Tuesday, October 4, 2011

... exam ...

Peperiksaan PMR dah start kan....gud luck lah pada students dan juga parents...Memang lumrah ler jadik parents nie, anak-anak amik peperiksaan, mak bapak kecut perut kan...berdoa semoga anak-anak akan berjaya....

Sapphire pun akan amik exam akhir tahun 10-14 Oktober nie...yes dia barulah 4 tahun tapi kalo dah tadika tu haruslah ada exam gak kan....nie kertas exam dia utk mid year nye....

Nak cari exam papers utk latihan bagi kids umur dia adalah susah...so ibunya terpaksalah jadi teacher sementara utk gubah exam papers latihan for her...nie antara yg dah dibuatnya....

So wiken or after school ada masa i go tru with her some homework camnie.....
I don't really push her....whatever she gets I am proud....tapi kena constant lah work tu kan....baru sampai ke besar pun dia akan constant study.....as parents, we will want the best for our kids kan....

Sama-samalah kita doakan kejayaan anak-anak kita dunia dan akhirat.......

15 comments:

wida said...

good luck utk sape2 yg amik PMR tu..

utk sapphire jugak..good luck.

Joy said...

kusyuknye sapphire buat homework

Teratak Hami said...

Tajam muncung sapphire buat homework :-) Lama jugak ye exam dia, sampai seminggu.

sisdee said...

my sarah 4yo..sebaya ek...

sarah pun i tak push..pernah push dia baca buku pastu i marah...pastu terus dia tak nak..silap i le kan :( huhuhu

eima said...

sama2 kite didik anak kite ....

Dee said...

mimi pun ada exam next week..huhu...

POSH76 said...

Good luck!!!semoga berjaya..insyallah...tapi selalunyer mmg parent yang kecut perutkan...

miss nina said...

adik MN ambil pmr , hopefully dia boleh buat yang terbaik.
sapphire ni makin comel. budak-budak perempuan bab belajar rajin kan? hehehe

Anaa said...

tu sapphire baru tadika tu.. kalo amik upsr harus tak tido malam ye sis. hihi..apapun kita as parents, doa je yang tebaik untuk anak2 kita kan..

wahida said...

gud luck utk sapphire dan semua candidates PMR...

Kak Aya said...

betul tu, mak bapak yang selalu terlebih risau tiap kali anak2 ada exam...ada saya baru drj 2 tapi tiap kali dia ada exam, mak aiii kita ni pulak yg lebih2 susah hati kot2 ada yang dia tak hafal, tak faham

Pepel BoNda AmaNi said...

amin...eida pun berharap anak2 eida akan cerdik pandai dan membahagia serta menyenangkan..amin...

Softtouch [Hanim] said...

gud luck utk sapphire....buat betul2 ok...

Run Away said...

good luck...untuk yang nak ambik exam...;d

zahidahwahid said...

sekarang ni semua sibuk dengan exam...hohohoho...


Awak Suka Saya Tak? by Melur Jelita bakal berada di pasaran 15 October 2011