lagi..at least reti gak bwk keta..kalau i? naik teksi jelah..

ratna said...

ha ha ha kelakar.. sis.. rindu la pulak nak dekat celoteh you..

Softtouch [Hanim] said...

hehehhehe..kalu sy kak mmg xdric\ve dah kalu dpt kete pleik2 gitu..xberani!

♡ a.y.u ♡ said...

oje da paham...hahaha....adessss...lepas ni sis da boleh bawak harrier sbb da tau kat mana handbreak..hehe

Reena said...

Haha~nape tak ajak kita, boleh gelak sesame :)

lily lotus said...

hihihi sori sis bukan niat nak gelakkan u :P tapi i betul2 terhibur ngan entry u ni :)

Run Away said...

Sy pun memang tergolong dalam owg2 jakun..hahhaha...;d

zahidahwahid said...

kelakar...tapi serious kalau first time bawa kereta yang tak pernah bawa memang akan jadi jakun....

*tak sempat nak bw banyak2...dah nak balik ni....